Kohota Qi Bollnäs [18.2.2017]

Kun meillä on peruskurssi Bollnäsissä on siellä tavallisesti vakiojengi, joka on käynyt meidän kursseillamme monta kertaa, sekä aivan aloittelijoita ja niitä jotka ovat käyneet ehkä kerran tai joitakin kertoja aikaisemmin kursseilla. Tämä aiheuttaa sen että aivan aloittelijoilla on hyvä tilaisuus oppia liikkeet niin hyvin kuin mahdollista. Lisäksi on hyvä kuulla kokeneiden kertomuksia siitä miten qigong on vaikuttanut heihin.

Joitakin osallistujien kommentteja:

Qigongista saa hyvän olon

"En koskaan tekisi sellaista, joka ei anna jotain takaisin ja tästä todella saa jotain takaisin. Olen treenannut qigongia 22 vuotta, ja ei ole mennyt montaa päivää jolloin en olisi treenannut. Qigong on elämäni tärkeä osa ja se on mukana arkipäivässäni. Treenaaminen antaa "kredittiä" koko päiväksi. Tunnen uskomatonta hyvinvointia kun treenaan tänään, on nautinto saada kontakti itseensä ja tulla kokonaiseksi ihmiseksi. En enää tunne rauhattomuutta tai pelkoa ympärillä olevista asioista, on olemassa suuri turvallisuudentunne."

"Treenaamalla qigongia aamulla ennen töihin menoa on hyvä tapa aloittaa päivä."

"Kävin kurssin monta vuotta sitten ja treenasin ryhmässä mutta sitten lopetin qigongin treenaamisen. On tuntunut siltä että haluaisin aloittaa sen uudestaan. Näin kurssi-ilmoituksen ja menin ensin luennolle jonka jälkeen kurssille. Nämä ovat olleet ihania päiviä minulle."

Tarvitsen vähemmän unta kuin aikaisemmin

"Aloitin qigongin ensimmäistä kertaa monta vuotta sitten. Nyt viime vuosina olen treenannut säännöllisemmin. Huomaan mm. että en tarvitse unta yhtä paljon kuin aikaisemmin. Viime vuonna olin ensimmäisellä kesäkurssilla ja se antoi todella paljon. Nähdä itseäni vanhempien ihmisten olevan pirteitä ja hyvässä kunnossa antaa inspiraatiota."

Helpompi tehdä päätöksiä ja olen rauhallisempi

"Todella mukava ja ihana kurssi! Qigong on työkalu joka on mukana koko ajan. Tarvitsee vain itsensä ja paikan jossa seistä. Poikani houkutteli minut mukaan kesäkurssille ensimmäistä kertaa ja silloin todella ymmärsin mistä on kysymys ja sen jälkeen olen treenannut. Qigong on kuin paras ystäväni. Minun on nyt helpompi tehdä vaikeita päätöksiä ja olen rauhallisempi."

Hyvä saada korjauksia liikkeisiin

"Todella hyvä kurssi. Hyvä saada korjauksia liikkeisiin."

Qigong on erinomainen työkalu

"Todella hauska kurssi! Ajattelen qigongia päivittäin, käytän qigong-ajattelua arkipäivässäni. Suhtaudun nyt toisin tekemisiini. Qigong on erinomainen työkalu. Toisinaan kun seison teen automaattisesti kehon tasapainottamisen ja rentoutuksen. Suosittelen todella kesäkurssia."

"Tulen ajattelemaan neljää sanaa nyt kurssin jälkeen: Inspiraatio, näkemys, aarre ja mahdollisuus. Tuntuu kuin ymmärtäisin että qigong on jotain mahtavan hyvää, kuin aarre ja minulla on mahdollisuus treenata joka päivä."

Tunnen itseni iloiseksi

"Tunnen itseni iloiseksi ja innostuneeksi jatkamaan treenaamista. Kurssi on ollut hauska ja positiivinen ja kehossani tapahtuu paljon."

Opettaja:

Fatima Ringvall