Peruskurssi kohota qi Turussa [2013-03-02]

 

Kauimpaa matkustanut osallistuja kevään suomenkielisellä kurssilla Turussa oli ajanut yli 300 km saadakseen oppia zhineng qigongia. Muutkin osallistujat olivat kiitollisia kivasta kurssista. Aloittelijat huomaisivat heti että menetelmä on tehokas. Monet kertaavista osallistujista ovat jo treenanneet monta vuotta, ja voivat kertoa menetelmän pitkäaikaisista vaikutuksista.

Alla löydät osallistujien kommentit.

Kommentit kurssista

”Tämä on ollut hyvä kurssi. Ohjaaja on ollut hyvä ja olen saanut selitykset asioille, joita olen kysynyt. Olen sellainen, että minun pitää ymmärtää mitä teen. Tulevaisuus näyttää mitä kaik-kea tästä treenistä seuraakaan. Kiitos kurssista.”

”Olen tyytyväinen tähän kurssiin ja ohjaajiin. Olen oppinut paljon asioita. Jatkan harjoittelua. Kiitos kurssista.”

Parempi uni

”Olen treenannut kauan ja tulen aina mielelläni kurssille kertaamaan vaikka vain yhdeksi päi-väksi kuten tällä kertaa. Olen saanut zhineng qigongista itselleni hyvää sekä fyysisesti että psyykkisesti. Esimerkiksi ennen nukuin todella huonosti, mutta nykyisin nukun hyvin, mikä on muuttanut koko elämäni. Näen monet asiat uudella tavalla ja olen oppinut arvostamaan sekä elämää että koko luomakuntaa.”

On päässyt rytmihäiriöstä sekä pelosta eroon

”Olen harjoittanut kauan tätä metodia. Koskaan en ole katunut yhtäkään kurssia, jonka olen käynyt. Ennen kuin aloitin treenaamaan zhineng qigongia tuntui, että aika täyttyi enemmän velvollisuuksista kuin sellaisista asioista joita halusin tehdä. Olin pelkääväinen monien asioi-den suhteen ja luulosairaskin. Näistä olen päässyt eroon. Rytmihäiriöistä olen myös päässyt eroon ja verenpaineeni on laskenut normaalille tasolle. Elämästä on tullut jännää, kun olen saanut voimia tehdä kaikkea kivaa. Olen rauhoittunut ja koko elämänlaatuni on parantunut.”

Harmonisempi ja iloisempi

”Tämä kurssi on vaikuttanut minuun hyvällä tavalla ja kasvoihini on ilmestynyt hymykuopat. Ajatukset eivät harhaile ja olo on harmonisempi. Kehoni reagoi herkästi jos joku asia on vialla ja uskon, että tämä harjoittelu auttaa siihen. Kurssista on jäänyt hyvä mieli.”

Irti kroonisesta kivusta

”Olen treenannut kauan ja käynyt monilla kursseilla. Aloitin treenata vuosi ennen eläkkeelle jäämistäni, jolloin surin tulevaa ja olin masentunut. Jouduin myös polkupyöräonnettomuuteen, jossa käteni murskaantui. Lääkärini sanoi leikkauksen jälkeen, että käsi tulee kipuilemaan lo-pun elämäni, mutta nykyisin se ei vaivaa enää ollenkaan. Pari vuotta sitten kaaduin uudelleen pahasti, mutta siitäkin olen treenin avulla toipunut. Kiitos tästä kurssista, jossa taas olen oppi-nut uutta niin kuin kaikilla muillakin kursseilla.”

Selkävaiva ei enää hallitse elämää

”Olen saanut qigongtreenistä apua sekä fyysisesti että psyykkisesti. Selkävaivani hallitsi elä-määni pitkään, mutta ei tee sitä enää. Zhineng qigong auttaa hallitsemaan stressiä, kuten juuri nyt kun minulla on töissä vuoden kiireisin aika menossa. Treenaan joka päivä ja nukun hyvin. Olen iloisempi, rauhallisempi ja mukavampi ihminen kuin ennen. Ainakin mieheni mielestä.”

Opettaja: Jeanette Heidenberg