Shenxin Qigong Turku [21.1.2017]

Vuosi alkoi mukavasti Shenxin-kursilla Turussa. Pieni mutta stabiili ryhmä kerääntyi yhteen sekä oppiakseen että kerratakseen Shenxin qigongia. Kertaajat saivat mahdollisuuden oppia uusia yksityiskohtia harjoituksesta. Kuten aina kursseilla Suomessa oli yhteisöllisyys sekä ryhmähenki vahva.

Alla muutamia osallistujien kommentteja:

En tarvitse enää leikkausta

”Olen aikaisemmin nilkuttanut 20 vuotta jalkavaivan vuoksi. Oli tarkoitus että nivel jäykistetään, mikä on suuri leikkaus jonka tulokset ovat epävarmat. Qigongin ansiosta sitä ei nyt tarvitsekaan tehdä. Lääkäri oli hyvin hämmästynyt. Minulla on tapana tehdä Shenxin-harjoitus aamuisin. Mitä enemmän treenaa, sitä paremmat tulokset."

Rauhallisempana ihmisten edessä

”Migreeni on tuhat kertaa parempi nyt kuin aikaisemmin. Olen myös saanut tuloksia, joita en uskonut mahdollisiksi. Minun on pitänyt esiintyä suurille ryhmille. Aikaisemmin olisin ollut hyvin hermostunut monta kuukautta ennen esiintymistä, nyt se meni hyvin. Voin keskittyä paremmin ja koska olen rauhallisempi voin paremmin vastata kuulijoiden kysymyksiin. En syö enää masennuslääkkeitä, qigong voi antaa saman tuloksen. "

Nykyään saan harvoin infektioita

”Minulla on tapana treenata aamuisin, silloin on päivä pelastettu. Nykyään saan harvoin infektioita."

Iloinen kurssista

”Minulla on ollut pitkä treenaustauko. Qigong auttoi selkävaivaani, mutta kun se parani lopetin treenaamisen. Viime keväänä sain tulehduksen olkapäähäni, en pystynyt edes pukeutumaan. Olen iloinen kurssista, alan treenaamaan käärmekäsiharjoitusta joka aamu. "

"Voin paremmin nyt kuin ennen treenaamisen aloittamista. Mielestäni tämä kurssi oli niin lyhyt. Aikakäsitykseni on muuttunut. Esimerkiksi 12 minuutta ei tunnu enää missään. Hieno kurssi, tosi hyvä opettaja. Qigongkursseilla huomaan puutteeni, se on hyvä asia."

”Olen aloittelija kurssilla, aloitin qigongin syyskuussa. Uskon että käärmekäsiharjoitus tekee hyvää olkapäilleni."

”Olen treenannut qigongia melkein kymmenen vuotta, mutta mielestäni opin paljon tällä kurssilla."

Opettaja:
Tormod Langballe