Peruskurssi kohota qi Turussa [2010-11-06]

Toimintamme Suomessa on tähänastisen yli kymmenen vuoden ajan tapahtunut lähes kokonaan ruotsin kielellä. Yksi ensimmäisistä kurssipaikkakunnistamme Suomessa on ollut Turku, joten oli luontevaa aloittaa sieltä myös suomenkielisten kurssien pitäminen vuosi sitten. Nyt marraskuun alussa pidettiin Turussa jo toinen suomenkielinen kurssi. Ilahduttavan moni uusi alkaja löysi tiensä tälle kurssille huolimatta siitä, että olemme edelleen varsin tuntemattomia suomenkieliselle Suomelle. Osallistujien positiivinen asenne ja myönteinen uteliaisuus osoittivat, että kurssille oli tarvetta. Moni uusista osallistujista kiitti kurssin opetusmenetelmiä. Eräs osallistujista sanoi mm., että hän ei ole ikinä oppinut mitään uutta yhtä nopeasti. Usea kurssille osallistunut kertaaja totesi puolestaan, että vaikka he ovat käyneet alkeiskurssin monesti, oppivat he silti myös tällä kertaa jotain uutta.

Pyhäinpäivän viikonloppu kului mukavissa tunnelmissa nopeasti. Lisäksi saimme hyviä tuloksia Zhineng Qigong- harjoittelustamme. Näistä voit lukea alla olevista osallistujien kommenteista.

Muutoksia kehossani

"Olen huomannut, että kropassa tuntuu erilaiselta tämän kurssin jälkeen. Odotan innolla, että pääsen jatkamaan treenaamista yhdessä tällä kurssilla mukana olleen työkaverini kanssa huomenna töiden jälkeen."

Rentoutuneempi olo

"Oloni tuntuu rennommalta. Haluan opetella lisää qigongia ja jatkaa treenaamista."

Energisempi olo, helppous oppia

"Minulla on huomattavasti energisempi olo nyt kuin eilen. Minusta tuntuu, että tämä on todella hyvä ja sopiva menetelmä minulle. Olen tällä kurssilla ihaillut teidän opetusmenetelmiänne ja olen hämmästynyt, miten nopeasti olen pystynyt oppimaan."

Niskan lukot aukenivat

"On vaikeaa vielä sanoa mitään tuloksista omalla kohdallani, mutta sen kyllä huomaan, että niskan ”lukot” ovat auenneet tämän kurssin aikana. Odotan mielenkiinnolla, voinko saada lihakseni rentoutumaan."

Hieno ilmapiiri

"Kiitän tämän kurssin hienosta ilmapiiristä ja ystävällisistä ihmisistä."

Parempi kehon kontrolli, virkeämpi mieli

"Olen treenannut kuuden vuoden ajan ja qigong on minulle nykyisin välttämätön osa elämääni. Se pitää hartiani kunnossa ja mieleni virkeänä. Kehoni hallinta on parantunut ja viime talvena pystyin jopa laskettelemaan, mitä en ilman tätä treeniä varmasti olisi pystynyt tekemään."

Rytmihäiriöt hävisivät, fyysinen kunto koheni

"Olen harjoittanut qigongia kauan. Iän myötä on tullut kaikenlaisia pieniä vaivoja, kuten sydämen rytmihäiriöitä ja stressiä, mutta kun olen lisännyt treenaamista, ovat esim. rytmihäiriöt jääneet pois. Kroppani on tullut joustavammaksi ja mieleni rauhallisemmaksi. On kiva huomata, että fyysinen kunto ei vain heikkene iän myötä, vaan vielä voi saada sen suhteen myös positiivisia yllätyksiä. Käytän qigongia myös akuuttilääkkeenä esim. stressipäänsärkyyn tai masennukseen."

Auttanut stressiin ja tehnyt leppoisammaksi

"Minäkin olen ollut mukana jo kauan qigongin parissa. Parin vuoden treenaamisen jälkeen jäin siihen ”koukkuun”. Qigong on auttanut stressioireisiin, verenpaineeseen ja mielialaan. En hermostu niin helposti kuin ennen."

