Kesäkurssi kaksi Nossebro [5.7.2017]

Ajan kuluessa kurssimme tulevat yhä paremmiksi. Yksi syy tietysti on se että kursseille osallistujat ovat treenanneet yhä kauemmin. Toinen tärkeä syy on se että qikenttämme tulee yhä paremmaksi. Kuten monta kertaa aikaisemminkin huomasivat osallistujat myös tällä kertaa että kurssi oli todella hyvä. Toistaiseksi paras kesäkurssi, kuten monet ovat alkaneet asian ilmaista.

Kesäkurssi kaksi 2017 ryhmäkuva

Tänä vuonna käytimme vähän enemmän aikaa sen harjoituksen treenaamiseen, joka on kesäkurssi kakkosen pääharjoitus: xing shen zhuang. Tämä dynaaminen harjoitus, joka on zhineng qigongin ydin, voi olla hieman vaativa. Koska olemme treenanneet harjoitusta monta vuotta ja saaneet yhä vahvemman qikentän, niin yhä useampi osallistuja alkaa oppia harjoituksen yhä paremmin.

Kuten tavallista pidettiin myös qikampakurssi. Tätä kurssia arvostetaan yhä enemmän ja useat osallistujat kertoivat kuinka ovat parantuneet päänsärystä ja muista vaivoista tällä menetelmällä.

Harjoittelun lisäksi kurssi on myös hyvin sosiaalinen monine mukavine keskusteluineen. Ruoka on hyvää ja kabareessa oli laulu- ja tanssiesityksiä sekä lahjakkaita koomikoita. Tämä mainio yhdistelmä nostaa kesäkurssien tunnelman kattoon.

Kesäkurssi kaksi 2017, kabaree

Vuoden kyselylomakkeista ilmeni että 62%:lla energiataso nousi, 58%:lla stressitaso laski ja 58% nukkui paremmin verrattuna kurssin lähtötilanteeseen. Alla oleva diagrammi kuvaa tätä.

2017 sommarkurs tva graf fi

Seuraavassa joidenkin osallistujien kommentteja:

Jalan löysä nivelside tuli stabiiliksi

”Yksi tapahtuneista asioista: vasemman nilkkani sisempi nivelside, joka on ollut löysä vähintään 40 vuotta, on tullut melkein yhtä stabiiliksi kuin oikean nilkan nivelside. Se oli kiva juttu!"

Dun qian lisäsi rauhan tunnetta

”Olen aina pystynyt menemään alas dun qiang -harjoituksessa, mutta minulla on ollut vaikeuksia saada tähän harjoitukseen rutiinia kotona. Mutta nyt tänä keväänä olen pystynyt harjoittelemaan periaatteessa säännöllisesti talvikurssin jälkeen. Ja siitä on ollut hyötyä. Jo ensimäisellä luennolla alkoi tapahtua jotakin lannerangassa ja eilen laukesi alaselässä jotain kokonaan. Koko kurssin ajan jotain on tapahtunut koko selkärangassa. Dun qiang -harjoituksen avulla olen tullut paljon rauhallisemmaksi. La qi -harjoitus on tullut uskomattoman paljon rauhallisemmaksi."

Kehoni tuntuu läpimämmältä moniin vuosiin ja hartioissa on vähemmän jännityksiä.

"Kurssi on ollut todella hyvä. Verenkierto on parantunut. Käteni ja jalkani ovat olleet siniset ja valkoiset kylmyydestä. Nyt kehoni on lämpimämpi kuin moniin vuosiin. Myös olkapäissä on tapahtunut paljon. Minulla on paljon jännityksiä niskassa ja hartioissa. Jännitykset ovat lähes poissa nyt."

Monia muutoksia ja uutta voimaa

”Minusta tuntuu että minulle on tapahtunut monia parantumisia tänä vuonna. Kehon sisällä on tapahtunut paljon. Uuden voiman ja uuden qin avulla voin saada monia parantumisia lyhyen ajan sisällä. Se on hyvä asia!"

