Talvikurssi Shenxin Qigong Karlskoga [19.2.2018]

96 toiveikasta osallistujaa saapui vuoden talvikurssille, joka järjestettiin Karlskogan kansanopistossa, missä se on ollut viime vuosien aikana. Tänä vuonna oli sää talvisempi kuin aikaisempina vuosina, oli hienoa valkoista lunta ja erityisen raikas ilma.

Talvikurssi 2018 kuva 1

Qikenttä oli vahva ja osallistujat saivat paljon qitä ja hyviä tuloksia jo peruskurssin aikana. Uutta tänä vuonna oli hyvin suosittu EasyCare silmät -lyhytkurssi, joka järjestettiin peruskurssin aikana. Meillä oli lisäksi toinen lyhytkurssi talvikurssin yhteydessä (qi-kampakurssi), mutta muuten keskityimme Shenxin Qigong -harjoitukseen näiden päivien aikana.

Monet asiat vaikuttivat hyvään tunnelmaan: vanhojen treenikavereiden näkeminen, joista on tullut ystäviä, tutustuminen uusiin mukaviin kurssilaisiin ja mahdollisuus jakaa qigongkokemuksia, vahva qikenttä ja järjestelyt jotka toimivat niin jouhevasti. Vuoden palautelomakkeista kävi ilmi että 81% osallistujista sai enemmän energiaa, 72% koki stressin vähentyneen ja 70%:lla parani fyysinen olotila. Tätä havainnollistaa alla oleva diagrammi.

Vinterkurs 2018 diagram FI 670px

Seuraavassa osa positiivisista kommenteista, joita saimme kuulla osallistujilta:

Käsi toimii taas

Olin täällä myös peruskurssilla. Kun tulin tänne oli minulla ongelmia koko oikea puoleni kanssa, olkapäässä ja käden lihaksissa. Minulla oli mielettömän kovat kivut. Lääkärit luulivat kipujen johtuvan tulehduksesta ja antoivat minulle kortisonipiikin, mutta vaiva ei tullut paremmaksi. Olin kokonaan halvaantunut 10 viikon ajan, en pystynyt nostamaan kättäni, en pystynyt tekemään edes jokapäiväisiä asioita kuten pilkkomaan ruokaa lautasella. Mutta jo ensimmäisen päivän jälkeen pystyin vilkuttamaan teille, ja nyt tämän kurssin jälkeen, mikä on ollut todella fantastinen, voin nostaa käden ylös sivulle. Pystyn nostamaan käden ylös pään yläpuolelle ja laittamaan sen pään yli korvan päälle. Se on käsittämätöntä. Tosi paljon kiitoksia kaikesta qistä, jota olette jakaneet ja meidän kurssin vetäjälle, joka on aikaansaanut näin hyvän kurssin. Kiitos.

Enemmän energiaa viiteen vuoteen

Tämä on ensimmäinen talvikurssini ja peruskurssini. Näiden kahdeksan päivän aikana minulla on ollut enemmän energiaa kuin viiteen viimeiseen vuoteen. Minulla on ollut ME tai krooninen väsymysoireyhtymä viisi vuotta ja olen kokeillut paljon kaikkea siihen, sekä treenaamista että hoitoja ja mikään ei ole toiminut. Olin viime kesänä kesäkurssilla ja sain toimivan kokemuksen: treenata ja olla sosiaalinen, asua makuusalissa jne. Ja tulin kotiin toivoa täynnä. Minulla oli aika hyvä kesä. Olen onnistunut jatkamaan treenaamista. Sitten tulin tänne ja opin uuden menetelmän ja minulla on vahva halu ja kova motivaatio jatkaa treenaamista. Tuhannet kiitokset fantastisesta kurssista ja qikentästä.

