Kohota Qi Ljungskile [8.10.2016]

Ljungskilessä järjestettiin peruskurssi kolmatta kertaa. Sen lisäksi että oli uusia osallistujia, ovat Ljungskilen kurssit myös muodostuneet kokoontumispaikaksi Zhineng Qigongin harrastajille, jotka tulevat keskisestä ja pohjoisesta Bohuslänistä. Meillä oli ilo olla Ljungskilegårdenissa ja joka kurssilla olijat ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä kurssipaikkaan. Kurssilla vallitsi yhteisöllisyys ja rauha. Alla joitakin osallistujien kommentteja:

Yleisesti parempi olo

"Tämä on toinen viikonloppukurssini ja olin viime kesänä ensimmäistä kertaa kesäkurssilla. Minulla on ms ja olin hyvin raihnainen yleisesti, kävelin tuen avulla viime keväänä. Kun aloin harjoitella qigongia olen yleisesti voinut paremmin. Tämän ovat todenneet myös läheiseni. Tällä kurssilla on tasapainoni parantunut paljon."

Apua harjoitusmotiiviin

"Harjoitusmotiivi paranee kun käy viikonloppukursseilla ja näkee ihmisten tulevan terveemmiksi. Hän ja hän näytti siltä viime syksynä ja nyt hän ja hän voi niin paljon paremmin, jne. Tämä auttaa minua kotona treenaamisessa. Tänä viikonloppuna on parantunut jäykkyys lonkista."

Seisoa ja treenata

"Minulla on kehossani monta ongelmaa. En ole voinut tehdä seisoen liikkeitä pitkään aikaan, vaan olen istunut ja treenannut. Nyt olen voinut seisoa sekä lauantaina että sunnuntaina ja se tuntuu hyvältä."

Parempi vastustuskyky on toiveeni

"Tämä on toinen viikonloppukurssini. Minulla on ollut ms jo 17 vuotta ja taudin hidastamislääkkeet pitävät sairauden kurissa, mutta jos saan flunssan tulee pseudo sairauskohtauksia. Minulla on lapsi ja teen työtä lasten parissa, joten päälleni aivastetaan ja olen usein flunssassa. Parempi vastustuskyky on toiveeni. Että tulisin niin vahvaksi ja terveeksi kuin voin. Jatkan harjoittelua."

Jalka ja lonkka

"Tämä on kolmas viikonloppukurssini. Tänä viikonloppuna on tuntunut paljon oikeassa jalassa ja lonkassa. Eilen tapahtui jotain oikeassa etureidessä ja sen jälkeen pystyin istumaan jalka suorana ilman kipua, siitä onkin jo aikaa. Tänään on tapahtunut jotain lonkissa. Harjoitus on auttanut minua aikaisemmin myös muissa asioissa ja toivon voivani aloittaa uudestaan säännöllisen treenaamisen kotona tämän kurssin jälkeen."

Opettaja
Patrik Rastija