Kohota Qi Ålesund [14.1.2017]

Ålesund Kohota qi 2017Tennfjordissa Ålesundin lähellä Norjassa järjestettiin nyt toinen viikonloppukurssi. Viime vuoden ensimmäisen viikonloppukurssin jälkeen perustettiin säännöllinen harjoitusryhmä. Mm. kesäkurssien hyvät tulokset inspiroivat monia osallistumaan kurssille. Tällä kertaa oli yhteensä 18 ilmoittautunutta, joista jotkut päättivät osallistua kurssille suoraan luennon jälkeen.

Osallistujien kommentteja:

Kivut katosivat

"Näin huomattavan parannuksen mikä tapahtui siskolleni viime viikonloppukurssilla. Minulla on selkä ja polvet huonossa kunnossa. Kivut katosivat eilen."

Tunsin suurta keveyttä

"Uskon tähän harjoitukseen. Kun olin asioilla autossa, tapahtui jotain: tunsin yhtäkkiä suurta huojennusta."

Nukuin hyvin

"Työskentelen yhdessä kahden muun kurssilleosallistujan kanssa, he molemmat ovat puhuneet lämmöllä kurssista. Minulla on vaivoja olkapäissä, niskassa ja selässä. Viime yönä nukuin todella hyvin."

Kissa nukkui päälläni koko yön

"La Qi -harjoituksen aikana tunsin Qin. Minulla on kissa jolla on tapana nukkua jalkojeni vieressä, mutta viime yönä kissa asettautui rintani päälle, jossa vietti koko yön täysin rauhallisena. Sitä se ei ole tehnyt koskaan ennen."

Pehmeämpi keho

"Murehdin liikaa kaikesta ja kaikki lihakseni ovat jäykkiä. Kurssin aikana tapahtui jotain ja lihakseni ovat hieman pehmenneet."

Vähemmän kipuja

"Tulin kurssille vaimoni kanssa. Kolmessa sormessani ei ole tuntoa. Kurssin jälkeen olen saanut lisää liikkuvuutta ja kipuja on vähemmän."

Lisääntynyt liikkuvuus olkapäissä

"Kuulin Hegen tarinan. Tulin kurssille oikean olkapääni vuoksi, joka on tosi jäykkä. Nyt olkapääni ovat paljon liikkuvampia."

Nukuin kuin tukki

"En ole varsinaisesti sairas, mutta kehoni on jäykkä. Elämäni on stressaavaa. Viikonlopun treenaus on hiljentänyt sisäistä tahtiani ja on vaikuttanut positiivisesti. Viime yönä nukuin kuin tukki. Nyt pystyn rentoutumaan ja rauhoittumaan."

Pystyin seisomaan kurssin aikana

"Minulla on kipuja ja skolioosi sekä stressi vaivaa. Olen treenannut säännöllisesti viime vuoden syyskuun viikonloppukurssin jälkeen. Silloin pystyin tuskin seisomaan. Tällä kurssilla olen seisonut koko ajan. Olen vähemmän stressaantunut ja tunnen että tämä treenaus vaikuttaa."

Vähemmän kiukkua

"Kertaan kurssia. Minulla on vaivoja selässä ja jaloissa. Olen asteittain tullut paremmaksi, nukun paremmin ja olen rauhallisempi sekä rentoutuneempi. En myöskään vihastu niin helposti kuin ennen."

Tunto niskassani palasi

"Edellisellä kurssilla oli minulla vaikeuksia niskan ja selän kanssa ja olin hyvin stressaantunut. Sen jälkeen on tapahtunut paljon jännittävää. Tunnen itseni vahvaksi ja hyväksi. Olen töissä päiväkodissa. Se ei tunnu enää raskaalta - ei fyysisesti eikä henkisesti. Mieleni on rauhallisempi. Aikaisemmin minulla ei ollut tuntoa hartioissa ja niskassa, mutta nyt se on palautunut."

Jynssäsin vessaa ilosta viheltäen

"Puolentoista vuoden aikana olen tehnyt matkan sänkypotilaasta aktiiviseen elämään. Seuraava askel on aloittaa taas työnteko. Olen ylpeä siitä että olen saanut tuloksia näin nopeasti. 1,5 vuotta sitten minut kuskattiin Ruotsiin kesäkurssille. 4-5 päivän jälkeen halusin auttaa siivouksessa. Vihelsin ilosta siivotessani vessoja. Aikaisemmin en ollut löytänyt mitään, mikä olisi voinut auttaa minua. Sain elämäni takaisin. Tänään tapahtui jotain positiivista olkapäässäni. Koko ajan tapahtuu asioita ja olen valtavan tyytyväinen."

Opettaja
Ingrid Tidemann