Kohota Qi Tammisaaressa [2014-02-01]

Vuoden ensimmäisen Kohota Qi-viikonloppukurssin tunnelmaa Tammisaaressa voi kuvata sekä rauhalliseksi, että määrätietoiseksi. Useat osallistujista olivat harjoittaneet qigongia jo pitkään ja pystyivät auttamaan aloittelijoita sekä liikkeissä että kertomalla omista harjoittelurutiineistaan ja siitä, miten olivat saaneet harjoittelun avulla apua terveyteensä.
Alla joitakin kommentteja osallistujilta:

Akuutti hammassärky lievittyi

"Olen treenannut melko kauan, mutta välillä vähän laiskasti. Viime päivinä olen kärsinyt hammassärystä. Minulla on lääkärinaika maanantaiksi. Perjantaina oli särky kovaa, mutta tänään on olo ollut melkein OK. Se on selkeä reaktio. Ajattelin, että kurssi tuo helpotusta särkyyn ja niin se on myös tehnyt."

Valoa ja iloa

"Aloin harjoitella vuonna 2003, mutta en ole treenannut koko aikaa aktiivisesti. Kun huomaan vointini huononevan, osallistun kurssille ja kohotan itseäni ja qitä. Lonkat ja hartiat muistuttavat minua, jos laiskistun. Tärkeintä on kuitenkin se, miten harjoittelu vaikuttaa mieleen. Minulla on taipumusta masennukseen. Qigong antaa valoa ja iloa, mikä on tärkeää. En ole montaa asiaa elämässäni jatkanut näin kauaa. Kurssi on tehnyt hyvää."

Ryhdin parantamiseen

"Kaksi kuukautta sitten kävin Shenxin kurssin Hangossa. Armeijan palveluksessa toimineelle ei kurinalaisuus ole ongelmallista ja olenkin treenannut joka päivä. Tälle kurssille osallistuin, jotta saisin vaihtelua harjoitteluun. Nyt ovat jalat tulessa ja hartioita kuumottaa. Minulla on ollut jäätynyt olkapää, joten kuumotus tarkoittaa, että jotain on tapahtumassa. Se antaa toivoa. Treenaan, jotta ryhtini paranisi.

Ekenäs2014feb

Ennalta ehkäisyyn

"Kävin ensimmäisen kurssini vuonna 2012 ja siitä lähtien olen osallistunut viikkotreeneihin. Harjoittelu tuo sisäistä rauhaa. Se on myös auttanut toista lonkkaani korjaantumaan itsestään ja hartiakipua on enää harvoin. Treenaan ennaltaehkäisevässä mielessä."

Rauhaa ja energiaa

"Osallistuin vuosi sitten ensimmäiselle kurssille, jotta oppisin rentoutumaan. Sittemmin olen treenannut melkein joka ilta. Nyt nukun paremmin, olen rauhallisempi ja energisempi. Harjoittelu ehkäisee myös jännittyneistä hartioista aiheutuvaa päänsärkyä. Olen saanut kurssilla hyviä korjauksia ja motivaatiota liikkeiden hiomiseen."

Opettaja:
Margareta Willner-Rönnholm