Kohota Qi Tammisaaressa [2013-09-14]

Tammisaaressa on jo monta vuotta ollut aktiivinen harjoitusryhmä ja pidetty useita Zhineng Qigong viikonloppukursseja, jotka houkuttelevat myös muilta paikkakunnilta tulevia osanottajia. Näin kävi myös tällä kerralla. Useat vanhat qigongkonkarit käyttivät tilaisuutta hyväkseen kerätä voimia tulevaa talvea varten. Samalla he auttoivat sekä ensikertalaisia että toisiaan liikkeiden viimeistelyssä. Joitakin osanottajakommentteja:

Allergiat ovat hävinneet

"Olen vuodesta 2010 lähtien ollut mukana harjoituksissa. Silloin kärsin kroonisesta väsymyksestä, vilustumisista ja muista vaivoista joita en edes itse tiedostanut. Qigong on kaikin tavoin auttanut minua. Olen pirteämpi, en tarvitse enää allergialääkkeitä ja olen monin tavoin iloisempi. Olen myös alkanut panna merkille miten ja milloin stressaannun. Qigong auttaa minua rentoutumaan ja saamaan sisäistä rauhaa. Osallistuin tähän kurssiin saadakseni voimia ja rauhaa tulevaa matkaa varten."

Voimanlähde

"Minulle Zhineng Qigong on voimanlähde. Hakeudun siihen kerätäkseni elämäniloa ja voimaa. Kun se ehtyy kotona, tankkaan sitä ryhmäharjoituksissa. Kursseilla voimakenttä on vielä vahvempi. Moni on käynyt kesäkursseilla. Työtoveri ehdotti että kokeilisin Zhineng Qigongia, koska kärsin usein selkäkivuista ja muista vaivoista. Innostuin kun huomasin miten vaikeata minun oli seistä suorana, vaikka olin aina harrastanut erilaisia fyysisiä aktiviteettejä. Säännöllisen harjoittelun ansiosta selkävaivat vähenivät ja lopulta hävisivät. Nyt minua vaivaavat toisenlaiset haasteet. Siksi qigong on minulle erityisen tärkeä juuri nyt.

Kerään energiaa La Qin avulla lasten nukkuessa

"Kymmenen vuotta sitten minulla oli olkapää- ja niskavaivoja ja ryhdyin harjoittelemaan. Minulla oli tulehtuneet lihakset ja paljon särkyä. Harjoitukset saivat kivut laantumaan, vaikkakin huomaan kursseilla että vielä on paljon korjattavaa. Qigongin ansiosta olen nyt levollisempi. Eron huomaa vaikken itse ollut omasta mielestäni huolestunut. La Qin harjoitus on tähän oiva tapa. Ei kestä kun pieni hetki ja olo on parempi. Harjoittelen La Qita kun lapsenlapset nukkuvat ja taas puhtia riittää!"

Pystyn uimaan taas – 14:n vuoden jälkeen

"Olen harjoitellut vuodesta 2009 lähtien. Olen saanut siitä paljon apua. Juuri nyt tuntuu siltä kuin koko rintakehä olisi avautumassa. Viime viikolla kävin uimassa ensimmäistä kertaa 14:ään vuoteen. Fysioterapeuttini oli mukana opettamassa minua uimaan uudestaan ja meidän molempien hämmästykseksi pystyin itse uimaan heti! Viime perjantaina pystyin kävelemään ilman tukea. Minulla on viime aikoina ollut valtavan paljon energiaa vaikka olenkin juuri nyt vähän väsynyt. Zhineng Qigong tuntuu tosi turvalliselta. Kaikki mitä on tapahtunut qigongin yhteydessä on ollut 'kotiinpäin'."

Kertaukset tehoavat

"Olen käynyt useita viikonloppukursseja ja välillä harjoitellut sekä omin päin että ryhmässä. Mutta nyt pienen tauon jälkeen haluan uudestaan mukaan. Motivaation kannalta ryhmässä harjoittaminen on paras tapa. Kertaus on ollut hyväksi."
"On ollut tosi mukavaa. Tämän vuoden kesäkurssilla tutustuin Zhineng Qigongin kakkosvaiheeseen (Xing Shen Zhuang) ja ihastuin siihen. Sen jälkeen en ole harjoitellut Kohota Qitä yhtä paljon. Kohota Qi on kuitenkin niin tehokas että halusin päästä takaisin treenirutiineihin. Minulle teki hyvää olla täällä."

Mielenkiintoista, opettavaista – voimakasta

"Olen vasta-alkaja ja osallistun sekä henkilökohtaisen avustajan ominaisuudessa että henkilökohtaisista syistä. Näiden kymmenen viime vuoden aikana olen tehnyt kaikenlaista ja halusin kokeilla tätäkin. Olen käynyt akupunktiossa kymmenen vuoden ajan ja huomaan että qigongharjoitus tuntuu samoissa kohdissa. La Qi-harjoitus tuntui hyvin voi-makkaalta. Sekä tunsin että kuulin että asioita "tapahtui" ristiselässä. Tunnen nyt olevani rentoutunut ja miellyttävällä tavalla väsynyt.
"Tämä on ollut opettavaista ja mielenkiintoista."
"En ole mukana tiettyjen vaivojen takia vaan satuin käymään Zhineng Qigongluennoilla Kasnäsissä. Luennoitsija säteili sellaista levollisuutta että arvelin kurssin olevan hyvä. Janna on elävä todiste siitä että "supertarinoissa" on itua vaikka olen suhtautunut pikkasen epäilevästi niihin."

Opettaja:
Margareta Willner-Rönnholm