Almunecar [22.4.2017]

Almunecar 23.4.2017

Toisena peräkkäisenä vuotena huhtikuun viimeisellä viikolla pidimme treenauskurssin Almunecarissa Espanjassa. Kuten viime vuonnakin viikosta tuli voimakas ja mukava ja siksi monet halusivatkin heti suoraan ilmoittautua ensi vuoden matkalle.

Majapaikkamme oli aivan Välimeren rannalla ja harjoittelimme yhdessä rannalla, horisontti silmiemme edessä. Meillä oli espanjalainen päivärytmi iltapäiväsiestoineen. Aamutreenit olivat rannalla, lisäksi oli qigongtreenit myöhemmin aamupäivällä sekä iltapäivällä. Myös silloin meillä oli fantastinen näkymä Välimerelle, koska treenasimme hotellin yläkerroksessa.

Viikon puolivälissä teimme päiväretken vuoristoon ja vierailimme yhdessä niin kutsutuista "valkeista kylistä". Kun maurit 1400-luvun loppupuolella hävisivät sodan kristityille, sai muslimiväestö muuttaa vuorille, missä heidän asujaimistonsa on yhä jäljellä. Meillä oli ihana päivä kirkkaassa säässä 200 metrin korkeudessa.

Kurssipalautteista kävi ilmi että sekä matkasta että yhteisestä harjoituskurssista pidettiin kovasti. Kaikki olivat sitä mieltä että meidän tulisi järjestää samanlaisia matkoja myös ensi vuonna.

Almunecar 25.4.2017

Kommentteja kirjallisista palautteista:

"Kiitos hyvin järjestetystä matkasta, hyvä tasapaino harjoituksen ja vapaa-ajan välillä. Minulla on ollut niin hyvä ja hauska viikko."

"Matka on fantastinen ja olen todella sitä mieltä että sen pitäisi jatkua. Minulle sopii mainiosti matkan ja treenaamisen yhdistelmä. Kiitos fantastisesta treenauskurssista. Tämä antaa paljon virtaa arkipäivään."

"Nyt tällä kurssilla olen päättänyt tulla Nossebron kesäkurssille, koska olen huomannut että tekee hyvää treenata "samanmielisten" kanssa. Nämä päivät ovat olleet hyvin merkityksellisiä minulle. Suuret kiitokset!"

"Täydellinen paikka qigongkurssia varten! Ja vaivatonta illastaa hotellilla!"

Kommentteja loppukeskustelusta:

Almunecar 23.4. 2017

Olo kuin sulaneella

"Olin pystyyn jäätynyt sekä fyysisesi että henkisesti kun tulin tänne, kuin robotti. Nyt olen kokonaan sulanut. Minulla oli kipuja joka puolella ja olin masentunut, voin nyt paremmin. Minulla oli nivelvaivoja, mistä olin huolestunut - nyt en tunne niitä ollenkaan!! Minulla on luottamus tähän menetelmään."

Ihmisten tapaaminen

"Tämä on ensimmäinen pitempi kurssini, aikaisemmin olen käynyt vain yhden kohota qitä viikonloppukurssin. On ollut todella hienoa ja haluan jatkaa harjoitusta. Hyvät aikajärjestelyt. Tekee niin hyvää tavata ihmisiä, puhua qigongista, mihin tavallisilla viikonloppukursseilla ei ole aikaa. Haluan mennä kesäkurssille ja tulla tänne ensi vuonna uudestaan."

Gluteiiniongelma tuli paremmaksi

"Todella hienoa! En ole käynyt pidemmillä kursseilla vuoteen koska olen synnyttänyt, mikä tarkoittaa vähemmän treeniä. Selkään, niskaan ja hartioihin on tullut jännityksiä. Ne ovat alkaneet laueta nyt harjoituksen myötä. Vasen puoli on tullut huomattavasti paremmaksi. Gluteiininsietokykyni on parantunut. Olen taivaallisen iloinen - todella hienoa!"

Mukavaa harjoitella

"On ollut mukavaa harjoitella, saanut hyviä korjauksia. Sijainti ja hotelli ovat todella hienoja. Nyt aion Shenxin-kurssille Suomessa, kesäkurssille, syyskurssille jne. "

"Tämä on hieno katkaisu hektisestä kotielämästä, rauhoittumista. Kehossa on tapahtunut paljon, nyt seuraava on kesäkurssi."

