Kohota Qi Karlskoga [12.11.2016]

European Zhineng Qigong on järjestänyt viiden viimeisen vuoden aikana Shenxin Qigong -talvikursseja Karlskogassa. Nyt oli vihdoin aika järjestää Kohota Qi -peruskurssi. Aloitteentekijä oli paikallinen qigongaaja, joka on treenannut Shenxin Qigongia kanssamme ja joka halusi antaa tilaisuuden muille Karlskogassa asuville osallistua meidän treeneihin.

Myös tämä kurssi pidettiin kansanopistossa ja meille "qigongaajille" oli kiva tulla taas koululle. Viihdyimme hyvin ja oli hienoa tavata taas. Kurssille osallistujat olivat hyvin positiivisia ja innokkaita oppimaan Kohota Qi -harjoitusta. Viikonloppuna treenasimme paljon, kävimme mukavia keskusteluja ja oli paljon naurua.

Alla muutamia osallistujien kommentteja.

Rentoutunut

"Tänä aamuna pystyin rentoutumaan todella hyvin ja seisominen sujui myös todella hyvin. Tunsin, että olin oppinut harjoituksen. Oli hienoa tavata kaikki ja saada enemmän energiaa. On kivaa, että voimme auttaa ja inspiroida toisiamme."

Pirteä, iloinen ja rauhallinen

”Eilen illalla kurssin jälkeen olin todella pirteä. Menin ystäväni luokse ja sen jälkeen ulkoilutin koiraa. Tuntui siltä kuin olisin täyttynyt jollakin ja olin onnellinen. Aivopuoliskot tuntuivat olevan enemmän tasapainossa."

"Eilen kun teimme la qitä tulin iloiseksi ja sain voimaa."

"Tavallisesti kun minulla on paljon kipuja en oikein jaksa. Se että jaksoin olla täällä oli hyvä asia. Eilen illalla tunsin, että minulla oli voimaa ja energiaa. Olin väsynyt mutta rauhallinen. Tavallisesti olen sisäisesti stressaantunut mutta eilen illalla istuin rauhassa ja kuuntelin kun poikani soitti pianoa. Tunsin itseni rauhallisemmaksi ja en yhtä helposti ärtyväksi."

"Olen hyvin iloinen, että löysin tämän. Uskon kivenkovaa että qigong on hyvä asia ja että minun tulee aloittaa treenaaminen heti huomenna."

"Etsin henkistä ulottuvuutta. Tahdon saada rauhan sieluuni ja jos muutkin vaivat katoavat on se bonusta. Minulle on tapahtunut paljon jo pidemmän aikaa, niinpä tarvitsen rauhaa."

"Eilen illalla tunsin itseni vallattomaksi. Meillä oli Leonard Cohen -ilta erään ystäväni kotona."

Toiveikas

”On inspiroivaa tavata joku jolla on sama problematiikka kuin minulla ja joka on saanut siihen apua qigongista. Se antaa toivoa."

Ihana ryhmä

”On ollut ihana pääsy tähän ja ihana ryhmä. Vaikuttaa paljon kun tuntee olonsa mukavaksi."

Helmi syksyn pimeydessä

”Olen hyvin iloinen että kurssi järjestettiin. Se on kuin helmi syksyn pimeydessä. Eilen olin mukavalla tavalla väsynyt, en ärtyisän väsynyt. Olen oppinut tosi hyviä asioita ja ne on selitetty hyvin."

Opettaja:
Angelica Berg