Kesäkurssi yksi Nossebro [26.6.2017]

Rauhallisin kurssi koskaan

Jo vuodesta 1995 olemme joka kesä järjestäneet kesäkursseja. Tänä vuonna olimme jo yhdeksättä kertaa Nossebrossa, läntisellä Götanmaalla. Suuri rauha ja harmonia tuntui vuoden kesäkurssi ykkösellä, kun melkein 200 henkilöä eli ja treenasi yhdessä yhdeksän päivää. Useat jotka ovat olleet mukana monta vuotta olivat sitä mieltä että tämä oli tähän asti rauhallisin kurssi koskaan. Kun yhä usempi on treenannut kauan, heidän syventynyt ymmärryksensä ja lisääntynyt sisäinen rauhansa myötävaikuttavat tähän asiaan. Qi-kentän vaikutusta ei voi aliarvioida, meidän yhä voimakkaammalla ja hienommalla qi-kentällä on suuri vaikutus.

2017 kesäkurssi yksiZhineng qigong on dokumentoitu hyväksi qigongmenetelmäksi. Mutta se ei ole pelkästään menetelmä, joka ratkaisee mitä tuloksia voi treenaamalla saavuttaa. Qi-kenttä on tärkein zhineng qigongin ominaisuus ja sen voima ja laatu voivat olla sangen ratkaisevia. Huonommassa qi-kentässä on rajoitettua mitä voi saavuttaa ja kuinka kauan saavuttaminen kestää, tämä koskee sekä terveyden parantamista että gong fun kehittämistä.
Qikenttämme on 20 vuoden ajan vähitellen rakennettu ja tänään se on vahvempi kuin koskaan aikaisemmin. Sillä on suuri merkitys eri kurssiemme kaikille osallistujille, eikä vähiten kesäkurssien osallistujille. Kaikkien opettajiemme ja oppilaidemme vuosien mittaiset panokset myötävaikuttavat qi-kenttäämme.
Tärkein asia josta qikentän vahvuus ja laatu riippuu on opettajan qong fu, meidän tapauksessa Su Dongyuen.
Hyvin organisoitu on yksi asia joka mainittiin kun osallistujat arvioivat kesäkurssejamme. Samoin kuin kiitollisuus kaikille niille, jotka tavalla tai toisella myötävaikuttivat synnyttämään voimakkaan ja hienon kokemuksen, jonka kesäkurssi yleisesti tuo mukanaan. Sosiaalinen elämys, kun kohtaa niin monta iloista ja rauhallista ihmistä on hyvin arvostettua ja jotain mitä ei muualla voi yleensä kokea.
Juuri ennen ja jälkeen kurssin täyttävät osallistujat lomakkeen, jossa he ilmoittavat terveystilanteensa. Alla olevasta kaaviosta voi nähdä osan tuloksista.2017 kesäkurssi yksi tuloksia

Tässä muutamia sitaatteja osallistujien kurssiarvioista:

Kurssista:

”Tunsin heti suurta rauhaa kun tulin kurssille. Tämä on ollut rauhallisin kurssi koskaan.
"Tosi paljon kiitoksia - teette kaikessa fantastista työtä."
"Huomasi heti että kurssilla oli paljon mukavia ihmisiä ja että tulisin helposti viihtymään täällä."
"Ruoka on ollut fantastista. Kaikki on ollut niin hyvin järjestettyä. Todella tyytyväinen kaikkeen."
"Fantastinen ensimmäinen kesäkurssini. Ensiluokkaisen qigongtreenin lisäksi arvostan keskinäistä kunnioitusta toisia kohtaan, kaikki hyväksyvät toisensa. Kiitos kaikesta. Nähdään ensi vuonna."
"Loistava kurssi! Paljon kiitoksia Dong-Yue Sulle ja kaikille opettajille."
"Kiitoksia kaikille jotka ovat niin kilttejä, auttavat ja ovat ystävällisiä. Se ystävällisyys jota kohtaamme täällä, se on parasta tänne tulemisessa. On niin paljon rakkautta. Olen niin iloinen siitä."
"Kiitollisuus, rakkaus, laajentunut näkemys."
"On etuoikeutettua että voi olla täällä. Toivoisi että kaikki maailman ihmiset voisivat osallistua tällaiseen."
"Palaan arkipäivään suurella luottamuksella."

