TuiNa ja Weituo Jin Bergenissä [23.3.2017]

Bergenissä on oltu kiinnostuneita TuiNa ja Weituo Jin -kursseista jo jonkin aikaa, jonka vuoksi kurssille tuli aika monta aloittelijaa. Vaikka siitä on useampi vuosi kun järjestimme viimeksi kurssin Bergenissä, oli kurssilla melkein yhtä paljon kertaajia kuin aloittelijoita.

Tunnelma kurssilla oli hyvin rentoutunut, iloinen ja luottavainen. Osallistujat oppivat nopeasti kuinka lisätä qitä TuiNa-hoidon avulla ja tunsivat qikentän vaikutuksen sekä kahdella ensimmäisellä TuiNa-kurssipäivällä että kahdella viimeisellä kurssipäivällä jolloin harjoitimme Weituo Jin -gigongmenetelmää.

Kurssin aikana osallistujat kertoivat hyvistä tuloksistaan (katso alempana). He kertoivat myös kuinka olivat saaneet lisää qitä. Kurssia pidettiin mielenkiintoisena ja todettiin että kurssin kertaaminen teki vaikutukset merkittävästi paremmiksi. TuiNa, kuten qigong, on menetelmä joka vaatii treenaamista jotta tulokset paranisivat. Kursseille osallistujat ovat usein sitä mieltä, että kun on kertaamassa kurssia saa parempia tuloksia kuin osallistuessaan kurssille ensimmäistä kertaa.

Bergen Tuina 2017

Alla muutamia osallistujien kommentteja sekä kurssin ajalta että sen jälkeen:

Paljon energisempi

”Minulla on paljon enemmän energiaa nyt kurssin jälkeen. Se tuntuu ihanalta. Tänään olen ollut kokouksessa, voimistellut, laittanut ruokaa kotona, treenannut qigongia ja vielä on paljon energiaa jäljellä. Ihanaa!"

Päässyt eroon masennuslääkkeistä ja särkylääkkeistä

”12 vuoden jälkeen olen nyt pystynyt lopettamaan masennuslääkkeiden käytön. Olen myös pystynyt lopettamaan vahvojen särkylääkkeiden käytön ja voin hyvin! Olen sairaanhoitaja niinpä mielestäni tämä on jotain fantastisen hyvää!"

Vähemmän kipuja ja selvä näkö

“Olen ensimmäistä kertaa täällä kurssilla. Harjoitin erästä toista qigongmuotoa noin vuosi sitten, mutta minä tulen jatkamaan tätä. Minulla on kokonainen paketti diagnooseja, esimerkiksi Sjögrenin oireyhtymä. Se aiheuttaa kuivuutta silmissä, suussa ja limakalvoilla. Minulla on myös ollut ongelmia näön kanssa. Nyt - kurssin jälkeen - silmäni eivät tunnu niin kuivilta ja voin nähdä selvästi. Minulla on myös vähemmän särkyä selässä nyt. Niinpä tämä on ollut fantastinen kokemus!"

Bergen Tuina 2

Vahva qin tunne ja vähemmän palelevainen

"Tämä on ollut minun paras kurssini tähän asti. Olen odottanut tätä viisi vuotta, luulisin, ja nyt tulin Bergeniin. Tunnen ensimmäistä kertaa että olen qikentässä, varsinkin TuiNa -kurssilla, ja olen tuntenut qin tavalla jota en ole aikaisemmilla kursseilla tuntenut, en kesäkurssillakaan. Tänään tuntuu että koko kehoni on sekaisin, niinpä odotan tuloksia!"

Kurssin jälkeen: "Huomaan että en ole niin palelevainen kuin aikaisemmin. Niin pian kun lämpötila laski, palelin, mutta nyt tunnen oloni lämpimämmäksi."

Auttaa arkipäivässä ja auttaa miestäni

”Tämä harjoitus auttaa minua arkipäivässäni. Saan notkean kehon ja selvän pään. Tärkeintä on nousta joka aamu ja tuntea itsensä levolliseksi. Muuten, mieheni sai vatsataudin ja voi tosi huonosti. Kun hoidin häntä TuiNalla, tunsi hän heti olonsa paremmaksi."

Saa qitä kun hoitaa muita ja ruokahalu tasapainottui

"Tämä on ensimmäinen TuiNa-kurssini, on ollut todella kivaa. Kahden ensimmäisen päivän aikana oli oikeastaan hauskempaa hoitaa muita kuin saada itse hoitoa. Olen myös huomannut että ruokahaluni on tasapainottunut jotenkin. Ei ollut nälän tunnetta koko kurssin ajan."

Hoidin poikaani ja sain vahvan tuntemuksen qistä

"Harjoitan nyt ensimmäistä kertaa tätä menetelmää. Olen jo pystynyt hyödyntämään TuiNaa. Perjantai-iltana hoidin 12-vuotiasta poikaani; hän oli ollut hiihto-onnettomuudessa ja hänen kantapäänsä oli kipeä. Hän heräsi lauantaiaamuna ilman minkäänlaisia ongelmia, hän ei edes ymmärtänyt että olin hoitanut häntä! Tällä viikonloppukurssilla olen saanut tähän mennessä vahvimman qin tunteen ikinä. Tunnen kuinka qi tekee jotain päässäni tällä hetkellä.

Hoidon jälkeen mieheni nukkuin paremmin

Olen ollut monilla kursseilla joissa on opetettu la qitä ja kohota qitä. Mielestäni tämä kurssi on ollut toisenlainen siten että olen oppinut itse hoitamaan. Hoidin miestäni vähän TuiNalla toisen kurssipäivän iltana. Hänellä on vapinoita, mutta hoitoni jälkeen hän sanoi nukkuneensa paremmin.

Parempi verenkierto ja näkö

”Olen kurssilla ensimmäistä kertaa. Verenkierto ei ole toiminut hyvin niskassani ja päässäni, mutta nyt tuntuu että veri kiertää paremmin koko kehossani. Näköni on parempi, eikä silmäni ole yhtä punaiset kuin aikaisemmin. Tämä harjoitus tuntuu fyysisemmältä kuin aikaisemmin oppimani, luulen että harjoitus tekee minulle valtavan hyvää. Aion nousta joka aamu 20-30 minuuttia aikaisemmin tehdäkseni tämän harjoituksen.

Bergen Tuina 3

Kurssin kertaaminen teki kaiken helpommaksi

"Olen kertaamassa sekä TuiNaa että Weituo Jin -menetelmää. Ymmärrän paljon enemmän nyt kun kertaan, kaikki tuntuu yksinkertaisemmalta ja selvemmältä. Minulla on ollut vatsavaivoja viime aikoina, mutta nyt ongelma on poistunut. Aion hoitaa nyt muita ihmisiä TuiNalla. Kiitos hyvästä kurssista ja vieraanvaraisuudesta jota olen saanut kokea täällä."

Opettaja:
Herbjörn Wilhelmsen