Talvikurssiharjoitus Göteborg [10.11.2017]

Tänä vuonna oli Göteborgin vuoro olla talvikurssiharjoituksen isäntänä. Voidakseen osallistua tälle kurssille on täytynyt käydä talvikurssi, joten kaikki osallistujat ovat tottuneita qigongaajia. Kolmen päivän ajan treenaamme kuin talvikurssilla, samat harjoitukset korkealla intensiteetillä - mitä arvostetaan kovasti syyspimeän aikana. 

Monet osallistujista olivat matkustaneet maan eri puolilta ollakseen mukana ja aina on mukava taas tavata qigongystäviä. Kurssin punaisena lankana oli rauha, hyvä tunnelma ja vahva qikenttä.

Talvikurssiharjoitus Göteborgissa 2017

Jotakin kommentteja kurssilta:

Parempi näkö

”Viime aikoina on tapahtunut monia hyviä asioita. Näköni on paljon parempi. Se on tapahtunut asteittain. Kotona voin mennä ulos ilman silmälaseja ja istua -1 vahvuuksilla tietokoneen ääressä. Se on valtavan suuri parannus. EasyCare silmät -harjoitus, kun teen sen paranee näkö heti. Vyötärö on tullut paremmaksi, se on konkreettinen tulos tältä kurssilta. Pääsen myös alemmas keinumisessa ja jalkakyykyssä. Olkapäät rentoutuvat. Kiitos kaikille jotka osaltaan edistävät qikenttän muodostumista."

Apua tutkinnon suorittamisessa

”Olen alkanut suorittaa tutkintoa ja kiitos qigongin se on mennyt tähän mennessä hyvin. Viime kuukausina erityisesti olen käynyt paljon kursseja ja se on tuntunut hyvältä."

Suoristunut sormi

”Merkittävä asia: Oikean käden keskisormea en ole pystynyt suoristamaan, mutta nyt se onnistuu."

Pirteä

”Ensimmäisenä päivänä olin hyvin väsynyt. Melkein löin pääni lautaseen lounastauolla, mutta sitten kaikki kääntyi. Loput kurssipäivät olen ollut valtavan pirteä. Tänä aamuna heräsin kello 6 ilman herätyskelloa."

Korjaus

“Pidän siitä, että treenataan näin paljon. Olen saanut hyvin apua siihen että teen liikkeet paremmin. Se on helpompaa ja pehmeämpää. Edelleenkin on valtavan kiehtovaa kuinka pienillä korjauksilla on niin suuri vaikutus, todella tarvitaan apua korjauksissa. Itse sitä on vaikea tehdä. Tarvitsemme toisiamme."

Matalampi pulssi

”Tänä aamuna kun heräsin voin paremmin kuin todella pitkään aikaan. Tunsin itseni normaaliksi. Tältä pitäisi tuntua. Mittasin pulssini. Minulla on ollut aika korkea pulssi jonkin aikaa. Minulla on aina ollut korkea pulssi mutta viime aikoina minun on täytynyt mitata sitä usein. Nyt se on 70. Kun muutama päivä sitten mittasin sen oli tulos 90. Yskä, minulla on ollut yskä mutta nyt se on poissa. Olen herännyt yskimiseeni mutta sitä ei ole nyt tapahtunut."

Vähemmän turvonnut ja punainen kaula

“Olen todella tyytyväinen talvikurssiharjoitukseen. Jokaisen viikonloppukurssin jälkeen jonka käyn täällä Göteborgissa tunnen itseni rauhallisemmaksi ja vahvemmaksi, mutta tämä treenauskurssi meni syvemmälle. Minulla on kahden viikon ajan ollut kaulan oikea puoli turvonnut ja punainen. Jo lauantaina tuntui kuin se olisi alkanut tuntua toisenlaiselta ja paremmalta, niinpä toivon, että ongelma pian katoaa. Odotan kovasti seuraavaa kertaa kun saamme tällaista treenausta Göteborgiin!"

Talvikurssiharjoitus Göteborgissa 2017

Muita kommentteja

”Kurssi on ollut hyvä. Keho tuntuu vahvemmalta ja kädet tuntuvat rentoutuneemmilta."

”Nämä päivät ovat olleet todella hyviä. Olen selästä notkeampi ja jotain tapahtuu intensiivisesti korvissa ja silmissä. Se enteilee hyvää tulevaisuudessa. Odotan kovasti joulun jälkeistä EasyCare silmät -kurssia.

"Tuntuu hyvältä. On ollut paljon kaikkea, siispä en ole treenannut niin ahkerasti kotona ja siitä muistutetaan täällä. Mutta tuntuu kuin jokin olisin rentoutunut. Ja se tuntuu hyvältä."

”Loistava"

”Olen enimmäkseen seisonut ja miettinyt, miksi siitä on niin kauan aikaa kun kävin talvikurssin. Niinpä nyt on aika käydä Karlskogassa."

”Mielestäni kurssi on ollut rauhallinen ja hieno. Olemme treenanneet paljon. Arvostan Kai He Fa -harjoitusta, arvostan että treenaamme sitä."

”Päivät ovat olleet todella hyviä. Kiitos!"

”Todella hyviä päiviä. Olen enimmäkseen tuntenut niin paljon rakkautta kurssin aikana. Se on tuntunut lämpimältä. Se on niin kaunista. Aikaisemmin kun olen treenannut Shenxin -harjoitusta olen tullut vihaiseksi, mutta nyt tuntuu kuin se olisi poissa ja siitä olen kiitollinen."

”Minun paras lajini ovat häiritsevät ajatukset. Kun olen treenannut täällä näin, ei minulla ole ollut treenausvastarintaa enkä ole odottanut että harjoitus loppuisi, vaan pikemminkin olen ajatellut että joko se loppui. On todella suuri edistysaskel, että voi olla läsnä harjoituksessa."

”Tämä on ollut todella hyvä kurssi. Hyvää harjoitusta keholle ja sielulle. Olen sitä mieltä että yhä enemmän ja enemmän tapahtuu asioita mielessä. Kai He Fa -harjoituksesta pidän paljon."

Opettaja:
Herbjörn Wilhelmsen