2017 kesäkurssi kukkaTerveydestä:

Keuhkoahtaumatauti

”Koska olen saanut diagnoosin keuhkoahtaumataudista olen todella kiitollinen tästa harjoitusmuodosta. On ollut paljon helpompi hengittää! Se on ilahduttavaa. Todennäköisesti voin vähentää lääkitystä edelleen."

Nukkunut ilman lääkitystä

”Olen saanut korkeamman = paremman verenpaineen, vähemmän kipua ja parempi liikkuvuus vasemmassa ranteessa. Olen pystynyt nukkumaan ilman lääkkeitä."

Sosiaalisesti avoimempi

”Tunnen olevani sosiaalisesti avoimempi ja vaivattomampi. Olen tullut todella rauhalliseksi ja vahvemmaksi."

Ohitusleikkaus

”Kuukausi ennen kuin tulin tänne kävin läpi onnistuneen ohitusleikkauksen, mutta kun heräsin tuntui siltä että yhtä hyvin olisin voinnut kuolla. Elämänhaluni oli poissa. Leikkauksen jälkeen minulla oli kammiovärinää ja voimakkaasti noussut pulssi 150 lyöntiä/min. Lääkkeiden avulla pulssi putosi 100 lyöntiin/min. Kun olin ollut muutaman päivän kurssilla, eräs kurssille osallistunut sairaanhoitaja mittasi pulssini. Se oli laskenut 62 lyöntiin/min ja vointini tuntui samalta kuin ennen leikkausta, kun esim. kävelin. Mutta mikä tärkeintä, olen saanut elämänhaluni takaisin. "

Siitepölyallergia

”Kurssi oli fantastinen. Luulen että olen päässyt eroon siitepölyallergiasta. Ja nyt viime päivinä olen ollut kokonaan oireeton. On suurta voida nauttia kesästä. Ei niin paha juttu koska asun arkisin Meksikossa jossa on siitepölyä melkein vuoden ympäri. Toinen asia jonka haluaisin mainita ei ehkä ole mikään tulos, mutta totaalinen onnentunne la qi -harjoituksen aikana, joka johti leveään hymyyn. Syy tähän onnentunteeseen eivät olleet vain kaikki hyvät asiat jotka ovat tapahtuneet vaan kaikki hyvät asiat jotka meillä ovat jäljellä ja joita voimme käsitellä ja joissa voimme edistyä jos jatkamme treenaamista. Tämä menetelmä voi johtaa meidät eteenpäin tietä ylös vuorelle. Se on fantastista ja auttaa luottamustani."

Silmälasit

”Olen treenannut monta vuotta. Yksi tulos jonka sain aika äskettäin on se että en tarvitse enää silmälaseja. En tarvitse lukulaseja ja saan jopa ajaa autoa ilman silmälaseja. Tämä tulos tuli 2 kuukautta viime vuoden kesäkurssin jälkeen. Olen kiitollinen että saan olla täällä ja ja niille jotka auttavat ja saavat kaiken toimimaan. Täällä oleminen antaa minulle paljon iloa ja voimaa."

2017 kesäkurssi kukkaAinutlaatuinen sosiaalinen ympäristä

”Olen vanha insinööri ja haluan mielellään että asiat todistetaan ennen kuin uskon niihin. Mutta olen saanut pari asiaa todistetuksi täällä. Olen nähnyt sosiaalisen ympäristön joka on ollut täysin ainutlaatuinen ja se on melkein sokeerannut minut. Olen mm. keskustellut ihmisten kanssa. Tähän asti minulla on ollut yksi seuralainen ja se on ollut minä itse ja se on aikaisemmin riittänyt minulle."

