Syyskurssi Karjaa [9.11.2017]

Suomen syyskurssi järjestettiin toista kertaa Lärkkullan kansanopistossa, missä viihdymme todella hyvin. Kaunis ja rauhallinen ympäristö, hienot paikat ja hyvä ruoka, tunnemme olomme tervetulleeksi siellä. Tällä kertaa juhlimme myös kymmenettä syyskurssia Suomessa. Jotkut harvat ovat olleet joka kurssilla, monet ovat osallistuneet useampaan Syyskurssiin. Juhla huomioitiin mm. pienellä ryhmäkuvien näyttelyllä, jossa oli kaikki vuosien aikana otetut ryhmäkuvat.

Syyskurssi Karjaalla 2017, aikaisempien vuosien syyskurssien ryhmäkuvat

Syyskurssihan on treenauskurssi ja sen hienous on se että kaikki osallistujat osaavat jo sen mitä treenaamme. Qikenttä on jo siellä ja nopeasti pääsemme hienoon ja vahvaan treenaamisen makuun ja qigongtilaan. Tämä vuorostaan johtaa lisääntyneeseen rauhantunteeseen ja tuo mukanaan selviä tuloksia. Heille jotka olivat käyneet vain yhden viikonloppukurssin oli tämä ensimmäinen pidempi kurssi. He tulivat nopeasti mukaan yhteisöllisyyteen ja treenasivat hyvin yhdessä kokeneempien kanssa.

Syyskurssi Karjaalla 2017, ryhmäkuva

Perjantai-iltana oli perinteen mukaan "lauluilta" johon kaikki osallistuivat tavalla tai toisella. Kuten kesäkurssin kabaree on syyskurssin lauluilta arvossapidetty ja hauska osa kurssia. On tärkeää lähestyä toisiaan myös sosiaalisesti ja avautua lämmöllä ja huumorilla. Hyvä tunnelma ja me-henki tuntui taas kuten aikaisemmilla syyskursseilla. Olemme ryhmä jossa kaikki ovat samanarvoisia, kukaan ei ole toisen yläpuolella vaan kaikki voivat oppia toisiltaan. Yhdessä teemme parhaamme antaaksemme itsellemme sekä toisille terveemmän ja harmonisemman elämän.

Kirjallisessa kurssiarviossa oli mm. kysymys mitä pidettiin kurssista yleisesti. Skaala oli 1:stä 7:ään, missä 7 oli tosi hyvä ja 1 tosi huono. Keskiarvoksi tuli 6,65.

Seuraavassa osa osallistujien kommenteista kurssin jälkeen:

Vahvempi ja suorempi

”Minulla on lihassairaus ja hermovaurio taustalla fyysiseen olotilaan. Sinä aikana kun olen treenannut qigongia ovat lihakseni tulleet vahvemmiksi. Jokaisen kurssin jälkeen tunnen itseni vahvemmaksi. Olen alkanut työstämään ajatusta että tulen kokonaan terveeksi.
Syyskurssi Karjaalla 2017, juodaan teetä tauollaKäyn säännöllisesti fysioterapiassa ja siellä olen saanut kokeilla laitetta joka mahdollistaa että pystyn seisomaan ihan suorassa. Tämä on mahdollistanut sen että olen saanut takaisin kehomuistia siitä kuinka seisoa suorassa. Syksyn aikana olen käyttänyt qi-kampaa joka päivä. Eräänä päivänä huomasin saaneeni niskaani patin (eräänlainen syylä), jonka lääkäri poisti. Jonkin aikaa sitten sain samanlaisen uudestaan ja nyt se on kadonnut kokonaan tällä syyskurssilla.

Noin kuukaisi sitten kaaduin ja jalkaani tuli murtuma. Se on tehnyt kipeää ja minun on ollut vaikea kävellä, nyt tuntuu kuin murtuma olisi parantunut kurssin aikana."

Rauhallisempi mieli

”Tänä syksynä on töissä ollut stressiä, koska yritän saada valmiiksi väitöskirjaani. Kun tulin tänne oli vaikeaa rentouttaa mieli. Hitaasti olen voinut päästää irti työajatuksista. Huomasin että ensin rentoutui keho ja sitten mieli."

