Peruskurssi kohota qi Turussa [2011-11-19]

Syksyn suomenkielinen alkeiskurssi Turussa järjestettiin marraskuun puolivälissä. Tämä oli jo kolmas suomenkielinen kurssimme Turussa. Se näkyi erityisesti siinä, että myös monet kurssin kertaajat olivat täysin suomenkielisiä. Aikaisemmin lähes kaikki kertaajat ovat olleet kaksikielisiä.

Osallistujien positiivinen ja utelias asenne loi lämpimän ja ystävällisen ilmapiirin, jossa autoimme toinen tosiamme menetelmän oppimisessa. Kurssin lopussa osallistujilla oli kerrottavanaan hyviä tuloksia. Alla poimintoja osallistujien omista kommenteista.

 

Parempi ryhty ja kehon hallinta

"Sain aikoinaan ensimmäistä kertaa tietoa Zhineng qigongista Åbo Underrättelserissä olleesta jutusta. Qigong tuntui heti oikealta, mutta lykkäsin harjoittamisen aloittamista, koska olin raskaana, enkä tuolloin tiennyt, että qigongia voi varsin hyvin harjoittaa raskauden aikana. Pidän paljon tästä menetelmästä. Kuluneiden vuosien aikana ryhtini on tullut paremmaksi, kehoni hallinta on parantunut ja voin luottaa siihen, että kehoni toimii ja niinpä nyt uskallan harrastaa lasketteluakin. Aluksi minun oli vaikeaa löytää aikaan harjoitteluun, mutta sekin järjestyi kun keksin ryhtyä harjoittamaan iltaisin lasten huoneissa."

Ei sivuvaikutuksia syöpäleikkauksesta

"Harjoittamalla qigongia olen säästynyt syöpäleikkauksen aiheuttamista haitallisista sivuvaikutuksista. Osaan myös suhtautua rauhallisemmin meluisan työympäristöni hälinään."

Jännityspäänsärky lieventynyt

"Kuulin Zhineng qigongista työtoveriltani aikana, jolloin kaipasin jotain uutta elämääni ja qigong tuli kuin tilauksesta. Kävin ensimmäisen kurssini viime keväänä ja olen siitä lähtien harjoittanut qigongia päivittäin kotona. Qigong on vaikuttanut minuun myönteisesti sekä henkisesti että fyysisesti. Minua vaivannut jännityspäänsärky on lieventynyt."

Päänsärky hävisi

"Minulla on ollut migreeni koko elämäni ajan, minkä lisäksi olen kärsinyt myös niskan jäykkyydestä ja sen aiheuttamasta pääsärystä. Vuosi sitten migreenini oli erittäin pahana ja tietokoneen ääressä tapahtuva työskentely oli todella vaikeaa. Kävin ensimmäisen kurssini vuosi sitten. Kurssin ja sitä seuranneen harjoittamisen jälkeen vaivani hiljalleen lievenivät, kunnes päänsärky hävisi kesäkurssin myötä ja migreenikin alkoi helpottaa. Nyt pystyn tekemään työtä tietokoneella. Olen nyt myös rauhallisempi."

MS-potilaalla superenerginen olo

"Osallistuin ensimmäiselle kurssilleni viime keväänä työtoverini houkuttelemana. Minulla on MS ja kurssin jälkeen minulla oli superenerginen olo. Kevään kurssin jälkeen sekä tasapainoni että kehoni hallinta ovat kohentuneet. Tämä menetelmä sopii minulle."

Opettaja:
Jeanette Heidenberg