Liikkuvampi ja vähemmän kivulias selkä sekä sosiaalisesti rentoutuneempi

Paljon kiitoksia hienosta kurssista. Tällä kurssilla on tapahtunut valtavan paljon eri asioita. Kaikki alkoi peruskurssin aikana EasyCare-silmät -kurssilla, pystyin istumaan koko kurssin ajan ilman intensiivistä kipua selässä. Siitä olin tavattoman iloinen, ja jälkeenpäin huomasin henkisen muutoksen. Minun ei tarvitse olla yhtä stressaantunut kun istumme ja syömme, minun ei tarvitse nousta ja vaihtaa paikkaa, koska kivut vaivaavat. Viimeisenä aamuna heräsin selkäkipuun ja ajattelin "Oi ei! Kuinka ikävää!", mutta sitten muistin mitä olemme saaneet oppia: Aamun ensimmäinen ajatus vaikuttaa koko päivään. Siispä ajattelin että kaikki tulee menemään hyvin. Ensimmäisenä kampaan itseni, teen silmäharjoituksen ja sitten menen treenisaliin keittämään teetä toisten kanssa ennen aamutreenejä. Todella odotin sitä. Kun tulin treenisaliin tuntui qikenttä niin hienolta että ajattelin lämmitellä muutamalla jalkakyykyllä. Tein muutaman ja pääsin niin alas että käteni ylettyivät lattiaan! Joka päivä syksyn aikana olen tehnyt Shenxiniä mutta en ole päässyt alas lattiaan asti. En edes silloin kun olen treenannut koko päivän ja sitten ollut vielä ryhmäharjoituksissa illalla. Ja nyt se oli näin helppoa. Tulin hyvin iloiseksi. Tunnen vyötäröni rentoutuneen talvikurssin aikana. Mielenkiintoista nähdä mitä tulee tapahtumaan. Tällä kurssilla minulla on ollut tosi mukavaa kaikkien kanssa, olen pystynyt istumaan ja juttelemaan ja seurustelemaan hyvin rentoutuneesti. Olen tästäkin hyvin iloinen. Kiitos kaikille jotka ovat niin kilttejä ja ystävällisiä ja että saa olla juuri sellainen kuin on.

Talvikurssi 2018 kuva 3

Vähemmän kipuja ja parempi liikkuvuus

Olin vähän hermostunut, koska tämä on ensimmäinen talvikurssini, mutta se meni paremmin kuin osasin odottaa. Minulla on ollut kipuja, mutta se on niin hauskaa kun seisoo ja treenaa niin kivut katoavat yhtäkkiä. Se on todella siistiä. Näin ei tapahdu muiden treenien kanssa. Olen ollut kokoaikaisesti sairaslomalla leikkauksen takia joulukuusta lähtien ja kuukausi sitten en pystynyt itse pukemaan. Nyt seison ja treenaan yhdeksällä toistolla laskematta käsiä alas. Olen uskomattoman iloinen! Kurssin jälkeen pystyin sitä paitsi aloittamaan taas kokopäivätyön!

Vähemmän migreeniä

Aloitin qigongin treenaamisen 7 vuotta sitten. Silloin minulla oli tosi vaikea migreeni. Vaiva on asteittain helpottanut tosi paljon. Mutta tämä kurssi on ensimmäinen, jolloin en ole tuntenut kipua päässäni ollenkaan.

Paremmat kädet ja suorempi selkä

Minulla on ollut ongelmia auto-onnettomuuden jälkeen, kun aloin treenaamaan putosivat käteni täristen alas. Viime vuoden talvikurssin aikana tärinät loppuivat ja pystyin pitämään käsiä ylhäällä. Sitä kesti viime syksyyn asti, jolloin kaaduin ja loukkasin selkäni. Kun tulin tänne ajattelin että täriseminen loppuu tämän talvikurssin aikana. Yhtäkkiä eräänä päivänä tärinä väheni ja nyt se on kokonaan poissa. Viimeisenä päivänä tunsin että selkäni on parantunut. Tulin pidemmäksi ja nyt pystyn istumaan tasaisesti paino molemmilla puolilla.

Talvikurssi 2018 kuva 2

Rauha ja pimeys ei tunnu enää niin kiusalliselta

Tämä on ensimmäinen talvikurssini. Oli voimakas kokemus opetella uusi harjoitus, hyvä kokemus. Qigong auttaa minua rauhoittumaan ja nukkumaan. Koen että pimeä vuodenaika ei ole yhtä pimeä kun treenaan.

Hyvä keskittyminen ja parannusta niskassa

Tämä on ollut hieno kurssi! Olen huomannut, että taukojen jälkeen on ollut helppo taas keskittyä. Hieno kokemus päästä qigong-tilaan niin nopeasti ja pysyä siinä pitkään. Niska on tullut paremmaksi. Olen odottanut sitä kauan. Olen melkein luopunut toivosta mutta vaikuttaa siltä että myös se voi tulla paremmaksi. Se on ollut pitkä prosessi mutta nyt se tapahtuu. Se oli siistiä!

Enemmän energiaa ja motivaatiota

Tämä oli ensimmäinen talvikurssini. On ollut ihmellisen ystävällinen ilmapiiri. Ensimmäisenä päivänä kun näin demon ja kuinka meidän pitäisi taipua olin vähän huolestunut, mutta olen niin ylpeä siitä että pystyin sen tekemään. Olen saanut niin paljon energiaa taivutuksesta. Olen saanut paljon eväitä kotona treenaamiseen. Tulen kesällä takaisin ja tulen kertomaan teille, että olen treenannut joka päivä.

