Almuñécar [21.4.2018]

Spanien 2018 kursrapport 4Espanjan Almuñécarin treenauskurssimme osallistujamäärä on noussut tasaiseen tahtiin. Nyt kolmannella matkalla, huhtikuun viimeisellä viikolla, meitä oli 43 henkilöä. Erityisen mukavaa kun tänä vuonna oli aika suuri ryhmä Norjasta.

Päiväohjelmaa emme ole muuttaneet aikaisemmasta, se on sovellettu espanjalaiseen elämänmenoon iltapäivä siestoineen. Aamutreeni pidettiin rannalla, lisäksi oli aamupäivätreeni ja iltatreeni. Iltapäivisin oli vapaata omiin aktiviteetteihin, elämästä nauttimiseen, lepäämiseen, seurusteluun, kiertelyyn. Aikaa katsoa mitä kaikkea kauniilla kaupungilla on tarjottavaa, syödä tapaksia jossain ravintolassa tai ehkä ottaa aurinkoa ja uida.

Spanien 2018 kursrapport 5

Monien mielestä treenit rannalla oli huippu juttu, seisoa kasvot kohti Välimeren horisonttia ja kuunnella aina rauhoittavaa aaltojen kohinaa. Eräs osallistuja kirjoitti kurssiarviointiin; "Treenit rannalla, mikä fantastinen aloitus päivälle!" Toinen osallistuja; "Aamutreenit rannalla on maagista ja rauhoituin sekä aaltojen kohinasta että treenaamisesta." Kanssamme treenasi myös joitakin paikallisesta Almuñécarin treenausryhmästä.

Paikallinen yhteyshenkilömme, Brita, vei meidät ensimmäisenä päivänä kaupunkikierrokselle Almuñécariin. Hän antoi vihjeitä ravintoloista, mitä arvostettiin kovasti. Keskellä viikkoa menimme bussilla vuorille ja vierailimme kylässä, jossa oli mm. omaa suklaan valmistustoimintaa. Takaisin palatessa pysähdyimme oliiviöljymuseoon. Retken opas Bosse kertoi sekä informatiivisella että hauskalla tavalla kaikesta mahdollisesta matkan aikana, meidän vierailijoiden hyödyksi. Seuraavalle vuodelle moni toivoo että tekisimme retken Alhambraan, jossa olimme ensimmäisenä vuotena.

Spanien 2018 kursrapport 2

Kommentteja kirjallisista kurssiarvioinneista:

”Täydellistä viettää lomaa samanhenkisten kanssa ja saada treenata samalla."

”Kun ollaan yhdessä useita päiviä ja opitaan tuntemaan toisemme, saa siitä paremman "vuorovaikutuksen" treeneihin, ja saa hyvän kokemuksen."

”Almuñécar on rauhallinen ja sopivan suuri kaupunki. Järjestäkää mielellään lisää matkoja, on hienoa voida yhdistää qigong lomaan ja vapaa-aikaan. Tuhannet kiitokset!"

”Minusta on fantastista voida yhdistää loma ja treenaus. Olen kiitollinen että olen saanut mahdollisuuden osallistua tähän. Kiitos fantastisesta viikosta. Olen niin tyytyväinen ja voin niin hyvin!"

Spanien 2018 kursrapport 7

”On ollut hyvin mukavaa, ihanaa seuraa ja fantastista treeniä! Valtavan ihania treenipaikkoja, ranta ja 10. kerros."

”Mieluisaa ruokaa, hienoja huoneita ja hyvä palvelu."

”Erittäin mukava henkilökunta hotellissa."

”Sopivasti teoriaa, hyvä qi ja hyvä kommunikaatio. Keho ja mieli voivat niin hyvin tämän viikon jälkeen."

Spanien 2018 kursrapport 3

Osallistujien kommenteista poimittua:

Parantunut oikea ranne

”Oikea ranteeni on tullut paremmaksi. Se on aikaisemmin tehnyt kuten itse on halunnut, mutta nyt se seuraa minun tahtoani. Ollut todella hienoa treenaamista ja hienot järjestelyt."

Uupumus

”Toinen vuosi täällä, fantastinen järjestely. Olen kärsinyt uupumuksesta, olen päässyt eteenpäin. Asiat menevät oikeaan suuntaan. Todella ihanaa tuntea tämä rentous."

Heikentynyt munuaisten toiminta

" Olen treenannut qigongia 10 vuotta ja ollut mukana joillakin kesäkursseilla. Minulla on heikentynyt munuaisten toiminta ja käytän siksi Ketogan lääkettä joka on eräs morfiinin muoto. Tällä kurssilla Espanjassa minun ei ole tarvinnut ottaa lääkettä kolmena viimeisimpänä yönä. Kurssi on ollut erittäin positiivinen."

Auttaa monella tapaa

”Ollut mukana vuodesta 2010. Auttaa monella tavalla. Vähemmän jäykkä, rauhallisempi ja harmonisempi."

Spanien 2018 kursrapport 6

Stressi

”Treenaaminen on auttanut todella paljon stressiin. Töissä olen pystynyt olemaan paljon rauhallisempi. Nyt olen eläkkeellä. Treenaan iltaisin jonka jälkeen nukun hyvin. Olen saanut paljon apua korjauksista."

Notkeampi

”Olen tullut notkeammaksi, niin ihanaa. Ei tarvitse ajatella, treenaa vain, ja siitä seuraa mitä seuraa. Täällä treenaminen on niin fantastista, sellainen etuoikeus."

