Xing Shen Zhuang Tukholma [30.9.2017]

Xing shen zhuangin treenauskurssi on erittäin pidetty kurssi. Se sisältää paljon treenaamista. Paljon aikaa käytetään myös liikkeiden korjaamiseen - mikä parantaa treenauksemme laatua niin että voimme saada vielä parempia harjoittelutuloksia. Useat osallistujat olivat myös sitä mieltä että heidän motivaationsa ja ymmärryksensä harjoitusta kohtaan lisääntyi ja että tästä johtuen tulee olemaan helpompaa jatkaa kotona treenaamista. Tukholman kurssilla oli jopa useita kaukaa saapuneita osallistujia. Aina pidetään suuressa arvossa sitä että saadaan tavata qigongkavereita muista Pohjoismaista.

Parempi selkä ja niska

"Kiitos hienosta kurssista. Hyviä korjauksia lantion aluelle. Tuntuu kuin lantiosta olisi hieman auennut jotain, mistä olen iloinen. Eilen olimme illallisella joidenkin kavereiden luona kurssin jälkeen ja silloin pystyin istumaan paljon pidempään kuin tavallisesti ennen kuin saan selkäsärkyä. Tuntui valtavan mukavalta kun selkä oli vähän kestävämpi kuin tavallisesti. Jotain avautui myös niskassa kun illalla treenasin kotona."

Suorempi selkä

"Tällä kurssilla olen päässyt alemmaksi kun taivumme polvista. Raavin selkääni joitakin viikkoja sitten ja selkä tuntui tasaiselta. Ainakin siitä alkaen kun oli 15-16 vuotias on minulla ollut pari ulkonevaa nikamaa selässä. Eri ihmiskehosta tietävät henkilöt ovat huomauttaneet asiasta ja kysyneet että onko minulla kipuja tai ongelmia niistä ja mielestäni minulla ei ole ollut. Minulla on ollut ne koko aikuisiän ja koko sen ajan kun olen harjoittanut qigongia, mutta kaksi viikkoa sitten ne olivat hävinneet. Olen yrittänyt etsiä niitä uudestaan, mutta en ole löytänyt. En tiedä milloin ne ovat hävinneet mutta niitä ei enää ole. Selkärankani on muuttunut. Kiitos hienosta kurssista."

Ihanan rauhallista

"On ollut todella hyvä kurssi. Ensimmäistä kertaa tunnen rauhan ja voin minimoida ajatukseni ja keskittyä kun treenaan tätä harjoitusta. Se oli ihanaa. On hauskaa tavata kaikki ja treenata yhdessä. Lantioni on koko ajan kipeä ja tiedän että siellä tapahtuu jotain. Olen ollut epävakaa siitä alkaen kun aloitin treenaamisen mutta alan pikkuhiljaa ojentua. Tunnen saavani kontrollin kun kumarrumme ja keinumme edestakaisin. Sitä ei ole ennen ollut."

Voimakas harjoitus

"Tämä oli todella hyvä kurssi. Tuntuu hyvältä harjoitella näin paljon. Voi tuntea kuinka uskomattoman voimakas tämä harjoitus on."

Selvisin treenistä huolimatta väsymysoireyhtymästä

"Olen ollut sairaslomalla väsymysoireyhtymän vuoksi tammikuusta alkaen. Nyt työskentelen 25 prosenttisesti mutta kun olen työskennellyt kaksi tuntia olen ihan loppu, joten hieman epäilin, voinko selviytyä tästä kurssista. Mutta tämä on mennyt todella hyvin. Eilen olin todella pirteä. Kurssilla on niin rauhallista ja hiljaista. On ihanaa harjoitella ilman musiikkia."

Ihania pitkiä treenaussessioita

"On ollut hauskaa kaikkien paikalle ilmestyneiden kavereiden kanssa. Tämä viikonloppu on ollut maaginen, sekä korjaukset että pitkät treenaussessiot. Jotain tapahtuu selkärangassa. Tunnen ensimmäistä kertaa jotain tapahtuvan siellä."

Tuntuu hyvältä treenata monta kertaa lyhyessä ajassa

"On ollut mukavaa saada treenata harjoitus näin monta kertaa. On harvinaista tehdä se niin monta kertaa näin lyhyessä ajassa. Hyvä päästä treenaamisen alkuun näin, niin haaste kotona tekemiseen ei tule niin suureksi."

Opettaja:
Herbjörn Wilhelmsen