Talvikurssiharjoitus Shenxin Qigong [21.10.2016]

Lokakuun puolessa välissä järjestettiin shenxin qigongin harjoituskurssi toista kertaa. Kolmen päivän aikana harjoittelimme kuten talvikurssilla, pääasiassa shenxin qigongia mutta treenasimme myös useita muitakin harjoituksia. Kaikki mukanaolijat olivat käyneet ainakin talvikurssin - edellytys että voi osallistua tälle kurssille. Useimmat tulivat Tukholmasta, mutta jotkut olivat hieman matkustaneet voidakseen osallistua. Kurssilla treenasimme yhteensä 20 tuntia ja qikenttä oli hyvin vahva. Monet osallistujista saivat todella hyviä tuloksia, sekä fyysisiä että henkisiä. Monet kertoivat saaneensa mielenrauhaa treenauksesta, oli ollut helppo keskittyä harjoituksiin ja oli ollut mahdotonta ajatella muuta kuin treenaamista.

Alla joitakin osallistujien kommentteja.

Lonkkakivut

"Minulla on ollut kivuliaat lonkat, erityisesti viime viikkoina. Lonkissa on ollut kuin tulehdus ja on ollut vaikea kävellä. Kipu on häirinnyt minua ja minulla on ollut kipuja myös seisoessa. Se johtuu vanhasta vaivasta jonka sain kun minulle tehtiin häntäluuleikkaus monta vuotta sitten.

Muutama vuosi sitten tuli ongelma esille uudestaan ja kipuja on ollut silloin tällöin. Mutta viime viikkoina kipu on lisääntynyt. Kun tulin tänne perjantaina tunsin kaikkea tätä, erityisesti vasemmalla puolella - mikä voi johtua siitä, että loukkasin vasemman jalkani muutama vuosi sitten. Kipu jatkui sekä perjantaina että lauantaina, erityisesti lonkkia ja jalkaa särki. Mutta lauantaina, kun meidän oli aika lähteä kotiin, huomasin että kipu lonkissa oli yhtäkkiä poissa. Pystyin kävelemään kivutta. Kävely tuntui kokonaan toisenlaiselta. Koko keho tuntui kymmenen kiloa kevyemmältä, koska on niin raskasta, kun on kipuja lonkissa. Hyvät vaikutukset tuntuivat myös muilla ongelma-alueilla, mahassa ja poskionteloissa. Se oli aivan mahtavaa! On ollut niin vahva kurssi, vahva qi. Kaikki on ollut valtavan hienoa. Todella hienoa että kipu on hellittänyt!"

Diabetes

"Minulla on ollut diabetes monta vuotta, mikä johtaa siihen että minun on kontrolloitava verensokeriani koko ajan. Qigong vaikuttaa positiivisesti siihen, erityisesti kun qikenttä on vahva. Viime vuosina kesäkursseilla olen huomannut, erityisesti 8-9 päivän jälkeen, että minun täytyy vähentää insuliiniannostani. Se tulee paremmaksi ja paremmaksi. Tällä kurssilla oli suuri ero jo ensimmäisenä iltana. Kun haimani saa energiaa ja lähtee käyntiin, alenee verensokerini. Verensokerini oli alhainen koko illan vaikka söin. Myös yöllä se oli matala. Se on suuri ero. Mittaan objektiivisesti niinpä se on selvää että jotain kehossani tapahtuu."

Vilustuminen

"Ennen kurssia tunsin että alan olla todella flunssainen ja seuraavana sunnuntaina kuorollani on konsertti Tomas di Levan kanssa. Ihmettelin kuinka tässä nyt käy. Eilen yskin todella paljon, mutta tänään on paremmin. Tänään olen ollut räkäinen mutta se alkaa helpottua, siis on toivoa."

Notkeampi

"On ollut todella hyvä kurssi. Ihanaa että on näin paljon treeniä. Paljon on tapahtunut tietty. Olen tullut notkeammaksi ja rentoutuneemmaksi. Enemmän rauhaa ja tyyneyttä kun treenaan. Se on mahtavaa. Saa enemmän yhteyden itseensä, mitä enemmän treenaa. Se on todella hyvä asia."

Verenkierto sormenpäässä

"Elokuussa leikkasin sormenpäästäni palasen, mutta nyt täällä se on tullut paremmaksi. Veri on sykkinyt taas sormenpäähän asti. Se on ollut tosi ihanaa. Toivon että se paranee vielä."

Rauha

"Oli todella ihanaa että kehoni tuli pehmeämmäksi ja notkeammaksi ja on ihanaa, että on harjoitusmuoto joka jollain tavalla hiljentää aivot ja joka ei anna työasioiden tulla mieleen. Ensi viikko on minulle raastava. Minun täytyy laatia budjetti ja palkata viisi henkilöä mutta minä en ole ajatellut sitä täällä ollenkaan. Se on ihanaa. Hienoa että voi vaikuttaa kehon jännityksiin jotka varastoituvat joka paikkaan."

"Mielestäni tämä on ollut fantastisen ihana kurssi. Tunnen ennen kaikkea kuinka ajatukset ovat hiljentyneet ja paljon on tapahtunut rintakehässä. Hengitykseni on syventynyt. Paljon kiitoksia!"

"Nolasin itseni kun pysäköin autoa ja auto meni ojaan. Se on ehdottomasti asia josta olisin voinut huolestua. Mutta pystyin päästämään asiasta kokonaan irti ja olin täysin vain keskittynyt harjoitukseen, sivuutin tapahtuneen. Hoidan asian harjoituksen jälkeen. Mieli on ollut rauhallinen."

Henkisesti vahvempi

"On ollut todella hienoa saada tulla tänne ja treenata kolmen keskuksen harjoitusta. Olen treenannut sitä aika paljon kotona ja on sääli ettemme harjoittele sitä enemmän yhdessä. Kun aloin harjoitella sitä olen tullut paljon paremmaksi kaikessa. Se on tosi fantastista. Tunnen itseni niin paljon vahvemmaksi. Tarvitsen paljon vähemmän unta. Olen henkisesti vahvempi. Kun aloitin harjoittelemaan oli minulla jonkinlaista syömishäiriötä, joka haittasi minua. Se teki elämästäni hyvin pinnallisen. Qigong on auttanut paljon siinä, erityisesti kolmen keskuksen harjoitus, jotta voin tuntea itseni kokonaan vapaaksi siitä ja voin olla mieluummin hieman lihava kunhan vain voin hyvin. Ei tarvitse tuntea itseään arvottomaksi, jos ei näytä tietynlaiselta. Olen erityisen kiitollinen kaikesta mitä qigong on antanut, mutta ehkä erityisesti kolmen keskuksen harjoituksesta."

Hartiat, niska ja rintakehä

"Niskassa, hartioissa ja rintakehässä tapahtuu paljon asioita. Voin tehdä kotona paljon asioita, mutta kun tulen tänne tuntuu kuin hartiat laskeutuisivat kaksi cm. Nämä kurssit qikentässä ovat niin tärkeitä."

Opettaja:
Herbjörn Wilhelmsen