Kesäkurssi yksi Nossebro [25.6.2018]

sommarkursen 2018 fatima malin magda 2000px33”Tulin tänne koska isäni on treenannut tätä pitkään. Hän on tullut rauhalliseksi ja hänen selkänsä toimii taas normaalisti. Ihastuin täällä kaikkiin ihmisiin jotka tapasin. Kaikki jotka tapaa, saa niin paljon rakkautta heiltä ja kun iltaisin menee nukkumaan tuntuu todella sitä että ihmiset pitävät sinusta." Näin ilmaisi eräs osallistuja tuntemuksensa kurssin jälkeen ja monet toivat esille samanlaisia ajatuksia rakkaudellisesta ja lämminhenkisestä ilmapiiristä.

Tänä vuonna järjestimme kesäkurssin kymmenennen kerran peräkkäin Nossebrossa. Ensi vuonna vietämme yhdeksän päivän kesäkurssien 25-vuotisjuhlaa, joita olemme järjestäneet joka vuosi vuodesta 1995 alkaen. Kesäkurssit ovat kaikkein suosituimpia kurssejamme, jotka vetävät osallistujia useista maista, ennen kaikkea Ruotsista, Norjasta ja Suomesta. Tänä vuonna meitä oli noin 190 jotka viettivät 9 päivää yhdessä vahvassa qikentässämme. Päivät täyttyivät treenaamisesta ja Dongyue Sun opetuksesta. Tauoilla söimme hyvää ja ravitsevaa ruokaa ja vietimme aikaa yhdessä. Monet tulevat joka vuosi ja odottavat kovasti qigongystävien tapaamista.

sommarkurs ett 2018 bat nossebro nossan”Paljon kiitoksia! Olen hyvin kiitollinen että olen saanut olla mukana tällä kurssilla. Tunne itseni rentoutuneemmaksi ja minulla on enemmän energiaa."

”Paljon kiitoksia kaikesta ja kaikille mukana olleille."

"Tuntuu kuin olisin kuollut ja herännyt taivaassa. Olen kokenut sellaista ystävällisyyttä jollaista en ole kokenut missään. Olen ollut monilla kursseilla ja seminaareissa ja monissa henkisissä kokouksissa, mutta en ole tuntenut tällaista yhteisöllisyyttä, ystävällisyyttä, tukea ja kurinalaisuutta ja eheyttä jota olen täällä kokenut. Se on todella hämmästyttävää. Se on jotain todella erityistä. Olemme qikentässä."

”Kiitokset kaikille rakkaille ystävilleni kaikesta mitä teette meille."

”Hyvin organisoitu. Olen vaikuttunut keittiöstä."

”Kuten tavallisesti kurssi on ollut fantastinen. Tunnen itseni pirteämmäksi, valppaammaksi ja iloisemmaksi. Uskon tähän menetelmään. Kiitos kaikille!"

”Kiitos! Tulen rauhallisemmaksi, vahvemmaksi ja varmemmaksi."

sommarkurs ett 2018 nossan bro”Yhä vain paranee!"

”Tunnelma ja ympäristö on ollut täällä todella fantastinen ja kaunis. En ole koskaan missään kokenut vastaavaa. Sydämeni tuntuu niin avoimelta ja olen hyvin iloinen. Kehoni tuntuu parantuneelta."

”Kiitos hyvästä kurssista. Te ohjaajat olelle ihastuttavia."

”Olen hyvin kiitollinen saadessani olla osa tätä. Ja että olen löytänyt tämän menetelmän."

”Niin erityistä. Ihana ilmapiiri. Te ohjaajat olette niin hyviä."

”Tuntuu niin hyvältä. Kiitos fantastisesta kurssista! Paras mihin olen osallistunut."

Ennen ja jälkeen kurssin täyttivät osallistujat lomakkeen, jossa kysyttiin terveydentilasta. Tulokset olivat selviä, mm. yli 70% sai enemmän energiaa ja oli vähemmän stressaantuneita. Alla osallistujien kommentteja terveydentilan paranemisesta.

Verenkierto kehossa

”Tämä on ensimmäinen kesäkurssini. Minulla on selässä ja hartioissa hyvin huono verenkierto. Olen kokeillut monenlaisia menetelmiä, niistä saa tilapäisen avun mutta kaikki tulee takaisin stressin takia, työskentelen hyvin paljon. Mielestäni qigong on fantastista, koska se löytää heti kehon statuksen. Näet heti missä on ongelmaa. Tunnen että minulla on kokonaan toisenlainen verenkierto kehossa. Kokonaan toinen energia ja liikkeet. Todella hyvä kurssi, tosi hyvä rakenne ja suunnittelu sekä iloisia ihmisiä."

Loppuunpalaminen, kipuja

”En tiedä mistä aloittaisin. Aloitin qigongin vuonna 2000 ja olin silloin loppuunpalanut. Halusin kokeilla qigongia ja minulla ei ollut mitään menetettävää, pelkästään voitettavaa. Olen todella iloinen että aloitin. Minulla on ollut kipuja 17-vuotiaasta alkaen. Se on pitkä aika kun ajattelee että olen nyt 80-vuotias. Minulla oli selkäongelmia jotka levisivät niskaan ja hartioihin, mutta ne ovat poissa nyt. Vuodesta 2011 en ole käynyt kiropraktikolla tai saanut muuta käsittelyä vaivoihini. Tinnitus on poissa ja jalkani on paremmassa kunnossa."