"On ollut hienoa tulla tänne, kotona oli niin raskasta. Nyt olen rentoutuneempi."

"Viime vuonna täällä oli fantastista, niin kuin tänäkin vuonna. Taianomaista treenata rannalla. Täällä on todella hienoa ja ihmiset ovat fantastisia."

Vahva Qi-kenttä

"Todella iloinen että matkustin tänne. Oli raskasta ennen tänne tuloa, en voinut ottaa lääkkeitäni kun minulla oli tulehdus. Voin paremmin nyt täällä, olen pystynyt keskittymään ja nauttimaan olemassaolosta - pahoista kivuista huolimatta. Mutta nekin ovat tulleet paremmiksi. Olen tosi kiitollinen. Menen kotiin iloisella mielellä. Täällä on ollut hyvin vahva qikenttä - samanlainen kuin kesäkurssilla."

"Todella hyvin järjestetty. Todella hieno ja vahva kurssi. Niiiin vahva huolimatta vähemmästä treenausmäärästä ja vain peruskurssiharjoituksista. Todella hyvä."

Käsi on parempi

"Olen todella tyytyväinen, sekä viime vuonna että tänä vuonna. Me tulemme takaisin. Vasen käteni oli kummallinen, minulla oli vaikeuksia kääntää kämmentä ylöpäin. Nyt voin kääntää kämmeneni kokonaan ilman kipua.

Reumaattinen sairaus

"Olen treenannut 12 vuotta, mutta tämä oli nyt ensimmäistä kertaa kun treenaan paljon. On ollut todella hienoa! Fantastista! Huolestun helposti, minulla on paljon ajatuksia. Täällä on pääni ollut ajoittain selkeän tuntuinen. Minulla on reumaattinen sairaus, jonka vuoksi varpaani ovat vääntyneet. Koko viikon on tuntunut siltä kuin vasen jalka suoristuisi. Se näyttää kyllä samalta kuin aikaisemminkin, mutta se palvelee tarkoitustaan paljon paremmin kuin aikaisemmin. Se on vakaampi. Olen todella tyytyväinen. Ihania ihmisiä täällä."

Voin paremmin

"Olen kiitollinen, on ollut todella hyvää treenausta. Olen treenannut 2-3 vuotta, voin paljon paremmin nyt. Aikaisemmin oli päänsärkyä, söin tabletteja koko ajan, kuten myös närästykseen. En ole tarvinnut niitä nyt. Pää tuntuu rauhallisemmalta, olen voinut olla täällä vaikka kotona olisi paljon tekemistä."
"Olen tullut tänne nyt, kiitos sille että kävin Suomen syyskurssin. Stressinsietokykyni on parantunut ja olen rauhallisempi. Olen saanut hyviä korjauksia. On hyvä kun on vapaata aikaa välillä. Kun olen mennyt sänkyyn olen nukahtanut heti ja herännyt ennen kellon soittoa."

Selkäkipu katosi

"Täällä on ollut todella hyvä olla. Viime viikolla en tehnyt qigongia ja selkäni kipeytyi mutta nyt se on parantunut. Kiitos todella hyvästä kurssista."

Nukkunut paremmin

"Hyvä yhdistelmä matka ja qigong. VAHVA harjoitus. Minulla on ongelmia oikean kylkeni kanssa ja kun muutin alkoi vanha vamma vaivaamaan. Se on tullut täällä paremmaksi ja voin kävellä paremmin. Minulla on pahoja univaikeuksia, mutta sekin on tullut yhä paremmaksi ja paremmaksi viikon aikana täällä. Viime yönä en ollut ylhäällä yhtään ainoata kertaa. Ja olin aamulla pirteä. KAIKKI ON MAHTAVAA! Olen täynnä energiaa."

Paremmat jalat

"Treenaan vain kotona, joten on tehnyt todella hyvää olla täällä. Olen todella tyytyväinen. Jalat tuntuvat paljon paremmilta. Täällä on ollut niin vahva olo!"

Tulen ensi vuonna uudestaan

"Tulen ensi vuonna uudestaan. En ole saanut tätä tarpeeksi, janoan lisää."
"Haluan tulla uudestaan! Hyvät järjestelyt vapaa-aikoineen, hyvä paikka ja kaikki. KIITOS!"

Opettaja:
Lars Hagner

Almunecar 26.4.2017