Kesäkurssilaisten harjoituskurssi Tukholma [4.1.2017]

Tänä vuonna oli Tukholman vuoro järjestää meidän jokavuotinen kesäkurssilaisten harjoituskurssimme, joka on viisipäiväinen kurssi niille, jotka ovat käyneet kesäkurssimme. Nyt meillä on ollut tämä kurssi 20 vuotta, joka toinen vuosi Göteborgissa ja joka toinen Tukholmassa. Kurssi on suosittu, tänä vuonna osallistujia oli melkein 70 henkilöä, Tukholman lisäksi oli osallistujia koko Ruotsin alueelta sekä Suomesta ja Norjasta.

Harjoituskursseillamme emme opiskele niinkään uusia asioita vaan harjoittelemme yhdessä jo aikaisemmin opittuja harjoituksia. Kun monta kokenutta qigongin harjoittajaa kokoontuu treenaamaan vahvassa qikentässämme vahvistuu se edelleen, mikä antaa hyvän mahdollisuuden hyviin tuloksiin. Ei ole sattumaa, että meidän pitkät kurssimme, tämän kurssin lisäksi myös kesäkurssit, talvikurssi ja meidän syyskurssimme, ovat kaikkein suositumpia.

EasyCare silmiä varten

Ensimmäisen kurssipäivän jälkeen oli meillä uusi EasyCare-menetelmän osakurssi, tällä kertaa silmiä varten. Meidän pääopettajamme Su Dongyue opetti meille yksinkertaisia ja tehokkaita harjoituksia, joita voimme päivittäin käyttää täydennyksenä Zhineng qigong harjoitukseen. Vain muutamassa minuutissa voimme harjoituksilla vaikuttaa niin silmien kuin koko kehon terveyteen.

Viidennen kurssipäivän jälkeen muutama osallistuja halusi ilmaista kiitollisuutensa ja myöskin kertoa tuloksista, joita he olivat saaneet kurssilla. Mies, jolla on MS-tauti, lähetti kuvan, johon oli kirjoittanut käsin kynällä tekstin, mitä hän ei ennen kurssin alkua ollut pystynyt tekemään.

Magnus Barsen käsialaa

Eräs nainen kirjoitti seuraavan:

"Ennen kurssia minulla oli särkyä päässä/aivoissa kun vain hiukankin liikuin, olin tosi väsynyt, tunsin itseni alakuloiseksi ja jäykäksi. Kurssin aikana ja jälkeen tulin notkeammaksi, pirteäksi ja minulla ei ole kipuja missään. Lonkat ja selkä ovat tulossa pehmeämmiksi. Kehoni oikea puoli on tuntunut jäykältä ja kummalliselta kahden viime vuoden aikana. Tuntuu kuin kehoni olisi tulossa yhtenäisemmäksi. Pään oikealla puolella on ollut enemmän tai vähemmän kipuja, mutta nyt sitä ei tunnu laisinkaan. Niska on pehmeämpi ja liikkuvampi. Kantapään jänteet ovat pehmeämpiä niin että jaloista on tullut notkeampia. Minulla on ollut myös epämukavaa hengästyneisyyttä ja sydän rupesi "laukkaamaan" kun olin kävellyt normaalilla vauhdilla hieman, näin oli myös sunnuntaiaamulla. Mutta kurssin jälkeen on tuntunut rauhalliselta ja vapaalta vaikka kävelen normaalilla vauhdilla. Tuntuu vapaammalta hengittää."

Lisäksi joku kirjoitti meille: "Nyt kurssin jälkeen olen pohdiskellut negatiivisia ajatusmallejani, joita en halua enää. Viimeisenä kurssipäivänä tuntui selkeämmältä. En ole yhtä introvertti. Silmäni avautuivat, ovat olleet jollain tavalla sulkeutuneet ennen. Näin ympärilläni olevat ihmiset ja tunsin etten ole enää niin ajatusteni vanki. Alan nähdä että voin valita selkeyden. Viime vuoden vaikeat asiat ovat tehneet minut voimattomaksi ja luottamukseni on horjunut. Voin nyt paljon paremmin, olen motivoitunut ja toiveikas mahdollisuuksiini parantaa koko elämääni qigongin avulla. Olen päättänyt keskittyä positiivisiin asioihin, olla enemmän läsnä ja en anna ajatusteni hallita."

20170106 110041

Alla lisää osallistujien kommentteja, joita saatiin kurssin aikana:

"Viime aikoina olen ajatellut että qigong auttaa elämään suhtautumisessa. Kuten kun mietit miten jokin on, ajattelet itse ja kuuntelet toisten mielipiteitä ja punnitset niitä. Nyt on helpompaa kun otan qigong-näkökulman ja se näyttää yleensä olevan oikea."

"Minulla oli ennen palovamma vasemmassa kädessäni, läikytin kuumaa teetä kädelleni. Se on parantunut hyvin, vain vähän jäljellä, se on parantunut mielettömän nopeasti. En ole koskaan kokenut että palovamma paranee näin nopeasti."

"On ollut rauhallista ja toisia kunnioittavaa. Hieno tunne. Sitä tietää tarkalleen kuinka pitää olla kun asettautuu treenaamaan. Tai luulee tietävänsä ja sitten tulee vielä rauhallisemmaksi. EasyCare oli hyvä asia. Olen ajoittain työstänyt hajataittoisuuteni pois qigongin avulla, mutta se tulee toisinaan takaisin. Uskon siihen."

"Henkisesti on jotain yhtäkkiä muuttunut, olen iloisempi ja energisempi. Voin yksinkertaisesti paremmin."

"On ollut hieno, rauhallinen tunnelma, en ole häiriintynyt mistään. Eilen kun lähdin täältä tunsin itseni rauhalliseksi, se oli hienoa. Mikään ei hierrä minua. Todella hienoa."

"Hieno kurssi, on tapahtunut fyysisiä ja henkisiä parannuksia. Olen ollut uupunut, voin nyt jatkaa työskentelyä sekä kotoa että etänä. Olen saanut enemmän energiaa."

"Olen saanut lisää energiaa."

"Fantastinen kurssi. Tunnen itseni selkeämmäksi."

Opettaja:

Lars Hagner