Talvikurssi 2018 kuva 4

Nukun hyvin ja olen parantunut yskästä

”Minulla on ollut paha yskä viimeisen viiden vuoden aikana. Olen yskinyt niin että olen oksentanut. Olen herännyt joka yö siihen. Ensimmäisenä yönä myös täällä. Toisena yönä laitoin vesipullon sängyn viereen mutta aamulla huomasin etten ollut koskenut siihen. Siitä lähtien en ole yskinyt. Olen nukkunut niin hyvin.”

Parempi vatsa plus enemmän energiaa ja positiivisuutta

Tämä on ensimmäinen talvikurssini. Minulla on ollut jonkin aikaa vatsaongelmia, niitä oli aika paljon ennen kuin tulin tänne. Paljon on tapahtunut treenaamisen aikana. Vatsa on tullut paljon paremmaksi, ei ihan terveeksi mutta selviä tuloksia on tullut. Olen nyt paljon rauhallisempi kuin tänne tullessa. Minulla on yksityiselämässä raskaita haasteita ja tänne tullessa ne tuntuivat melkein ylitsepääsemättömiltä. Mutta nyt minulla on enemmän energiaa ja ne eivät tunnu enää niin suurilta. Odotan kotiin pääsyä ja haasteisiin tarttumista.

Paljon enemmän energiaa kuin kotona

Tämä on ensimmäinen talvikurssini ja on ollut todella siistiä olla täällä. Luulin nukkuvani yhtä paljon kuin olen viime kuukausina nukkunut raskauden vuoksi, olen nukkunut monta kertaa päivässä ja minulla on ollut huono ruokahalu. Minulla oli matalat odotukset mitä kurssilla pystyisin tekemään. Ensimmäisenä päivänä minua pyörrytti kovasti mutta sitten meni paremmin. Olen nukkunut vähän ja kuitenkin ollut toiminnassa koko päivien ajan. Verrattuna siihen kun olin kotona on todella fantastista että minulla on ollut niin paljon energiaa. Lapsi on myös tuntunut aktiiviselta ja kiemurrellut kovasti. Lapsi on alkanut treenaamaan kun minä olen lopettanut treenaamisen.

Vähemmän kipuja ja mukava tunnelma

Olen täällä ensimmäistä kertaa. Olin todella emotionaalinen kun tulin tänne, mutta se on laantunut kun kipu jalassa on laantunut. Vähitellen ensimmäisten päivien aikana kipu on laantunut jalassa ja alaselässä. En muista milloin minulla on viimeksi ollut näin vähän kipuja. Tämä on todella ihmeellistä! Ja kiitos kaikille kun olette niin kilttejä! On epätavallista olla ympäristössä jossa kaikki ovat niin kilttejä.

Tuloksia ajan mittaan

Tuntuu aina vähän vaikealta sanoa jotain tuloksista näin viimeisenä päivänä, koska huomaan usein tulokset kun tulen kotiin. Ajattelin että kuinka paljon paremmin kaikki menee kun vertaa ensimmäiseen talvikurssiin, voi nähdä kehityksen joka tapahtuu ajan mittaan, eikä vain odottaa parasta tulosta heti tapahtuvaksi. Näin se on mennyt minulla joka tapauksessa. Muuten on kaikki mennyt hyvin, kuten tavallisesti.

Lisääntynyt voima ja keskittyminen

Tämä on ensimmäinen talvikurssini ja kiitos hyvästä kurssista. Olen tullut paljon notkeammaksi ja löytänyt tiettyjä lihaksia taas. Tuntuu todella hyvältä pystyä käyttämään lihasvoimaansa joka on ollut kadoksissa jonkin aikaa. Keskittymiskykyni on mielestäni parantunut. Olen iloinen että tulin tänne, päätin sen viime minuutilla. Kiitos.

Tunnen taas itseni

Minulla on ollut todella hyvä kurssi. Olen alkanut oppia tuntemaan itseni taas. Olen ollut todella surullinen, on tuntunut siltä pitkään, ja ikäänkuin tuntenut itseni yhdentekeväksi. Se ei ole ollut ollenkaan minä, ja tällä kurssilla minulla on ollut todella hauskaa ja olen nauranut ja tuntenut itseni iloiseksi. Se on valtavan positiivista. Tuntuu kuin jotain rinnassa olisi hieman avautunut. Aikaisemmin kun olen ollut allapäin ja joku on sanonut jotain hauskaa olen nauranut, mutta se on ollut vain pintaa, en ole ollut yhteydessä sisimpääni. Mutta nyt se on muuttunut ja on ollut todella hauskaa ja todella hienoa.

