Kohota Qi Turku [16.9.2017]

Kohota qi Turku 2017Kohota Qi -peruskursseilla on tavallisesti sekä aloittelijoita että kokeneita qigongin harrastajia. Tällä kertaa oli opetuskielenä suomi ja iloksemme paikalle tuli kertaajia, jotka eivät ole olleet pitkään aikaan kursseilla ja treenaamassa kanssamme. Yksi heistä oli 90-vuotias ja hän sai ilokseen treenata ja kerrata kolmen paikalla olleen lapsenlapsensa kanssa.

Alla muutamia kommentteja loppukeskustelusta:

”Muutamien vuosien aikana en ole pystynyt osallistumaan kohota qi -peruskursseille, mutta viime talvena pystyin sen tekemään ja huomasin, että selkäni, joka on ollut hyvin huonossa kunnossa, tuli paremmaksi. Olin ylirasittanut selkääni kantaessani paljon pientä poikaani. Olen vasta käynyt läpi avioeron, mikä on vienyt voimiani. Olen huomannut kuinka hyvää ja tärkeää minulle on ollut La Qin treenaaminen. Tiedän saavani voimaa ja rauhaa qigongista, mikä on tärkeää ja antaa turvaa minulle".

"Noin 10 vuotta sitten kävin peruskurssin, kun miniäni oli houkutellut mukaan. Sen kurssin jälkeen parani käteni joka oli ollut jäykkä ja sairas ja siitä lähtien on käteni ollut hyvässä kunnossa. Nyt sain tämän kurssin 90-vuotislahjaksi miniältäni. Olen viihtynyt hyvin saadessani olla täällä lastenlasteni ja teidän muiden kanssa."

"Serkkuni houkuttelivat minut mukaansa tälle kurssille. He ovat jo pitkään treenanneet qigongia ja ovat kertoneet minulle positiivisista tuloksistaan. Minulla on ollut hyvin stressaavaa viimeiset puoli vuotta ja vanha niskavaiva on vaivannut minua niin että korvani menevät lukkoon ja minulla on ollut kipuja pään takaosassa. Olen yrittänyt parantaa sitä käymällä akupunktiossa ja fysioterapiassa mutta se ei ole oikein auttanut minua. Nyt kurssin jälkeen olen rauhallisempi ja tunnen itseni rentoutuneeksi. Eräänlainen reaktio lienee se että korvani ovat lukkiutuneet monta kertaa kurssin aikana . Minua vakuuttaa tämä menetelmä ja uskon siihen että se voisi auttaa minua."

”Oli hienoa taas käydä peruskurssi pitkän ajan jälkeen. Huomaan kuinka tärkeää on kohota qi -harjoitus, voin palata tähän treenausmuotoon, jos muiden menetelmien treenaaminen ei suju. Kohota qi on aina turvallinen ja varma menetelmä. Niiden vuosien aikana jolloin olen treenannut qigongia, olen saanut paremman ryhdin. Lisäksi jalkakipu, jonka vuoksi olen ollut leikkausjonossa, on vähentynyt eikä minun ole tarvinnutkaan leikkauttaa sitä."

”16 vuotta sitten aloin treenata qigongia enkä tuolloin kärsinyt erityisesti mistään vaivasta. Nyt 16 vuotta myöhemmin olen yhä hyvässä kunnossa koska olen treenannut qigongia. Siitä on aikaa kun viimeksi olen ollut jollain qigongkurssilla ja halusin tulla tänne jotta voin taas treenata zhineng qigong -organisaation kanssa. Monet ovat stressaantuneita nykyään ja tämä menetelmä tarjoaa meille yksinkertaisesti henkisen rauhan."

"Olen treenannut qigongia jo kauan, mutta viime aikoina olen tuntenut itseni valtavan väsyneeksi ja huomasin tarvitsevani panoksen qi-energiaa. Ennen qigongia minulla oli toistuvia poskionteloinfektioita, mitkä ovat nyt kokonaan hävinneet".

”Olen jaksanut tällä kurssilla tehdä enemmän harjoituksia kuin yleensä. Niinä aamuina kun treenaan jaksan päivällä parhaiten. Minulla on vuodesta 2013 ollut selkäydinvamma, jonka sain punkin puremasta, josta sain neuroborrelioosin. Qigong treenaa sekä mieltäni että kehoani. Tulen rauhallisemmaksi ja lihakseni saavat treeniä. On aina hyvä tulla peruskurssille, koska sieltä saa paljon apua liikkeiden oikein tekemiseen."

Opettajat:
Åsa Slotte ja Ursula Öhrman