Kohota Qi Turku [4.2.2017]

Kohota Qi –peruskurssit houkuttelevat sekä vasta-alkajia että kokeneita qigongaajia. Uudet tulevat yleensä sen takia, että joku on suositellut menetelmää ja he ovat nähneet omin silmin positiivisia vaikutuksia. Helmikuun suomenkielisellä kurssilla Turussa kaikki tunsivat jonkun, joka oli harjoitellut pitkään. Tunnelma oli heti rentoutunut ja kokemusten vaihto vilkasta. Alla muutama kommentti.

Viisauden lähde

”Kävin ensimmäisen kurssini kun olin 12-vuotias. Zhineng qigong on ollut hyvä työkalu elämässäni. Olen saanut avun masennukseen, keskittymiskyky on parempi ja keho on pehmeämpi. Tämä kurssi osoitti minulle että Zhineng Qigong tekee viisaaksi. Kun harjoittaa qigongia, on helpompi tehdä päätöksiä omassa elämässä.”

Selkäkipu hävisi

”Minulla on pieni poika ja kun olen nostanut ja kantanut häntä olen saanut alaselkäkipuja. Joskus selkä on ollut niin kipeä, että en ole pystynyt liikkumaan. Kurssin alussa tunsin viiltävän kivun alaselässä, mutta nyt selkä tuntuu ihan hyvältä.”

”Minullakin on ennen ollut alaselkävaivoja. Kurssin alussa selkäkipu muistutti olemassaolostaan, mutta sitten se hävisi kokonaan. Tämä on kolmas kurssini. Liikkeet tuntuvat helpommalta ja harjoittelu joka kerta hauskemmalta. Olen päässyt eroon vaivoista, joista kärsin aloittaessani qigong-harjoittelun. Harjoittelen kotona joka päivä.”

Parempi yöuni

”Olen harjoitellut kymmenen vuotta. Sitä ennen kärsin univaikeuksista, mutta ne hävisivät ensimmäisen kurssin jälkeen. Mieheni on sitä mieltä, että harjoittelu tekee minut kiltimmäksi. On aina yhtä hauskaa käydä kurssilla.”

Apua migreeniin

”Olen harjoitellut kohta seitsemän vuotta. Aloittaessani kärsin hirveästä migreenistä. En pystynyt ollenkaan elämään normaalia elämää. Vähitellen migreeni rauhoittui ja talvikurssilla 2012 tapahtui niin iso parannus, että se ei enää rajoita elämääni. Harjoittelu antaa rauhallisemman mielen, ja siksi reagoin positiivisemmalla tavalla ihmisiin – saan enemmän irti ihmissuhteista sillä tavalla.”

”Minulla on ollut migreeni 25 vuotta. Kymmenen vuotta sitten se paheni ja se rajoittaa elämäni todella paljon. Olen kiitollinen kurssista. Olen kuullut monesta jotka ovat saaneet zhineng qigongista apua . Uskon että tästä alkaa uusi tie minullekin. Olen hyvin motivoitunut jatkamaan.”

Toiveita herättävää

”Haluan kokeilla Zhineng Qigongia nähdäkseni jos se voisi lieventää hengitysvaikeuksiani. Olen jaksanut hämmästyttävän hyvin ja keho tuntuu pehmeämmältä. Aion jatkaa harjoittelemista, ainakin jonkin aikaa.”

”Minulla on selkävaivoja, tinnitusta ja univaikeuksia. Minua ei ole väsyttänyt vaikka olemme harjoitelleet seisten. Kurssi on ollut hyvä ja tunnelma mukava ja rento."

”Olen vakuuttunut siitä että tämä on hyvä ja aion jatkaa harjoittelemista.”

Opettaja:
Margareta Willner-Rönnholm