Kohota Qi Parainen [29.10.2016]

Säännöllisen harjoittelun hyödyllisyys ja lisävoimat, jotka saadaan kurssien aikana ja ryhmäharjoituksissa korostuivat, kun vanhat qigongaajat osallistuivat syksyn Kohota Qi –kurssille Paraisilla. Uudemmat osallistujat viihtyivät seurassa ja olivat motivoituneet opettelemaan liikkeet, jatkamaan harjoittelemista ja käymään lisää kursseja.

Elämänmuutoksen tekijä

"Olen harjoitellut vuodesta 1999 alkaen. Se muutti elämäni. Minulla oli vaikeita selkä- ja niskaongelmia ja olin kokeillut kaikenlaista. Jo alkuluennolla olin myyty ja ensimmäinen kurssi oli niin dramaattinen, että jäin mukaan. Univaikeuteni hävisivät ensimmäisen päivän jälkeen. Silloin en ollut nukkunut kunnolla kahdeksaan vuoteen. Sitten hävisi migreeni. Minulla on ollut ongelmia polvissa ja olen kärsinyt tinnituksesta. Se ehkä ei ole hävinnyt, mutta helpottunut. Vuonna 2012 minulla todettiin fibromyalgia. Qigongin avulla pidän itseni liikkuvana ja elän normaalia elämää. Olen kauan harjoitellut itsekseni ja tiedän, kuinka suuri ero on yhdessä harjoittelemisella. Suosittelen lämpimästi sekä viikonloppukursseilla käymistä että viikkoharjoituksiin osallistumista."

Verenpaine on normalisoitunut

"Olen tehnyt tätä 15 vuotta. Minulla ei ollut valtavan suuria vaivoja, mutta kärsin stressistä ja kohonneesta verenpaineesta. Verenpaine on normalisoitunut. Qigongin harjoittelu on niin tärkeää, että siitä on vain pidettävä kiinni. Se antaa niin paljon."

Ainoa apu huonoon selkään

"Vuonna 2005, kun kävin ensimmäisen kurssini, minulla oli valtavia selkäongelmia. En pystynyt käymään töissä, en matkustamaan enkä nostamaan pudottamiani tavaroita lattialta. Olin kokeillut aivan kaikkea, eikä minulla ollut mitään odotuksia. Mutta huomasin, että tämä antoi aivan toisenlaisen olon. Olen harjoitellut ahkerasti ja käynyt monia kursseja. Nyt selkä on niin hyvässä kunnossa, että äskettäin kaivoin syreeniaidan maasta ilman vaikeuksia."

Myönteinen kokemus

"Tämä on ollut myönteinen kokemus. Minulla on migreeni ja aion kyllä harjoittelemalla testata pääsisinkö siitä eroon. Kävisin mielelläni mahdollisimman pian seuraavan kurssin."

Olen iloinen että pystyn seisomaan

"Olen harjoitellut ehkä seitsemän vuotta, käynyt kaksi peruskurssia ja Shenxin-kurssin ja sen jälkeen vähän unohtanut Kohota Qi -harjoituksen. Kahdeksan kuukautta sitten minulla oli selkäydintulehdus ja olin halvaantunut. Nyt pystyn jo pyöräilemään, mutta pelkäsin, että en pystyisi seisomaan kurssilla. Mutta se on onnistunut hyvin. Olen iloinen ja tulen nyt jatkamaan Kohota Qi –harjoittamista kotona."

Sähköyliherkkyyteen apua

"Suurin ongelmani on ollut sähköyliherkkyys. Käytän nykyään matkapuhelinta aika paljon, ja se että pääsin sähköyliherkkydestä on ollut minulle todella iso asia. Kurssit tuntuvat minusta aina vain ihanammilta, nautin täysillä. Aikaisemmin harjoittelin enimmäkseen kotona."

Kertaus tekee hyvää

"Tämä on toinen kurssini. Kertaaminen on tuntunut hyvältä. Nyt liikkeet istuvat aika hyvin, joten nyt vain jatketaan. Tulin uteliaisuudesta, ajattelin että päätän, kun olen ollut esittelyluennolla. Minulla ei ole suurempia fyysisiä vaivoja, mutta minulla on istumatyö ja tämä on hyvä vastapaino sille."

Notkeampi keho

"Kun tulin kurssille tunsin itseni jäykäksi. Nyt kehossa tuntuu ihan erilaiselta."

Opettaja:
Margareta Willner-Rönnholm