Kohota Qi Bergen [28.1.2017]

Kohota qi Bergen 2017

20 qigongin harrastajaa tuli vuoden ensimmäiselle peruskurssille Bergeniin. Ryhmä koostui uusista ja melko kokeneista osallistujista. Kurssin jälkeisessä ryhmäkeskustelussa moni kertoi kuinka qigong on vaikuttanut heidän jokapäiväiseen elämäänsä. Monet korostivat myös jokapäiväisen harjoittelun tärkeyttä.

Harjoittelua rauhoittuneessa mielentilassa

"Sanon itselleni että en voi mennä nukkumaan illalla ennen kuin olen treenannut, huolimatta siitä kuinka myöhäistä on. On tärkeää rauhoittua kokonaan ennen kuin treenaa; hyvä neuvo on tehdä rentoutuminen kaksi kertaa ennen kuin aloittaa muita harjoituksia. Arjessa olemme tottuneita tekemään monia asioita yhtäaikaa, työssä esimerkiksi. Kun treenaamme qigongia teemme vain yhtä asiaa."

Loukkaantunut käsi tuli paremmaksi

"Olen treenannut kolme vuotta. Aloitin treenaamisen ruoka-aineallergian vuoksi. Vaiva on tullut paremmaksi ja paremmaksi. Viime vuonna käteni murtui. Nyt voin jo taivutella sitä."

Saan apua yksityiskohtiin

"Olin todella sairas kun aloitin treenaamisen ja olin käytännällisesti katsoen kokopäiväinen potilas. Nyt alkaa kehoni tuntua aika vapaalta. Saan vähitellen apua hienompiin yksityiskohtiin ja huomaan tulevani vähän turhamaiseksi niistä."

Opettaja
Patrik Rastija