Peruskurssi kohota qi Helsingissä [2010-11-20]

Ensimmäinen suomenkielinen kurssi Helsingissä pidettiin lumen tuiskutessa ikkunoissa. Vaikka sää ei ollut paras mahdollinen, oli meillä mukana osanottajia Tammisaaresta ja Mustasaaresta asti. Kurssin uusijoista moni oli käynyt kurssin useaan kertaan, mutta tästäkin huolimatta he olivat sitä mieltä, että oppivat jälleen jotain uutta. Uudet osallistujat saivat puolestaan kokeneiden kurssilaisten tuen avulla hyvän alun qigongtreenilleen.

Lue lisää osallistujien kokemuksista ja kommenteista Zhineng Qigongista.

Tasapaino parani, päänsärky jäi pois, kirkkaampi olo

"Alussa minullakin oli vaikea saada aloitettua treenaamista. Nyt olen jo jonkin aikaa treenannut päivittäin. Jalkojeni tasapaino on parantunut huomattavasti. Päätäni on ennen särkenyt jatkuvasti. Nyt en ole enää huomannut että päätä särkisi. Nukun paljon paremmin. Koko ajan menee parempaan suuntaan enkä enää uskalla tai halua lopettaa. Minulle tulee kirkkaampi olo kun treenaan. Ongelmat saattavat saada ratkaisun treenien jälkeen. Sen sijaan että ottaisin päiväunet teenkin treenit - se on paljon tehokkaampaa."

Vähemmän kipuja niskassa, vähemmän huimausta, liikkuvuus ja ryhti paranivat

"Kävin ensimmäisen kurssini muutama kuukausi sitten jonka jälkeen olen treenannut päivittäin. Olen saanut hyviä tuloksia, niska ei ole enää niin kipeä eikä pyörrytä. Olen myös paljon liikkuvampi ja ryhtini on parempi. Qigongissa on ihanaa se että se on keino jolla voi itse hoitaa itseään. Olen oppinut paljon uusia yksityiskohtia."

Parempi hallinta

"Opin avaamaan silmät hitaasti eli sain ainakin vähän hallintaa."

Treenaus tehokkaampaa kuin uni

"Olen oppinut että rentoutuminen ja hymy on tärkeää. Aamulla herään mieluummin 20 minuuttia aikaisemmin ja treenaan kun että nukkuisin, koska 20 minuuttia treeniä antaa enemmän kuin 20 minuuttia unta."

Liikun paremmin, olen luovempi ja tuotteliaampi

"Aikaisemmin olen saanut itseäni liikutettua paljon tahdonvoimalla mutta nyt olen tuntenut että olen vain liikkeessä sisällä. Tunnen että jotakin on liikahtamassa paikoilleen. Luovuuteni on lisääntynyt ja on tuotteliasta. Suosittelen kesäkurssia. Ajatukseni etten pystyisi tekemään jotakin alkaa kääntymään kun huomaankin jo tekeväni sitä."

Pysyn terveenä

"Pidän itseni terveenä treenaamalla qogongia."

Opin uutta joka kerta

"Olen oppinut uusia yksityiskohtia tällä kurssilla."

"Olen huomannut että qigong tekee minulle hyvää ja siksi haluan jatkaa. Olen taas oppinut uutta ja saanut lisää motivaatiota treenata."


Opettaja:
Jeanette Heidenberg