Qi-kampa kurssi:

”Qi-kampa kurssi oli fantastinen. Pehmeä hymy tulee automaattisesti kun kampaan itseäni.”
”Viime yönä heräsin ja minun oli hyvin vaikea hengittää. Sain paniikkikohtauksen, juuri sellaisen kuin sydänleikkauksen jälkeen. Mutta sitten ajattelin qi-kampaani. Menin vessaan ja tein harjoituksen, mikä johti siihen että pystyin hengittämään taas normaalisti ja rauhoituin."

Osallistujien kertomuksista:

Varpaat toimivat

”Tämä on ensimmäinen kesäkurssini. Kuten aikaisemmin kerroin olen saanut toimimaan oikean jalan varpaat ja sen jälkeen kun kerroin sen on tapahtunut myös se että myös oikea isovarvas on ruvennut toimimaan. Toukokuussa ortopedi diagnosoi sen kokonaan toimimattomaksi. Oikean isovarpaan pystyisin leikkauttamaan, mutta se on nyt parempi kuin koskaan aikaisemmin, luulen niin. Olen pystynyt nukkumaan todella hyvin makuusalissa yhdessä muiden kanssa. Sitä en olisi uskonut, siitä olen hyvin kiitollinen."

Verenpaine normalisoitui

”Mittasin verenpaineeni eilen. Se on tavallisesti liian matala, minulla ei ole ollut näin korkea koskaan aikaisemmin. Nivelet ovat niin paljon paremmat, ne toimivat kuten haluan. Olen kiitollinen kaikesta avusta ja liikkeiden korjauksista."

Mentaalinen rauha

”Olen ollut kurssin aikana mentaalisesti todella rauhallinen, se on ollut valtavan hienoa. Olen tullut iloisemmaksi ja iloisemmaksi. Ennen tänne tuloa minulla oli ollut todella raskas kuukausi, niinpä voin todella huonosti. Minulla oli ahdistusta ja rauhattomuutta, sydämentykytystä ja stressiä, jota en ole kokenut näin vahvana koskaan aikaisemmin. Mutta kun tulin tänne ja astuin ulos autosta niin yhtäkkiä tulin täysin rauhalliseksi ja siitä lähtien sama olotila on säilynyt. Se on ollut valtavan antoisaa monella tapaa."

2017 kesäkurssi Nossan Varpaat liikkuvat

”Tämä on ensimmäinen kesäkurssini. Olin hyvin skeptinen kun tulin tänne. Tyttäreni halusi minut mukaansa. Tänään haluan kiittää häntä siitä että sain olla mukana. Tämä on ollut elämys. Minulla on pahoja ongelmia jaloissani. Minulla on nivelvaivoja. Minulle on tehty useita leikkauksia. Varpaani ovat olleet kokonaan jäykät. Lauantai-iltana tuntui kuin pystyisin hieman liikuttamaan varpaitani ja maanantaina pystyin seisomaan kaikki varpaat lattiassa kiinni, mitä en ole pystynyt tekemään moniin vuosiin. Nyt en ole enää skeptinen. Mielialani on tullut paljon paremmaksi, nyt voin hyvin. Melkein hyppään sängystä ylös."

Todiste menetelmästä

”Tämä on ensimmäinen kesäkurssini. Olen täysin ällistynyt tunnelmasta ja kuinka hyvin se sujuu ja kuinka fantastisesti kaikki toimii - minkä koen kuin todisteeksi tästä menetelmästä."

Ihanaa pystyä hengittämään

”Minulla oli ihanaa aikaa kabareen jälkeen. Toisaalta oli maagista päästä yli kovan ahdistuksen ja uskaltaa seisoa näyttämöllä, toisaalta se johtui hallin ihanasta ilmapiiristä. Sitten minulla oli joitakin ihmeellisiä treenejä. Seuraavana päivänä aamutreenien jälkeen tuntuu kuin rinnan alue olisi auennut ja pystyin hengittämään. Ajattelin. "tältä tuntuu kun pystyy hengittämään"! Seisoin ja vain nautin hengittämisestä varttitunnin. Olen valtavan kiitollinen tämän vuoden kurssista."