Mielenkiintoinen matka

”Olen uusi qigongin treenaaja ja kävin ensimmäisen peruskurssin maaliskuussa tänä vuonna. Olen ollut hyvin uupunut arkipäivässä ja pidin kovasti ensimmäisestä kurssistani. Tämä kurssi Espanjassa on ensimmäinen pidempi kurssini ja tunnen positiivisen vaikutuksen kun on kurssilla yhtäjaksoisesti monta päivää. Monessa kohtaa kehoa on tapahtunut jotain, esimerkiksi selässä. Koen qigongin mielenkiintoisena matkana."

Migreeni

”Treenaaminen antaa minulle rauhaa, keskittymiskykyä ja huomiokykyä. Treenausmuoto jota voin harjoittaa olosuhteista riippumatta. Viime vuonna tapahtui jotakin parannusta migreeniini, minulla on normaalisti 2-4 kohtausta viikossa ja sitä on jatkunut pitkään. Viime vuonna oli noin 2 kuukauden periodeja, jolloin minulla oli paljon vähemmän kohtauksia. Hienoa, että migreeni hieman paranee. Kun tulin tänne oli minulla aluksi tuoli jolla istuin vähän La Qin aikana. Viikon mittaan luovuin tuolista ja olen seisonut. Torstaina käytin tuolia vähän, mutta sen jälkeen olen seisonut. Hienoa seurustelua. Tulin tänne ja tunsin taas kuinka valtavan hienoa voida puhua ja hymyillä kaikkien kanssa."

Spanien 2018 kursrapport 8

Alentunut tuntoaisti jalassa

”Syksyllä alkoi kehoni sanoa stop sen jälkeen kun minulla oli ollut työntäyteinen ajanjakso. Jalassani oli alentunut tunto. Silloin aloin taas treenata qigongia. Jouluna aloin saada takaisin tuntoa ja tänä päivänä jalkani toimii normaalisti. Tämä on ollut valtavan hyvä kurssi."

Kuin orkesteri

”Treenannut vuodesta 2004 ja saanut paljon tästä. Mm. niska, minulla oli niskatuki jonkin aikaa. Mutta nyt on niskani kunnossa. Minulla on ollut kehossa kasvaimia jotka ovat hävinneet kurssin aikana, ilman että näkyy mitään arpia tai vastaavaa. Näin tapahtui kerran kesäkurssilla ja kerran viikonloppukurssilla, jossa oli tosi vähän osallistujia. Vatsan kanssa on ollut paljon ongelmia, jotka ovat parantuneet. Pystyn keskittymään paremmin töissä. Qigong antaa valtavan paljon. Qigongryhmä on kuin orkesteri. Mitä enemmän vuorovaikutusta, sitä paremmaksi se tulee. Kaikki seuraavat johtajaa. Kaikille on paikka, kaikkia tarvitaan orkesterissa. En lopeta koskaan qigongia."

Ojentunut keho

”Valtavan hyvää treeniä, jotain tapahtuu kehossa. Saanut kehon ojentumaan ja jotain tapahtuu polvessa. Paljon kiitoksia."

Pystyin aloittamaan käsityöt uudestaan

”Olen aina pitänyt käsitöiden tekemisestä, mutta pahojen selkävaivojen vuoksi minun täytyi lopettaa ne kun olin 16 vuotias. Sen jälkeen kun aloitin qigongin on selkä tullut paljon paremmaksi ja 2-3 vuotta sitten pystyin aloittamaan käsityöt uudestaan. Olen tästä hyvin iloinen koska käsityöt merkitsevät minulle paljon."

Vahva qikenttä

”Olen pystynyt kävelemään 6 km yhtäjaksoisesti kun olen ollut tällä kurssilla, sillä on suuri merkitys. Qikenttä on ollut valtavan vahva, nautin treenaamisesta enkä halua että treenisessio loppuisi."

Spanien 2018 kursrapport 9

Kehitys

”Olen toista kertaa mukana kurssilla Espanjassa. Kun tulin kotiin kurssilta viime vuonna päätin että treenaan kotona säännöllisesti. Tämän vuoden kurssilla on ollut mukavaa treenata ja tunnen itseni paljon vahvemmaksi, kehitystä on tapahtunut sitten viime kurssin."

Suuri apu henkisesti

”Olen harjoittanut qigongia vuoden ja tämä on ensimmäinen pidempi qigongkurssini. Minulle on tapahtunut suuria muutoksia kehossani kurssin aikana. Minulle on ollut paljon apua myös henkisesti, esim. karsia pois ajatukset joita ei arkipäivässä tarvitse."

Qigong on pelastusrenkaani

”Tämä kurssi on vahvistanut minua paljon sekä fyysisesti että henkisesti. Qigong on pelastusrenkaani."

Tulen takaisin

”Kiitos ihanasta kurssista, tulen takaisin!"

Parempi uni

”Aloitin qigongin vuosi sitten. Minulla on ongelmia ristiselän kanssa ja siellä on tuntunut tapahtuvan paljon kurssin aikana. Olen myös nukkunut täällä kurssilla paremmin kuin kotona. Kotona treenaan joka päivä tiettyyn aikaan. Kiitos valtavan hienosta kurssista, haluan mielelläni tulla mukaan Espanjaan uudestaan."

Opettaja:
Lars Hagner

Spanien 2018 kursrapport 1