Aloitan taas tehokkaan treenaamisen

”Olisin voinut olla täällä pidemmän ajan ja jatkaa treenaamista. Vuosi on ollut raskas, mikä on aiheuttanut sen että treenaan vähemmän. Nyt olen joka tapauksessa saanut potkua siihen että aloitan taas tehokkaamman treenaamisen."

Syyskurssi Karjaalla 2017

Saan apua henkisiin ongelmiin

”Olin valtavan väsynyt kun tulin kurssille niinpä olen levännyt paljon taukojen aikana. Treenaaminen on mennyt hyvin. Onnistuin hyvin pitämään keskittymiseni käsien välissä kun teimme La Qi -harjoitusta. Oikea varpaani ei ole vaivaisenluun takia koskettanut lattiaa pitkään aikaan, mutta nyt se pystyy siihen. Minun täytyy työskennellä paljon henkisen puolen kanssa. Kurssien jälkeen tilanne tavallisesti paranee ja tuntuu henkisesti paremmalta. Minun on joskus vaikea uskoa että qigong auttaa minua mutta toki näen että tämä menetelmä on minulle hyväksi. En tiedä miltä elämäni näyttäisi ilman qigongia."

Suorat polvet

”Haluan kiittää kaikkia jotka ovat tulleet tänne Karjaalle Ruotsista. Tämä on kolmas syyskurssini ja on tämä tuntunut hienolta raskaan syksyn jälkeen. Olen pystynyt nauttimaan kurssista täydellisesti. Olen ollut pihtipolvinen, mutta sen aikana kun olen treenannut ovat polveni oienneet. Nyt seison toisella tavalla ja minun täytyy oppia se."

Suorempi selkä ja rentoutuneemmat lihakset

”Kävin ensimmäisen viikonloppukurssini syyskuussa 2016 joten tämä on ensimmäinen pidempi kurssini. Tunnen suoristuneeni selästä ja lihakseni ovat rentoutuneemmat. Toinen jalkani on ollut lyhyempi kuin toinen ja siksi olen seisonut vähän vinossa, mutta nyt seison suoremmassa. Yksi varpaani on jäykistetty ja sitä on ollut vaikea liikuttaa, mutta nyt siinä on parempi liikkuvuus. La Qin treenaaminen tuntuu todella tärkeältä minulle.”

Hieno yhteisöllisyys

”Syyskursseilla on aina niin hieno yhteisöllisyys ja henki."

Syyskurssi Karjaalla 2017, parityöskentelyä

Takaisinpaluu pitkän ajan jälkeen

”Kävin ensimmäisen peruskurssini vuonna 2005 ja minulla on ollut pitkä, pitkä tauko koska olen asunut ulkomailla. Olen iloinen että tulin syyskurssille siitä syystä että olen voinut parantaa liikkeitäni koska olen saanut todella hyviä korjauksia. Toivottavasti tulen nyt jatkamaan treenausta."

Tulokset tulevat vasta kurssin jälkeen

”Olen treenannut vuodesta 2003 ja käynyt monia erilaisia kursseja. Tulokseni näkyvät tavallisesti vasta kurssien jälkeen."

Tunnen itseni notkeammaksi

”Minulla oli tarve tulla pidemmälle kurssille koska kehoni on ollut jäykkä. Nyt tunnen itseni paljon notkeammaksi ja voin taas istua risti-istunnassa. Kiitän hyvistä korjauksista."

Syyskurssi Karjaalla 2017

Vahva työkalu

”Tämä on ollut ihana kurssi ja hienoa treeniä. Paljon on keho korjaantunut. Minulla on ollut kipuja huonojen asentojen vuoksi, sillä olen hoitanut pientä poikaani. Qigong tekee hyvää, tulee iloiseksi ja elämä paranee siitä. Tämä on elämäni vahvin työkalu. Poikani joka on ollut mukanani on selvästi saanut myöskin qitä koska nukkui koko yön ensimmäistä kertaa elämänsä aikana.”