Vain ratkaisuja

”Qigongin ansiosta näen vain ratkaisuja ongelmien sijasta. Avaan mielen ja kun ilmenee jotain treenaan enemmän ja sitten se ratkeaa. Olen lisäksi parantanut suhteitani kolleegoihin ja perheenjäseniin sen jälkeen kun aloitin treenaamisen.

Parempi niska

”Aina ei ole selvää, että on saanut parannuksen. Erään kesäkurssin jälkeen minulla oli kolme hammaslääkäriaikaa ja kolmannella kerralla he ihmettelivät että mitä on tapahtunut niskalleni, koska heidän ei tarvinnut säätää tuolia siten kuin aikaisemmin. Minulla ei ollut aavistustakaan että niskani oli tullut paremmaksi. Siis täytyy muistaa että tapahtuu paljon asioita joista ei ole tietoinen."

Rauha ympäröi minut

”Koska olen yritysjohtaja ja minulla on paljon vastuuta on elämäni hyvin stressaavaa. Minulla on ollut monia unettomia öitä. Ensimmäinen asia jonka huomasin tullessani tänne oli se että rauha ympäröi minut. Olen nukkunut todella hyvin ja sitä ei ole tapahtunut moneen vuoteen. Tämä sosiaalinen vuorovaikutus on ihmeellistä. On ollut todella antoisaa tavata kaikki."

Uniapnea

”Joku mainitsi että täällä on useampi mieshenkilö jolla on uniapnea. Minulla oli myös uniapnea ja olen päässyt siitä eroon qigongin avulla. Koneeni on nyt kotona sängyn alla pölyttymässä."

2017 kesäkurssi kukkia

Elämän viitekehys

Olen ollut mukana täällä hyvin monta vuotta. Tänne tuleminen on kuin elämäni viitekehys. Huomaan valtavan selvästi kuinka qikenttä sekä minun sisälläni että kurssilla tulee rauhallisemmaksi ja hienommaksi. Ei ole koskaan tuntunut niin rauhalliselta kuin tänä vuonna, valtavan rauhalliselta ja hiljaiselta sisälläni. On helppo hengittää. Syvä sisäinen rentoutuminen, se syvenee vuosi vuodelta. Uskallan vuosi vuodelta rentoutua yhä enemmän ja enemmän."

Paljon paremmat ihmissuhteet

”Tänään tuntui kuin olisin seisonut qissä, se oli euforinen tunne. Olen tullut rauhallisemmaksi, iloisemmaksi, itsetuntemukseni on parantunut, olen taitavampi ihmissuhteissa, harvoin enää vilustun. Aikaisemmin kun vilustuin sain aina poskiontelotulehduksen, sitä ei enää tapahdu."

Auttaminen

”Tämä on viides kesäkurssini ja nyt olen voinut olla avuksi. On ollut todella hienoa että voin ottaa vastuuta ja voin olla osallisena. Kuinka iloiseksi tulenkaan auttaessani. Fantastista!"

Keliaakikko

”Vuonna 2008 sain diagnoosin että olen keliaakikko ja olen joitakin kertoja tullut todella kipeäksi kun olen vahingossa syönyt gluteiinia. Saatoin olla kuukauden sairaana, kävin vessassa 12 kertaa joka aamu ja en opettaessani pystynyt seisomaan koska olin niin voimaton. Tammikuussa sain kutsun kakkujuhliin jossa oli gluteenittomia kakkuja. Olin niin onnellinen kroissanteista. Ne oli niin hyviä. Sain pussin mukaani ja pystyin syömään kotona loput. Mutta sitten näimme että ne olivat tavallisia kroissantteja, eivätkä gluteenittomia. Jaaha, ajattelimme, mitäköhän nyt tapahtuu? Mutta mitään ei tapahtunut. Pystyin syömään gluteenia enkä tullut sairaaksi. Se oli todella mahtavaa."

Olen tullut mieheksi

”Persoonani on muuttunut, olen paljon rauhallisempi. Ystäväni sanoo että minusta on tullut mies, en ole enää niin poikamainen."

Opettaja:
Su Dongyue