Kirkkaampi mieli ja merkittäviä parantumisia kehossa

Vapaan iltapäivän jälkeen meillä oli kolmen tunnin treenit ja aloimme tehdä Shenxiniä, ja yhtäkkiä huomasin kuinka jokin hengitti minussa. Minä itse en päättänyt hengityksestäni, vaan yhtäkkiä tunsin kuinka hengitin vatsallani ja siihen kohtaan jossa kivut olivat, sisään ja ulos. Olen yrittänyt tietoisesti hengittää vatsaan, koska tunsin että siellä on jokin lukossa, mutta en ole pystynyt siihen kuin makuuasennossa. Mutta nyt tein sitä koko Shenxin harjoituksen ajan. Olin niiiin keskittynyt, en ole koskaan ollut niin keskittynyt harjoitukseen ja en ajatellut mitään muuta. Sitten teimme Kai He Fa -harjoituksen, ja minussa tapahtui jonkinlaatuinen kokonaisuudistus. En ole ihan peruskorjattu, mutta tämä on hyvä alku sille. Vasen polveni, oikea lantio, vasen olkapää joka on vinossa. Jonkinlaista avautumista tapahtui. Mitä kauemmin Kai He Fa keski, sitä laajemmalle se levisi. Yhtäkkiä tunsi kuinka "ah" sormet alkoivat rentoutua, kädet alkoivat rentoutua, jalat olivat liikkumatta. Ja sitten kyyneleet alkoivat virrata, itkin kiitollisuudesta. Kaikki tämä vain tapahtui minulle. Se oli todella hienoa. Nyt toivon että tämä uudistuminen jatkuisi. Olen ollut myös paljon pirteämpi tällä kurssilla kuin pitkään aikaan. Olen sairauslomalla uupumuksen takia ja ollut kokonaan sairaslomalla yli puoli vuotta ja nyt työskentelen osa-aikaisesti, siis kaikki tämä liittyy varmasti tähän.

Sisäinen voima

Pidän siitä sisäisen voiman tunteesta jonka treenistä saa ja kuinka qikenttä auttaa siinä. Kuinka paljon paremmin pääsee sisälle treeniin, syvään rauhaan, silloin saa paljon enemmän qitä. Erityisesti ehkä kolmen keskuksen yhteensulauttaminen -harjoituksessa, josta pidän erityisesti. Niin uskomattoman suoraan. Vahva tunne tasapainottumisesta. Pidän myös yksinkertaisuudesta. Voi tulla selkeämmäksi. Hyvin hieno kurssi. Kiitos teille.

Sain lämmön takaisin

Tämä on ollut loistava kurssi. Kaikki on hyvin järjestetty täällä Karlskogassa, treenauksen rakenne, meillä kaikki tosi hyvin, kaikki toiminut todella hienosti, ruokailu ym. Kaikki on yksikertaista. Huomaa myös, että meillä on tosi paljon qitä. Täällä treenaaminen on helpompaa. On ollut tosi hienoa. Nyt tänä talvena minulla on ollut kylmät kädet ja käsivarret. Normaalisti olen tosi lämmin enkä palele, mutta asuinkumppanini on huomannut että minulla on kylmä. Silloin olen minäkin todennut että minun on ollut usein kylmä tänä talvena. Nyt on lämpö tullut takaisin, nyt tällä viikolla ei minulla ole ollut kylmä ollenkaan, vaan päinvastoin. Tosi lämmin taas. Paljon kiitoksia kaikille.

Xing Shen Zhuang tuntuu paremmalta

On aina hienoa treenata ensimmäinen Xing Shen Zhuang -harjoitus kesä- tai talvikurssin jälkeen. Mutta eilen oli jotain kokonaan erityistä. Jokainen yksityiskohta, jokainen pieni liike, tuntui paremmalta - paljon paremmalta. Harjoituksen kaikki osat tuntuivat paremmalta. Täydellistä. Hyvin hieno tunne. Nyt ajattelen treenaavani Shenxin Qigongia kevään aikana ja toivon samaa efektiä ensi kesänä.

Kampaamisesta saa paremman unen

Tyttäreni jolla menee aina kauan ennen kuin nukahtaa, tuli hyvin iloiseksi qi-kammastaan. Iltaisin hän halusi kammata koska hänen mielestään se tuntui hienolta ja sitten hän nukahti muutamassa minuutissa. Todella fantastista, sitä ei muuten tapahdu! Toimii myös hyvin kotona, ei pelkästään kurssilla.

Opettaja:
Herbjörn Wilhelmsen