Kesäkurssi kaksi 2017, ruusuja

Rauhallisempi ja parempi dun qiang -harjoituksessa

"Olen rauhallisempi ja notkeampi, minulla ei ole niin paljon häiritseviä ajatuksia verrattuna kurssin alkuun. Kykyni tehdä dun qiangia on parantunut paljon. Edellisenä kesänä roikuin puolapuilla ja läähätin, mutta näillä oppitunneilla pystyin hyvin itse menemään alas ja ylös. Se on suuri muutos."

Pystyin lopettamaan unilääkkeiden käytön

"Uniongelma: olen nukkunut hyvin suurimman osan ajasta elämässäni, mutta noin vuosi sitten aloin nukkumaan valtavan huonosti. Siispä olen aloittanut rauhoittavien lääkkeiden käytön. Se toimii hyvin. Nukahdan ja herään aamulla ja olen nukkunut hyvin koko yön. On ihanaa että välillä on sellaisia öitä. Olen varmasti tullut vähän riippuvaiseksi lääkkeistä, ehkä en fyysisesti mutta psyykkisesti. Kun tulin tänne - tein niin myös viime vuonna - jätin heti pois lääkkeet. En edes ensin vähentänyt käyttöä, vaan heti suoraan vaan lopetin ja olen nukkunut hyvin. Näin tein myös estrogeenin kanssa aikaisemmin. Lopetin käytön kun tulin tänne."

Kivuton ilman lääkkeitä ja leikkausta

“Kun aloitin qigongin koko kehoni oli vinossa. Olen nilkuttanut 15 vuotta ja minulla oli vaikea nivelrikko vasemmassa jalassa. Se vain huononi ja huononi. Kaksi vuotta sitten en ollut täällä, koska minut piti leikata, mutta leikkaus peruttiin, koska lopetin vahvojen särkylääkkeiden käytön. Niinpä minua ei sitten leikattu. Jalassa ei ole enää kipuja. Minulla on yhä nivelrikko mutta ei kipuja. Lääkärit eivät ymmärrä kuinka se on mahdollista. He yrittivät saada minua syömään paljon kauheita lääkkeitä, joista sain vain vatsavaivoja ja ripulia. Niinpä olen todella kiitollinen qigongista ja siitä mitä siitä saa. Olen niin kiitollinen että pystyin soittamaan ja lykkäämään leikkausta. Kun sitten vielä kerran kieltäydyin, minulta kysyttiin olenko ihan varma, koska en voisi katua ja tulla takaisin leikkausjonoon. Olen ihan varma, vastasin. Minua ei leikata."

Parempi hajuaisti ja avoimemmat hengitystiet

"Olen treenannut suhteellisen kauan. Tällä kertaa haluan kertoa että poskionteloni ja hengitystieni ovat olleet todella tukossa kevään aikana. Olen ollut hyvin räkäinen. Tällä kesäkurssilla hajuaistini on tullut paljon paremmaksi kun treenaan. Aistin selvästi puupaneleiden tuoksun ja harjoitussalin puhdistusaineen hajun. Tunnen tuoksut lähinnä treenatessa; en muualla. Mielenkiintoista. Kiitos."

Taakka on keventynyt

"Minulla on ollut valtavan raskas kevät. Olen ollut avioeroprosessissa samalla kun töitä on ollut paljon. Tämä kaikki on tuntunut kehossa siten että minulla on ollut vatsaongelmia, nukun huonosti ja vastaavaa. Olen odottanut kurssille pääsyä. Täällä ei ole nukkumisongelmia ja vatsa voi paljon paremmin. Taakan jota olen kantanut koko kevään on suurimmaksi osaksi poissa nyt. Tuntuu yksinkertaisesti paljon paremmalta. Haluan myös kiittää kaikista ihanista nauruista. Se ilahduttaa minua todella. Kiitos."

Opettaja:
Su Dongyue

Kesäkurssi kaksi 2017, ruusuja 2