Peruskurssi kohota qi Turussa [2009-11-14]

Ensimmäinen täysin suomenkielinen kurssimme järjestettiin Turussa marraskuun puolivälissä. Osallistujiat arvostivat kurssia ja erityisesti aloittelijat pitivät kivasta ja lämpimästä ilmapiiristä. Jotkut kurssin kertaavista osallistujista ilmaisivat kiitollissuuttaan mahdollisuudesta harjoittaa Zhineng Qigongia omalla äidinkielellään.

Vaikka tämä oli ensimmäinen suomenkielinen kurssimme, olemme pitäneet kursseja Suomessa jo yli 10 vuotta. Kurssin aloittelijat saivat hyvää apua kokeneemmilta kurssikavereiltaan, ja moni koki hyviä tuloksia jo kurssin aikana.

Ote osallistujien omista kommenteista on alla.

Niska- ja hartiakivut vähentyneet

"Olen harjoittanut qigongia muutaman vuoden ajan. Vähitellen aloin treenata säännöllisemmin ja nyttemmin teen sitä lähes päivittäin. Käyn myös yhteisissä ryhmäharjoituksissamme. Qigongin ansiosta niska- ja hartiakipuni ovat hellittäneet ja selkäni on suoristunut. Kurssi oli hyvä ja oloni tuntuu hyvältä. Kannattaa jatkaa."

Ainoastaan Zhineng Qigong auttoi huonoon selkään

"Kävin ensimmäisen kurssini 4,5 vuotta sitten, syynä erittäin huono selkä, mikä rajoitti liikkumistani ja elämääni merkittävästi. Lääkärit eivät löytäneet vaivaan mitään syytä. Kokeilin joogaa, akupunktiota ja vyöhyketerapiaa, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Lopulta kokeilin vielä qigongia, ja se tuntui heti erilaiselta kuin muut menetelmät. Pikku hiljaa oloni parani ja huono selkä on nyt historiaa. Qigong on tehonnut myös vilustumisoireisiin."Niskan leikkausta vältettiin Zhineng Qigongin avulla

"Kun aloitin Zhineng Qigongin 10 vuota sitten, elämäni oli sekaisin. Hartiat, niska ja selkä olivat kipeät ja huonossa kunnossa, kipuihin ei löytynyt lääkettä ja leikkaus olisi kenties ollut edessä. En ollut nukkunutkaan kunnolla kahdeksaan vuoteen. Elämäni muuttui qigongin ansiosta. Minulla ei ole enää kipuja, eikä niskan leikkaus enää ole vaihtoehto. Nukun myös hyvin. Qigong on tehnyt minut onnelliseksi."

Limakalvot kostuivat pitkästä aikaa

"Minua vaivaa silmien ja suun limakalvojen kuivuus. Kurssilla La Qi:tä harjoitettaessa silmäni ja suuni kostuivat pitkästä aikaa. Tänään minulla on kevyt olo. Olen kiitollinen kurssista."

Välineitä jaksamiseen

"Sain kurssilla välineitä arjessa jaksamiseen."

Apua syöpäleikkauksesta toipumiseen

"Syöpäleikkauksen jälkeen kehoni sanoi, että minun tulee löytää jokin rauhallinen harjoitus käsivarttani varten ja ymmärsin myös, että minun pitää rauhoittaa kiivastahtista elämääni. Ryhdyttyäni harjoittamaan qigongia käsivarteni pysyy kunnossa ja osaan suhtautua työelämän kiireeseen rauhallisesti. Zhineng Qigong on siitä hyvä menetelmä, että sitä voi harjoittaa melkein missä tahansa, vaikka pienessäkin tilassa. Qigongystävien kanssa yhdessä treenaaminen on minulle tärkeää."

Hyvä olo

"Lauantaina minulla oli niskasärkyä, mutta nyt minulla on lämmin ja hyvä olo."

Kurssilla mukava ilmapiiri

"Kurssi oli miellyttävä, opetus oli hyvää, ilmapiiri oli mukava ja rauhallinen."

"Tämän on toinen kurssini. Kun kuulin, että täällä järjestetään suomenkielinen kurssi, päätin heti osallistua siihen. Vasta tällä kurssilla ymmärsin liikkeet. Kurssin opetus oli erittäin hyvää ja oli mukavaa saada sitä äidinkielellä. Nyt tarkoitukseni on aloittaa treenaaminen uudelleen."


Opettaja:
Jeanette Heidenberg