Peruskurssi kohota qi Karjalohjalla [2013-01-19]

Kevätkauden ensimmäinen kurssi pidettiin uudella paikkakunnalla, Karjalohjalla. Kyläkoulun ihanassa vintissä vietettiin hauska ja rentouttava viikonloppu oppimassa zhineng qigongia. Osallistujat, joista pääosa oli aloittelijoita, olivat uteliaita ja halukkaita oppimaan uutta. Liikkeet opittiin nopeasti ja menetelmään oltiin niin tyytyväisiä, että keskeinen keskustelun aihe tauoilla oli, miten saada ystävät ja perheenjäsenet mukaan seuraavalle kurssille. Niinpä kurssin aikana päätettiin järjestää Karjalohjalla toinen kurssi jo ensi syksynä.

Alla löydät osallistujien kommentit kurssista.

Selän murtumiseen parannusta

“Kaksi vuotta sitten minun selkäni murtui. Tämän jälkeen en ole pystynyt seisomaan pitkiä aikoja, mutta nyt olen pystynyt. Se on ihme! En ole myöskään pystynyt istumaan lattialla kahteen vuoteen, nyt olen pystynyt sitäkin tämän viikonlopun aikana. Selässä tuntui yön aikana liikettä, uusi tunne sekin.”

Kylmät jalat lämpeni, rentoutunut olo

“Normaalisti minulla on tosi kylmät jalat. La qin aikana minulle tuli tosi lämpimät jalat, melkein tuntui kuin sukat olisivat syttyneet palamaan. Huomasin että olen tähän asti seisonut väärin. Ensimmäisen päivän jälkeen minulla oli kummallinen olo, tajusin sitten että olin rentoutunut, en ole pitkään aikaan tuntenut sellaista tunnetta. Tosi hyvä olo jäi.”

Mahtavaa kehon kuuntelua

“Tämä kurssi tuli juuri oikeaan aikaan elämääni. Kehoni kuuntelu on minulle nyt hyvin tarpeellista. Huomasin jo tämän viikonlopun aikana miten tällä menetelmällä pystyy kuuntelemaan ja huoltamaan omaa itseään. Olin yllättynyt miten vahvasti se vaikuttaa. Eilen olin tosi väsynyt illalla. Tänään on tasapainoinen ja kevyt olo. Tunnen, että olen löytänyt jotain oikeata... Vaikuttaa mielentilaankin.”

Heti rentoutunut olo ja parempi asento

“Lauantaiaamu tänne tullessa oli tosi kiireinen. Kurssin alkaessa huomasin miten valtavasti heti rentouduin. Asento muuttui ihan näkyvästi. Kurssi on tuonut esille minun virheasentoni.”

Helpotusta astmaan, enemmän energiaa, voimia ja aloitekykyä

“Minulla on astma ja olen huomannut saaneeni helpotusta siihen, kun olen harjoitellut enemmän. Olen saanut enemmän energiaa ja voimia sekä aloitekykyä. Selkäkivutkin helpottuvat kun harjoittelen säännöllisesti.”

Opettaja:
Jeanette Heidenberg