Syyskurssi Bergen [17.11.2016]

WEBBkursfoto höstkurs bergen 16

Viidettä kertaa pidettiin Norjan syyskurssi Dyrkolbotn vuoristomökissä, vuoristossa Bergenin pohjoispuolella. Vuoristomökki sijaitsee syrjäisessä paikassa ja antaa eristäytymisen tunteen yhteiskunnan stressistä. Harjoitussalista meillä on kaunis näköala ja ympärillä rauhallinen luonto, joka mahdollistaa helpommin saavuttaa qigong-mielentilan. Avulias henkilökunta ottaa meidät joka vuosi hyvin vastaan. Kurssin aikana kuuli paljon kommentteja osallistujien kesken vallitsevasta hienosta ilmapiiristä.Teimme itse ruokamme, joten oli monta käytännön tehtävää mutta osallistujat auttoivat niissä hienosti.

Alla osallistujien kommentteja:

Parantunut murtuma

"Viime kesänä vahingoitin nilkkani. Eilen pystyin ensimmäistä kertaa sen jälkeen kyykistymään. Olen tuntenut vähän pistelyä siinä kohdassa murtumaa, joka ei ole vielä kokonaan parantunut."

"Kuusi viikkoa sitten kaaduin ja sain murtuman polveen. Viimeksi kun olin lääkärissä hämmästeltiin sitä kuinka hyvin se on parantunut. Polvessa ei ole nyt yhtään kipua ja unohdin murtuman kokonaan kun harjoittelimme."

Huomio rentoutumiseen

"On ollut hyvä, että olemme käyneet läpi niin perusteellisesti rentoutumista. Otan sen mukaani täältä. Silloin harjoitukset sujuvat kuin tanssi. Kaikki soljuu ja ei tarvitse käyttää voimaa."

Parempi immuunipuolustus

"Olen harjoitellut hyvin kotona ja olen investoinut paljon qigongiin. Olen ottanut solumyrkkyjä mutta qigong on auttanut immuunipuolustustani. Kurssilla on vain mukavia ihmisiä, kaikki ovat olleet poikkeuksellisen avuliaita. Tänään voin hyvin."

Kohonneet veriarvot

"Minulla on liikaa punaisia verisoluja. Siitä johtuen kehoni ja pääni tuntuvat raskailta. Päivää ennen kurssia olisi minun pitänyt mennä tavalliseen hoitooni verenluovutukseen, mutta se ei onnistunut. Kun tulin kurssille päässäni tuntui raskaalta ja en pystynyt näkemään juuri mitään. Nyt tuntuu ikään kuin kehoni olisi jotenkin tullut vakaammaksi. "

Opettaja
Patrik Rastija