Vahva läsnäolontunne

”Olen aloittelija ja ajoittain tämä on tuntunut minulle aika työläältä, olin eilen ihan loppu. Tänään koin vahvan läsnäolontunteen kun treenasimme, se oli voimakas kokemus. Treenaamisen jatkaminen tulee olemaan jännittävää."

Kulunut selkä

”Aloitin qigongin treenaamisen vuonna 2006. Qigong on fantastinen työkalu, olen käyttänyt sitä saadakseni apua kuluneeseen selkääni. Minulla on ollut huonompia aikoja välillä ja tämä syksy on ollut erityisen kivulias. Viime yönä nukuin joka tapauksessa hyvin ja tänään ei tunnu niin pahalta. On ollut hauskaa tavata toisia ja olen kiitollinen hienoista korjauksista."

Iloinen ja kiitollinen

”Olen tosi iloinen ja kiitollinen siitä että saan olla täällä ja että lapseni ja lapsenlapseni ovat myöskin täällä. Kiitos."

Syyskurssi Karjaalla 2017, kuva ruokalasta

Inspiraatiota toisilta

”Olen ollut syyskurssilla aikaisemminkin, täällä on mukavaa. Toisilta ihmisiltä saa inspiraatiota. Minulla on selkävaivoja mutta viime vuosina vaiva on parantunut. Erityisesti viime kesäkurssin jälkeen ovat jännitykset niskassa ja selässä vähentyneet, sama on tapahtunut nyt myös tällä kurssilla. Kiitos."

Henkisesti parempi vointi kun treenaa

”Olin täällä myös viime vuonna. Voin henkisesti paremmin kun treenaan ja käyn säännöllisesti viikkotreeneissä."

Positiivisen ajattelun tärkeys

”Kiitos tosi hyvästä kurssista. Olen oppinut uusia yksityiskohtia. Oli hieno viisaus, että pitäisi ajatella positiivisesti ja hyväksyä itsensä ja toiset. Se on vaikea pala, negatiivisuus on ollut tiellä koko ajan."

Yhteisöllisyyden tärkeys

”Arvostan täällä olevaa yhteisöllisyyttä. On kuin tapaisi sukua (jos suku on sellainen, että kaikki ovat mukavia)."

Syyskurssi Karjaalla 2017, ruokala

Suorempi selkä ja selkäranka

”Olen treenannut vuodesta 2010 mutta en ole ollut pidemmillä kursseilla aikoihin. Olen iloinen voidessani tulla tänne. Qigong on valtavan hyvä työkalu arkipäivässä. Tuntuu kuin selkä ja selkäranka olisivat oienneet tällä kurssilla. Minulle on ehdottoman välttämätöntä treenata joka päivä. Olen taas alkanut opiskella ja huomaan että selviydyn siitä ja jaksan olla mukana vaikka olen vanhin. Uskon sen olevan qigongin ansiota."

Syyskurssi Karjaalla 2017

Kurssien jälkeen olo kohenee

”Olen ollut nyt kahdella Kohota Qi -peruskurssilla, kahdella Kohota Qi -kurssilla Espanjassa ja kahdella syyskurssilla. Tervehdyn aina kurssien jälkeen ja silloin on helpompi työskennellä mutta ajan myötä tulee stressi takaisin. Kiitos tosi hyvästä kurssista. Nyt tuntuu uskomattoman hyvältä. Olen syönyt monen vuoden ajan närästyslääkkeitä, mutta viimeisimmän Espanjan kurssin jälkeen pystyin lopettamaan niiden käytön. Olen luvannut itselleni että alan treenaamaan enemmän kotona, erityisesti ennen vaikeita neuvotteluita."

Liikun paremmin

”Olen treenannut qigongia kymmenen vuotta. Jonkin aikaa sitten tuntematon henkilö kysyi minulta treenaanko jotain erityistä kun liikun niin hyvin. Se oli tosi mukavaa kuultavaa!"

Opettaja:
Lars Hagner