Kohota Qi Helsingissä [2013-10-12]

Helsinginseudun ruotsinkielinen kurssi Kohota qi pidettiin tänä syksynä 100 vuotta vanhalla huvilalla Kauniaisissa, kullankeltaisten puiden ympäröimänä. Tunnelma oli rauhallinen ja osallistujat motivoituneita. Alla muutamia kommentteja:

Sisäistä voimaa

"Olen harjoittanut qigongia jo pidemmän aikaa ja saanut monia hyviä tuloksia. Olen päässyt eroon masennuksesta ja maksasairaudesta, joka yleensä on pysyvää laatua. Minun keskittymiskykyni on parantunut. Rentoudun ja rauhoitun kun harjoitan qigongia ja huomaan, että sellainen haluan olla. Saan qigongista voimaa vaikuttaa ja ohjata omaa elämääni paremmin."

Pidän masennuksen loitolla

"Ihmettelen, miltäköhän elämäni näyttäisi ilman qigongia. Kun aloitin qigongin 2005 kehoni oli rikki, niin ulkoisesti kuin sisältäkin. Loukkaantunut olkapää parani, kehon jäykkyys katosi ja sain apua syvästä surusta selviytymiseen. Säännöllisellä harjoittelulla pidän yllä mielen tasapainoa, rauhaa ja iloa."

Kehossani tapahtuu koko ajan paranemista

"Olen harjoittanut qigongia vuodesta 2009. Kärsin lihassairaudesta ja aivovammasta, jonka sain liikenneonnettomuudessa. Minun diagnoosilla olisi oletettavaa, että makaisin hengityskoneessa ja olisin kuolemassa. Harjoitan qigongia n. 2 tuntia päivässä. Lihakseni ovat alkaneet kasvaa takaisin ja jalkani ovat tulleet vakaammiksi. Kehossani tapahtuu kokoajan paranemista. En ole enää huolestunut ja nukun hyvin. Tiedän, että hitaasti mutta varmasti paranen. Harjoitusta vaan."

Olkapäät kunnossa, sisäistä rauhaa

"Aloitin qigongin n. 5 vuotta sitten kroonisen suolistotaudin vuoksi, joka pahenee stressistä. Kärsin myös kuluneista ja tulehtuneista olkapäistä. Olkapäiden särky on kadonnut. Tunnen olevani rentoutuneempi enkä stressaa yhtä paljon kuin ennen. Qigong on antanut minulle sisäisen rauhan."

Toinen päivä - ei päänsärkyä

"Tämä on ensimmäinen kurssini. Minulla on ollut migreeni joka päivä 5-6 vuoden ajan. Se alkaa masentaa. Äitini harjoittaa qigongia. Olen ollut skeptinen ja mielestäni liikkeet näyttivät kummallisilta, mutta halusin silti kokeilla. Eilen voin huonosti, mutta tänään minulla ei ole ollut ollenkaan päänsärkyä."

Tarpeellista kertausta

"Aloitin harjoittamisen 2011. Sittemmin olen käynyt useamman viikonloppu kurssin ja yhden kohota qi 2 kurssin. Viikko treenien jälkeen harjoittaminen sujuu myös kotona. Nukun paremmin ja selviän vähemmällä unella. En enää ärsyynny työ-stressistä. Työkaverit näyttävät väsyneemmiltä kuin miltä minusta tuntuu. Tällä kurssilla olen huomioinut monia yksityiskohtia, jotka olin unohtanut tai, joita en aikaisemmin ollut huomannut."
"Osallistuin ensimmäiselle alkeiskurssille Hangossa elokuussa. Treenasin alussa ahkerasti mutta nyt olen vähän laiskistunut. Haen täältä uutta energiaa, jotta voisin harjoitella säännöllisesti.

'Ratkaisu kaikkiin ongelmiini'

"Aloitin qigongin 6-7 vuotta sitten. Voin silloin todella huonosti. Toinen käteni ei toiminut epäonnistuneen jäykkäkouristusrokotteen vuoksi ja koko kehoni oli jäykkä. Näin lehti- ilmoituksen viikonloppukurssista ja ajattelin, että qigong voisi olla ratkaisu kaikkiin ongelmiini. Kolmessa kuukaudessa käsi tuli kuntoon ja jäykkyys katosi. Harjoitan qigongia aina heti aamulla, muuten se jää. Olen todella iloinen tästä kurssista."

Väsynyt ja onnellinen

"Tämä on minun ensimmäinen kurssini. Olen täällä Jukan ansiosta. Luin Voi Hyvin lehdestä artikkelin qigongista. Nyt olen tosi väsynyt mutta onnellinen. Kaikenlaisia muutoksia tuntuu kropassa. Kieli tuottaa haasteita. Tämä on ollut varsinainen kulttuurimatka Kiinaan ja Ruotsiin. Olen yleensä puhelias mutta nyt olen ollut aika hiljainen, mikä on minulle uutta. Täällä olen kokenut paljon uutta ja hyvää."

Opettaja:
Margareta Willner-Rönnholm