Kohota Qi Tammisaari [5.11.2016]

Tunnusomaista Kohota Qi -peruskurssille Tammisaaressa oli antoisa yhteistyö kiinnostuneiden vasta-alkajien ja monta vuotta säännöllisesti harjoitelleiden qigongaajien kesken. Alla muutama kommentti osallistujillta:

Kertaus on tärkeää

”Olen harjoitellut vuodesta 2004 ja tullut koko ajan paremmaksi. Viime kesänä harjoittelu jäi vähemmälle, ja on pari vuotta siitä, kun viimeksi olin kurssilla. Nyt huomaan eron ja sen, kuinka tärkeä kertaaminen on.”

Selkä paremmassa kunnossa

”Olen treenannut kahdeksan vuotta. Huono selkäni on tullut paremmaksi, ja olen saanut kehoon uutta notkeutta.”

Siitepöly- ja pölyallergia hävisivät

”Osallistuin ensimmäiselle kurssille kipeän polven takia. Polvi tuli heti paremmaksi ja samalla paranin vilustumisesta. Seuraavalla kurssilla, kolme kuukautta myöhemmin, polvi oli täysin kunnossa. Huomasin myös että olin ollut lasten kanssa kärsivällisempi ja että allergiaoireeni alkoivat hävitä. En ole pitkään aikaan tarvinnut lääkkeitä.”

Voimanlähde

”Aloitin treenaamisen vuonna 2013 koska elämäntapani oli hektinen ja tarvitsin rauhoittumista. Qigong saa minut voimaan paremmin, ja kun minä voin hyvin niin myös perhe voi paremmin. Kurssit antavat minulle uutta vomaa. Luulin olevani fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta harjoittelu saa minut huomaamaan sekä parannettavaa että parannuksia.”

Henkinen pelastusrengas, notkea keho

”Olen tehnyt tätä todella kauan, neljäsosan elämästäni. Kesti kauan ennenkuin ymmärsin, mitä oikein tein. Siinä kesäkurssit ovat olleet suureksi avuksi. Qigong on ollut tärkeä henkiselle hyvinvoinnille, oikea pelastusrengas. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä useammin ajattelen sitä, millainen olisi vointini jos en olisi harjoitellut. Keho tulee hyvin notkeaksi. Arvostan aina vain enemmän sitä, että minulla on toimiva keho. Tämä on ihanaa, tärkeätä ja kannustavaa.”

Lisää tätä

”Tämä on ollut mielenkiintoista. Liikkeet tuntuvat hyviltä ja tykkään treenata kotona. Tämä sopii minulle.”
”Uskon tähän täysilla ja olen itsepäinen. Kyllä minusta varmasti vielä tulee qigongaaja. Tämä on ollut hieno kurssi.”

Ihana kurssi

”Peruskurssin voi käydä vaikka kuinka monta kertaa. Aina löytyy uusia asioita.”
”On taas ollut ihana kurssi. Aina on erilaista.”
”Rentoutuminen tuntuu ihanalta.”
”Olen iloinen, että tulin tänne.”

Opettaja
Margareta Willner-Rönnholm