Rauhoittanut ja tuonut elämäniloa

"Minulla on luonnostaan alhainen qi-taso ja olen ollut murrosiästä lähtien väsynyt. Kuulin tästä treenimuodosta työkaveriltani ja raskaan kesän 2005 jälkeen tulin mukaan, mikä on ollut parhaita päätöksiäni. Qigong on auttanut minua jaksamaan arkea paremmin. Osaan nykyisin ottaa asiat rauhallisemmin, olen saanut elämäniloa lisää ja vanhenemisen oireet ovat helpottaneet, esimerkiksi nukun paremmin kuin ennen. Ensimmäisen kurssin jälkeen oli vielä vaikeaa treenata, mutta toisen kerran jälkeen asiat alkoivat loksahtaa paikoilleen."

Parempi ryhti, kävelen ja seison paremmin

"Qigong on minulle luotettava vanha ystävä ja yritän treenata niin paljon kuin jaksan. Ne jotka näkivät minut vuonna 2005, jolloin aloitin, voivat huomata, miten paljon qigong on minua auttanut. Kävelen eri tavalla, ryhtini on parempi ja seison paremmin. Ilman treeniä kävelisin nyt varmaan vain rollaattorin avulla. Olen vähän kärsimätön ja ajattelin, että en jaksaisi käydä uudelleen peruskurssia, mutta olen huomannut, miten yhä edelleen voi oppia uutta. Oli myös mukavaa olla suomenkielisellä kurssilla."

Qigong auttaa kehoa ja mieltä

"Olen ollut vuoden ajan mukana ja treenaan myös kotona säännöllisesti. Olen huomannut, että se auttaa kipeää selkääni ja tekee hyvää koko keholle ja mielelle."

Auttanut stressin hallinnassa ja nopeutti fyysistä toipumista leikkauksen jälkeen

"Olen harjoittanut qigongia viiden vuoden ajan rintasyöpäleikkauksestani lähtien. Ajattelin, että vakavan sairastumiseni takana oli myös kova stressi. Qigong on auttanut stressin hallinnassa ja olen rauhallisempi myös työssäni oppilaiden kanssa koulussa. Qigong auttoi myös fyysisesti minua toipumaan leikkauksen jälkeisestä tilasta."

Inspiraatiota ja uuden oppimista jokaisella kurssilla

"Tämä on viides alkeiskurssini. Ensimmäisen alkeiskurssin jälkeen yritin treenata kotona ja ryhmässä, mutta se tuntui liian vaikealta ja lopetin harjoittelun. Kun osallistuin vuoden tauon jälkeen uudestaan kurssille, opin liikkeet ja innostuin myös muuten uudelleen. Jokaisella kurssilla olen oppinut jotain uutta ja ainakin tekemään liikkeitä vähän paremmin. Qigong- treeni auttaa kipeää selkääni ja monella muullakin tavalla. Nukun paremmin ja osaan suhtautua asioihin rauhallisemmin. Aviomieheni mielestä olen nykyisin kivempi vaimo hänelle."

Metodi tuntuu hyvältä kokonaisuudelta

"Olen aika sanaton tämän kurssin suhteen, enkä osaa kuvailla oloani muuten kuin että minulla on nyt hyvä ja rauhallinen olo. Olen tällä hetkellä aika väsynyt, enkä ole jaksanut kuunnella kurssin aikana kaikkia ohjeita niin tarkkaan kuin olisi pitänyt. Sen takia on ollut hyvä, että olette näyttäneet koko ajan, miten liikkeet tehdään. Minulla on omat haasteeni, erityisesti kärsivällisyyden suhteen. Olen etsinyt omaa metodiani, jolla pitää yllä henkistä ja fyysistä kuntoa, omaa elämäntapaani. Olen harjoittanut reiki-metodia, mutta sen mukana ei tule fyysisestä treeniä. Tämä tuntuu hyvältä "paketilta" kokonaisuudessaan ja uskon että opin tämän menetelmän yksi asia kerrallaan."

Kokonaisvaltainen metodi, jota on helppo treenata

"Normaalisti olen iltapäivällä jo neljän- viiden aikaan todella väsynyt, mutta eilen olin jo ensimmäisen treenipäivän jälkeen virkeä ja pysyin myös virkeänä koko illan. Olen ennen harrastanut kamppailulajeja ja niissä on vähän samantyyppisiä harjoituksia, mikä on ehkä auttanut minua täällä. La qi treeni tuntuu minusta todella hyvältä ja aion harjoittaa sitä nyt joka päivä. Qigong tuntuu kokonaisvaltaiselta harjoitukselta ja pidän siitä, että sitä voi harjoitella koska tahansa ilman erityisiä välineitä."

 

Opettaja:
Jeanette Heidenberg