Peruskurssi kohota qi Salossa [2012-01-21]

Kevään ensimmäinen suomenkielinen kurssi järjestettiin Salossa. Useat uteliaat osallistuivat infotilaisuuteemme perjantai-iltana ennen kurssia. Luento on hyvä ja suosittu tapa tutustua menetelmään ennen kurssiin osallistumista. Meidän luennoilla saa enemmän tietoa qigongin historiasta ja filosofiasta, mikä erottaa zhineng qigong muista qigongkäytännöistä sekä miten voimme parantaa terveyttämme harjoittamalla päämenetelmäämme kohota qi. Ne, jotka olivat hakeutuneet ulos talven kylmyyteen kuuntelemaan luentoa oli tyytyväisiä saamaansa tietohin ja monet päättivät osallistua kurssiin joko välittömästi Salossa, tai jollakin muulla meidän monista kursseista Suomessa.

Myös kurssiin osallistuneet olivat tyytyväisiä päätökseensä lähteä ulos lumimyrskyyn päästäkseen kurssille. Kurssi oli mukava ja sydämellinen, ja inspiroi sekä aloittelijoita että kertaavia osallistujia. Useat ilmaisivat kiitollisuutensa löydettyään välineen, joka auttaa heitä hallitsemaan arkipäivän haasteita. Alla voit lukea lisää siitä kuinka osallistujat ovat saaneet apua harjoittelemalla zhineng qigongia.

Ei enää stressiä tai päänsärkyä

“On ollut mukava pieni kurssi. Kannattaa käydä kurssi uudestaan ja käydä viikonharjoituksissa, koska silloin oppii uutta ja saa olla vahvassa qikentässä. Kävin ensimmäisen kurssini viisi vuotta sitten, mutta en harjoittanut säännöllisesti. Kesäkurssin 2010 jälkeen olen harjoittanut päivittäin ja huomaan että minulla ei enää ole päänsärkyä, olen rauhallisempi, enkä stressaa. Olen kasvanut ihmisenä.”

Päänsärky hävisi

“Kiitän kaikesta. On ollut hyväntuulinen kurssi. Lauantaina ja lauantai-sunnuntai välisenä yönä minulla oli päänsärkyä. Sunnuntaina en ole ollenkaan ottanut lääkettä ja päänsärky on poissa. Tiedän että qigong on mahdollisuus. Yritän saada qigongin mukaan arkeeni. Uskon että qigong on hyväksi. Tulen jatkamaan harjoittamisen, tiedän että tästä tulee rutiini.”

Rauhallisempi ja kaamosmasennus on hävinnyt

“Kiitos. Kävin ensimmäinen kurssini lokakuun lopussa. Minulla ei ole mitään vaivoja, mutta en ole enää stressaantunut ja minulla on parempi paineensietokynnys. Vuoden alussa minulla oli raastava olo, kun en tietänyt missä asuisin. Myös opiskelut olivat rankkoja. En usko että olisin pärjännyt ilman qigongia. Olen paljon rauhallisempi kuin ennen, eikä minulla enää ole kaamosmasennusta. En tarvitse enää kirkasvalolamppuani. Olen pystynyt elämään päivä kerrallaan. On paljon mukavampaa harjoittaa ryhmässä ja odotin innolla kurssia.”

Antaa voimaa auttaa toisia

“On ollut tosi kiva kurssi. Kiva kun on osallistujia eri puolta Suomea. Qigong on antanut minulle paljon; nukun hyvin, olen harvoin stressaantunut, olen kiltimpi ja rauhallisempi kuin ennen, en ota paineita eikä pinna palaa, osaan hyväksyä asiat ja uskon että kaikki järjestyy. Qigong antaa voimaa auttaa läheistäni. Minulla on vain hyvää sanottavaa qigongista.”

Kiitollinen siitä että voi auttaa

“Kiitän, että olen saanut auttaa kurssilla. Viisi vuotta sitten, kun olin ensimmäisellä kurssillani, en olisi koskaan uskonut että olisin voinut toimia avustajana kurssilla. Olin liian huonossa kunnossa, sekä fyysisesti että henkisesti. Qigong on auttanut minua tosi paljon.”

Opettaja:
Jeanette Heidenberg