Peruskurssi kohota qi Hangossa [2012-09-01]

Läntisellä Uudellamaalla pidettiin ensimmäinen suomenkielinen Kohota Qi-alkeiskurssi 1.-2.9.2012. Kaksikielisessä Hangossa on jo pitkään pidetty ruotsinkielisiä qigong-kursseja syksyisin ja keväisin. Hangossa on toiminut jo pitkään harjoitusryhmä ruotsiksi ja tämän kurssin jälkeen harjoitusryhmä muuttui kaksikieliseksi.

Koska kaukaisimmat kurssilaiset olivat saapuneet Pariisista asti, ja osallistujia muutenkin oli useammalta paikkakunnalta, voidaan jo puhua kansainvälisestä alkeiskurssista.

Osallistujista monet olivat ensikertalaisia, mutta myös monet olivat tulleet kertaamaan jo opittua ja samalla nauttimaan qi-kentästä. Joillekin osallistujille kurssista muodostui siinä ohessa myös kielikurssi, kun oma äidinkieli oli jokin muu kuin nyt käytössä ollut suomenkieli, ja mieleen saattoi jäädä joitakin suomenkielisiä sanoja matkaevääksi.

Syömishäiriö parantunut

“Olen harjoitellut qigongia 10 v. Minulla on ollut syömishäiriö, joka on parantunut tämän avulla, ja qigongharjoitukset ovat antaneet minulle lisää energiaa.”

Parempi vointi

“Kun treenaa, voi paljon paremmin, ja tämä koskee kaikkia tasoja elämässä.”

Tasapaino paranee

“Olen treenannut viisi vuotta. Tasapainoni paranee koko ajan. Käyn kursseilla aina, kun minulla on siihen mahdollisuus. Treenaan joka päivä. Haluan sanoa kaikille: jatkakaa treenaamista.”

Hartia- ja niskaongelmat sekä päänsärky on parantunut

“Minulla on ollut ongelmia hartioiden ja niskan kanssa. Minulla oli myös päänsärkyä usein. Kaikki tämä on nyt historiaa. Saan qigongista myös mielenrauhaa ja energiaa.”

Parempi asento, rauhallisempi olo

“Olen kiitollinen siitä, että olen saanut harjoitella nyt koko viikonlopun. On hyvä kun saa muistutusta oikeista liikkeistä. Olen edistynyt harjoittelemalla, asentoni on tullut paljon paremmaksi ja olen nyt paljon rauhallisempi.”

Hauskaa

“Tämä on minulle ensimmäinen kurssi. Qigong on paljon hauskempaa kuin olen uskonut, kun olen katsonut äidin harjoittelua.”

Selkä ja siitepölyallergia parantuneet, onnellisempi olo

“Olen ollut monta vuotta mukana. Aloitin selkävaivojen takia, sain pian avun siihen. Sitten siitepölyallergia lähti. Tärkeintä kuitenkin on, miten qigong vaikuttaa mieleeni, qigong tekee onnellisemmaksi.”

Eteenpäin elämässä

“Haluan olla qi-kentässä, pääsen sillä tavalla elämässäni eteenpäin. Täällä on ollut hyvä olla, qigongin lisäksi samalla suomenkielenkursseilla.”

Kiitollinen

“Olen kuullut puhuttavan siitä kuinka tuttavani on muuttunut sen jälkeen, kun hän aloitti qigong-harjoitukset, ja sen takia tulin mukaan. Kiitos, kiitos, kiitos. Tulen nyt tämän jälkeen luottavaisesti harjoittelemaan. Tarvitsen tätä nyt elämäntilanteeni takia voimaa antamaan.”

Lihakset ovat alkaneet kasvaa takaisin

“Olen nyt harjoitellut kolme vuotta. Minulla on lihassairaus ja oikeastaan voisin istua pyörätuolissa tai olla kuollut tässä vaiheessa. Nyt minulle sensijaan on alkanut kasvaa lihakset takaisin. Olen saanut myös paljon muuta apua: ruuansulatus on parantunut, tinnitukseen olen saanut apua ja kaikenlaista muuta myönteistä on tapahtunut. Tänä vuonna kesäkursseilla pääsin taas alas lattialle yksin ja kävelin vahingossa ilman keppiä. Qigong on myös mielen kannalta hyvä menetelmä, olen paljon rauhallisempi kuin aikaisemmin.”

Rento olo

“Tulin mukaan uteliaisuudesta. Olen ajatellut jatkaa. Nyt on hyvä ja rento olo.”

Apua polvi-, flunssa- ja allergia-ongelmiin

“Rakastan qigongia. Tulen rauhalliseksi, en aina muuten ole niin rentoutunut. Minulla on ollut polvi-ongelmia ja flunssa-ongelmia ja allergia-ongelmia, joihin olen saanut apua. Allergiatabletteja tarvitsen nykyään tosi harvoin.”

Treenaminen tuntuu hyvältä

“Tästä ei mistään hinnasta halua luopua, en ole vapaaehtoisest poissa harjoituksista. Hyvänolon tunne, minkä saan harjoituksista ja qi-kentässä olemisesta, johtaa siihen ettei tähän tarvitse itseään pakottaa vaan tähän on imu.”