Peruskurssi kohota qi Salossa [2011-04-10]

Salo on ensimmäinen täysin suomenkielinen kurssipaikkakuntamme Suomessa. Aloittaessamme toiminnan uudella paikkakunnalla se tapahtuu yleensä niin, että joku siellä asuva, aiemmin kurssin käynyt henkilö kutsuu meidät sinne. Niin oli myös Salossa, jossa pidimme ensimmäisen Kohota qi -kurssin huhtikuussa. Saimme kokea että Salo on mukava kaupunki kun meillä oli ongelmia saada tuoleja ja pöytiä kurssin käyttöön. Puolen korttelin päässä kurssipaikasta sijaitseva tunnelmallinen kahvila Kultainen Tuoksu tuli avuksi ja lainasi meille tarvitsemamme huonekalut.

Kurssilla tunnelma oli rauhallinen ja harmoninen. Monia kurssin kertaaja oli tullut Saloon niin Turusta kuin Helsingistäkin. He olivat hyvänä tukena uusille osallistujille, jotka oppivat nopeasti.

Alla otos osallistujien kommenteista.

Rauhallinen ja käsivarsi kunnossa syöpäleikkauksen jälkeen

"Aloitin Zhineng Qigongin harjoittamisen rintasyöpäleikkauksen jälkeen joitakin vuosia sitten tarkoituk-sena kuntouttaa käsivarttani, joka nyt on kunnossa. Qigongin ansiosta pystyn olemaan rauhallinen erityisopettajan työssäni koulun yläasteella. Harjoittaminen on tärkeää; jos treenaaminen unohtuu, tun-nen kohta jäykkyyttä kehossani."

Notkeampi

"Olen harjoittanut qigongia aika kauan. Aloittaessani olin vino. Nyt olen notkeampi. Joka kurssilla oppii uutta. Olen oppinut paljon myös muilta qigongtovereilta heidän parantumisistaan ja sisukkuudestaan. Kaiken kaikkiaan voin nyt paljon paremmin kuin aloittaessani."

Ei tarvinnut juurihoitoa, revähtänyt takareisi parantunut

"Alettuani qigongin, juurihoitoa vaatinut hammas parani ilman juurihoitoa. Ennen tätä kurssia reväytin toisen jalan takareiden, enkä pystynyt taivuttamaan itseäni. Näiden kahden kurssipäivän jälkeen pystyn jälleen kumartumaan vaivatta."

Hyvä kokonaisuus

"Olen kurssilla ensimmäistä kertaa. Aamurutiineihini on kuulunut omatekoinen liikesarja, jossa on pari sellaista liikettä, jotka muistuttavat paljon kahta Kohota Qi:hin sisältyvää liikettä. Kohota Qi on hyvä kokonaisuus. Kurssi oli hyvä ja oli hauska tutustua uusiin ihmisiin ja tavata vanhoja tuttuja vuosikym-menien jälkeen. Tarkoitukseni on jatkaa Zhineng Qigongia."

Ehdottaa menetelmää asiakkaille

"Kurssi oli yllättävän monipuolinen ja tehokas. Hoidan muita ihmisiä ja siksi on hyvä hoitaa myös itse-ään. Odotan innolla uutta kurssia täällä, jotta saan asiakkaani mukaan."

Ei harjoituskipuja

"Olin yllättynyt siitä, että minulla ei ollut harjoituskipuja tänään."

Opettaja:
Jeanette Heidenberg