Peruskurssi kohota qi Helsingissä [2011-11-12]

Syksyn suomenkielinen alkeiskurssi Helsingissä järjestettiin Reprumin kodikkaassa kellarihuoneessa, vain kivenheiton päässä Kampista. Vaikka tämä oli vasta meidän kolmas suomenkielinen kurssimme Helsingissä, meidän suomenkieliset osallistujat yleensä tulevat kursseille ystävän suositeltua menetelmää. Näin oli myös tällä kertaa.

Osallistujat olivat positiivisia ja motivoituneita. Tunnelma kurssilla oli hyvä, ja siellä kuultiin paljon iloista naurua. Monet osallistujat kertoivat hyvistä tuloksistaan jo kurssin aikana. Alla poimintoja osallistujien omista kommenteista.

Turvaa ja itseluottamusta

"Qigong on avannut minua niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Se tuo minulle turvaa ja saan itseluottamusta sekä tekee iloiseksi. Kun käyn ulkona minun ei tarvitse juoda niin paljon voin vain harrastaa gigongia ja olla hyvässä qi:ssä."

Parempi tasapaino

"Uskon että tämä menetelmä ainakin kehittää tasapainoa. Olen saanut parannusta tasapainooni kurssin aikana."

Parempi uni, päänsärky hävisi

"Tiedän että qigong tekee hyvää. Nukun paremmin ja olen rauhallisempi. Minun päätäni ei enää särje."

Paniikkihäiriö, masennus, migreeni hävinneet

"Minäkin nukun nyt hyvin. Olen treenannut päivittäin n.8 vuotta. Minulla oli paniikkihäiriöitä unissa, krooninen masennus ja migreeni minun oli hyvin vaikeä elää. Olen parantunut kaikista näistä. Joskus vuosia sitten minulle oli diagnosoitu tuleva frozen sholder mutta menin viikonloppu kurssille ja se parani."

Kipu kädessä paranemassa

"Minä olen oikeakätinen ja työskentelen sillä paljon. Siinä on ollut kipua mutta tunnen että se on paranemaan päin."

Hyvä olo

"Minulla on hyvä olo."

"Minusta tuntuu nyt hyvälle."

Opettaja:
Jeanette Heidenberg