Kipua käsissä

”Minulla on ollut kovasti kipuja käsissäni usean vuoden ajan. Kurssin aikana tulivat nyrkkini kiehuvan kuumiksi ja kivut lähtivät ja kädet ovat terveet. Se tuntuu todella hyvältä, pystyn tarttumaan esineisiin hieman."

sommarkurs 2018 fatima malin magda armarna utVirusinfektio aivoissa

”Kun oli 20-vuotias, 30 vuotta sitten, sain aivoihin virusinfektion ja sen vaikutukset ovat jääneet. Pääni on ollut hyvin jäykkä ja on ollut työlästä pitää päätä pystyssä. Treenaussession aikana tunsin kuinka se alkoi hellittää otettaan, ja ajattelin että nyt se tapahtuu. Qin tasapainottamisen ja treenaamisen aikana on tapahtunut lisää."

Parempi elämä

”Paljon tapahtuu. Olen tullut rauhallisemmaksi, notkeammaksi ja paremmaksi ihmiseksi. Olen täällä saadakseni paremman elämän ja se tulee paremmaksi, ei vain kurssien aikana. Selviydyn arkipäivästä toisella tavalla ja olen selvinnyt tilanteesta josta en todennäköisesti 10 vuotta sitten olisi selvinnyt. Minua kiusattiin ja syrjittiin työpaikalla mutta treenauksen ansiosta pystyin menemään aamukävelylle, töihin, nauttimaan maisemasta ja saada voimaa päivästä selvyitymiseen. Nyt minulla on uusi työ ja kaikki on uskomattoman hyvin siellä."

Uusi rauha

”Kuulostaa ehkä kliseeltä, mutta tämä on ollut todellakin paras kurssi koskaan. On vaikea kuvailla mitä on tapahtunut. La Qi -treenaussessiot ovat olleet fantastisia. Kurssin lopussa en olisi halunnut sen loppuvan, mikä on uutta minulle. Olen löytänyt uuden rauhan sisältäni. Ikään kuin tulisin kotiin omaan itseeni, herääminen."

Luen paremmin

”Kehoni on tullut paljon notkeammaksi, peukaloni ovat rentoutuneet ja tänään pystyn jopa lukemaan paremmin. Pystyin lukemaan shampoopullon nimen etäältä, sitä en ole aikaisemmin pystynyt tekemään."

Muuttunut elämä

”Treenaan qigongia ensimmäistä kertaa. Minulla ei ollut mitään odotuksia mutta jo yhdeksän päivän jälkeen on qigong muuttanut elämäni. Suhtautumiseni lääkkeisiin, pillereihin ja "pika-apuun" on muuttunut kokonaan. Sen sijaan että luottaisin pillereihin tulen luottamaan qigongiin. Säännöllisellä treenaamisella ja päättäväisyydellä olen varma että elämäni tulee muuttumaan paljon. Olen todella kiitollinen näistä yhdeksästä päivästä."

Hyvin väsyneet aivot

”Olen täällä tyttäreni kanssa ensimmäisellä kesäkurssillani. Tunnen suuria muutoksia. Tulin tänne hyvin väsyneillä aivoilla hyvin intensiivisen periodin jälkeen, mutta jo parin päivän kuluttua tunsin että pystyin päästämään kaikesta irti. Olen paljon notkeampi ja polvi ja sääri ovat myös parantuneet. Minulle on tapahtunut paljon suuria muutoksia ja olen hyvin kiitollinen siitä."

Rauhallinen, iloinen ja tyytyväinen

”En käytä unilääkkeitä tai onnellisuuspillereitä joita olen käyttänyt pitkän aikaa. Tullessani tänne huomasin että kaikki ovat niin rauhallisia ja rentoutuneita kun taas minä tulin tänne aika stressaantuneena, olkapäät korvissa ja oli tunne että minua jahdataan. Mutta eilen kun menin ICA:an huomasin käveleväni kuin etana, ihan luonnollisesti huolimatta siitä että en ollut ottanut unilääkkeitä enkä onnellisuuspillereitä. Olen rauhallinen, iloinen ja tyytyväinen."

sommarkurs ett 2018 solnedgang nossanIhana kokemus

”Kabare oli ihana kokemus. Sen jälkeen on jokainen päivä ollut parempi ja parempi. Huomasin että käsivarteni ovat stabiilit. Tavallisesti ne vapisevat hieman, esim. syödessäni. Tuntuu kuin joku olisi öljynnyt olkapääni ja se on selvä parannus. Kiitos!"

Sisäinen vahvuus

”Tulin tänne ensimmäistä kertaa kesällä 2015. Sain elämäni takaisin. Tulin tänne autossa maaten. Olin hyvin heikko ja terveyteni oli valtavan heikko. Se muuttui täällä kokonaan. Kun terveys on ollut huono pidemmän aikaa, huononee se sekä fyysisesti että psyykkisesti. Jälleenrakennan kaikkea joka on romahtanut alas ja menetelmä auttaa minua. On ihanaa tuntea että minulla on sisäinen voima. Raskaita päiviä voi tulla mutta treenaaminen on lääkkeeni."

Pulppuava onni

”Kaikkein fantastisinta tänä vuonna on ollut pulppuava onni jota tunsin ensimmäisinä päivinä, sellainen onni jota tuntee vain kun on vastarakastunut. Olen rakastunut qikenttään."

Opettaja:
Su Dongyue