Kohota Qi Almunecar [27.1.2017]

Nyt olemme järjestäneet ensimmäisen Kohota Qi -peruskurssimme Espanjan Almunecarissa, joka sijaitsee etelärannikolla noin 80 km Malagasta itään. Monet skandinaavit ovat asettuneet asumaan sinne ei vain sään vuoksi. Jotkut asuvat siellä vuoden ympäri ja toiset taas lyhyempiä ajanjaksoja. Monet eläkeläiset viettävät talvikuukaudet Espanjassa saadakseen aurinkoa, valoa ja lämpöä.

Huhtikuussa 2016 matkustimme Almunecariin qigongryhmämme kanssa ja vietimme viikon yhdessä treenaten ja nauttien samalla auringosta, lämmöstä, yhteisöllisyydestä ja hyvästä ruuasta. Matkan aikana syntyi paikallisia kontakteja ja mielenkiintoa qigongia kohtaan, mikä johti siihen että pystyimme nyt pitämään kurssimme siellä. Toivottavasti voimme jatkossa järjestää lisää kursseja, sekä tarvetta että mielenkiintoa vaikuttaa olevan.

Kurssille osallistujat olivat iloisia ja kiitollisia siitä että tulimme paikan päälle ja he saivat mahdollisuuden opetella Zhineng qigongia.

Alla muutamia osallistujien kommentteja:

Tekee hyvää minulle

"Minulla on huonot jalat ja tunnen tämän tekevän hyvää minulle. Olen nyt rentoutuneempi."

Mielenrauha

"Minulla on paha nivelrikko, minulla on tekonivelet molemmissa lonkissani ja minulla on kivulias selkä. Tämä on ollut fantastista ja tämä antoi minulle mielenrauhaa! Olin eilen ensimmäisen kurssipäivän jälkeen pirteä ja en yöllä tarvinnut paljon unta. Olin niiiin iloinen ja läsnäoleva kun treenasimme koko kohota qin. Tunsin saavani kontaktin kehooni ja todelliseen itseeni.

Vähemmän kipuja

"Olen huonossa kunnossa ja epäilin pitkään voinko osallistua ja päätin asiasta myöhään. Minulla on mm. ME ja fibromyalgia ja olen todella hämmästynyt että olen pystynyt seisomaan ja olemaan mukana koko ajan. Tämä on toiminut! Tämä on ollut hyödyllistä ja hauskaa ja minulla on nyt vähemmän kipuja. Huimaus ja keskittymiskyky on parantunut. Ensimmäisenä päivänä minun täytyi seisoa koko ajan silmät kokonaan auki, tänään pystyin sulkemaan silmäni melkein kokonaan."

Liikkuvampi

"Jo nuorena minulla oli reumaattisia vaivoja. Minun on vaikea liikkua ja minulla on paksuuntuneet nivelet. Vaikuttavaa - nyt olen tuntenut itseni liikkuvammaksi ja olen pystynyt tekemään liikkeitä, joita en olisi uskonut pystyväni tekemään."

Polviongelma parani

"Jo lokakuusta alkaen on minulla ollut ongelmia polvieni kanssa. Mutta olen voinut olla mukana täällä ja nyt ei polvissa tunnu mitään! Tänään laskeutuivat olkapääni alemmaksi. Silloin ymmärsin kuinka jännittynyt yleensä olen, pidän olkapäitäni liian ylhäällä. Qin tasapainottaminen eilen oli HYVIN IHANAA! Olen hyvin iloinen että olin mukana tässä ryhmässä."

Yhteisöllisyys

"Jännittävää olla mukana, tämä tuntuu elintärkeältä. Minun on vaikea rentoutua. Miellyttäviä liikkeitä ja hienoa yhteisöllisyyttä. Tätä täytyy levittä useammille ihmisille."

Opettaja:
Lars Hagner

Ensimmäinen Kohota qitä -ryhmämme Espanjassa
Ensimmäinen Kohota qi -ryhmämme Espanjassa
Talvipuuhaa rannassa
Talvipuuhaa rannalla