Peruskurssi kohota qi Helsingissä [2013-02-03]

Meidän neljäs suomenkielinen kurssimme Helsingissä pidettiin keskeisessä paikassa, vain kivenheiton päästä Helsingin linja-autoasemasta, Kampissa. Tunnelma oli rauhallinen ja harmoninen. Yksi kertaajista kommentoi, ettei missään muualla kuin qigongkurssilla on mahdollista kohdata niin monta ystävällistä ja mukavaa ihmistä.

Uudet osallistujat olivat innokkaita oppimaan menetelmän, josta heidän perhejäseniä ja ystäviä ovat saaneet hyvää apua. Osa osallistujista sai tuntuvasti kokea kuinka voimakas menetelmä on, kun he heti huomaisivat vaikutusta harjoituksesta. Nainen, joka vain osallistui perjantai-illan luennolla, kertoi että hän huomasi kuinka hänen rauhaton vatsansa rauhoittui luennon aikana. Toinen nainen ihmetteli kuinka menetelmä voi antaa vaikutusta niin lyhyellä ajalla kuin viikonlopussa.

Lue alla osa osallistujien kommenteista:

Antaa voimaa

"Qigong rauhoittaa minua ja antaa voimaa."

Rennompi ja tyytyväinen

"Voin hyvin ja siksi olin empivä tulla kurssille. Tulin mieheni mukaan, vaikka vastustin. Kiinnostuin menetelmästä luennon jälkeen, vaikka se herätti vastusta. Qigong veti mukaansa. Huomasin kurssin aikana positiivinen vaikutus kehoon ja mieleen. Olen erittäin kiinnostunut qigongin energiasta. Nyt olen rennompi ja tyytyväinen. Uskon, että qigong auttaa ongelmiini. Aion harjoittaa yhdessä mieheni kanssa."

Ei enää migreeniä, masennusta, paniikkihäiriötä eikä puremakiskoa

"Minulla on ollut kova migreeni koko elämäni, mutta se on kadonnut. Ennen kävin säännöllisesti naprapaatissa, mutta en tarvitse enää. Minulla on ollut puremakisko, masennusta, paniikkihäiriö, mutta kaikki nämä ongelmat ovat poissa. Nukun hyvin. Elämä on hyvä."

Irti päänsärystä ja nukkuu paremmin

"Ensimmäinen peruskurssini oli viisi vuotta sitten. Sen jälkeen en harjoittanut säännöllisesti. Nyt harjoitan säännöllisesti ja huomaan, että voin paremmin. Minulla ei ole enää päänsärkyä, joka ennen kesti kolmisen päivää ja nukun paremmin."

Rauhallisempi ja iloisempi

"Huomaan, että olen rauhallisempi ja iloisempi kuin ennen."

Rentous ja parempi verenkierto

"Vanhin siskoni harjoittaa qigongia ja suositteli sitä minulle. Olen myös nähnyt, kun hän harjoittaa. En ole koskaan kieltänyt qigongin vaikutusta ja olen sitä mieltä, että ihminen ei ole luotu makaamaan paikolaan. Tulin kurssille avoin mielin. Tänään ymmärsin ensimmäisen kerran, että voin kokea rentouden tunnetta. Sain vahvoja tuntemuksia, kun veri alkoi kiertää päässäni ja yläkehossani. Qigongmenetelmä on kiehtova, ehjä, soljuva ja viettävä kokonaisuus. Huomaan että sen takana on pitkä traditio. Oli kiinnostava nähdä ja kokea qigongia."

Opettaja:
Jeanette Heidenberg