Talvikurssi Shenxin Qigong Karlskoga [20.2.2016]

Vuoden 2016 talvikurssi Karlskogassa oli hyvin talvinen kurssi. Lumi kimalteli maassa kuin kristalli ja aurinko paistoi. Yli 90 henkilöä tuli Karlskogaan Värmlantiin viidennelle talvikurssille. Oli myös monta osallistujaa, jotka tulivat vain peruskurssille - joka edeltää peruskurssia.

Kurssille on tunnusomaista rentoutunut ja positiivinen ilmapiiri ja siksi monet osallistujat tulevat joka vuosi yhä uudelleen. Monet uudet osallistujat jo suunnittelivat tulevansa seuraavana vuonna uudestaan. Oltiin kiitollisia mahdollisuudesta harjoitella shenxin qigongia intensiivisesti yhdeksän päivän ajan ja siten mahdollisuudesta saada huomattavia parannuksia terveydentilaansa.

Vuosi vuodelta tulee talvikurssin qikenttä yhä vahvemmaksi. Siksi on yhä helpompaa treenata ja parannukset terveydentilassa tulevat nopeammin. Monet toteavatkin että "tämän vuoden kurssi oli parempi kuin koskaan".

Vuoden kyselylomakkeista käy ilmi, että 68%:lla parani keskittymiskyky, 69%:lla parani fyysinen vointi ja 79%:lla nousi energiataso.

Vinterkurs 2016 graf fi 500

Alla muutamia kommentteja kurssilta.

Peruskurssin jälkeen:

Vähentyneet jännitykset ja muutokset kasvohermoissa

"Olen hyvin tyytyväinen kun tulin tänne. Ei vain siksi että on ollut hauskaa treenata jotain uutta, koska sehän on aina hauskaa. Olen tyytyväinen siihen mitä tämä kurssi on tehnyt minulle. Jännitykset ovat lähteneet koko kehosta. Niskassa tuntui kuin jokin olisi pyörinyt kovasti muutaman kierroksen ja nyt olisi menossa toiseen suuntaan. Niskani on paljon rennompi, jännitykset joista en ollut edes tietoinen ovat poissa. Myös kasvot tuntuvat paremmilta. Siellä on tapahtunut jotain... se antaa toivoa, koska minulla on ollut paljon kolmoishermosärkyä. Tulen varmasti takaisin useille kursseille tulevaisuudessa."

Talvikurssin jälkeen:

Parantunut kuulo

"Tulin tälle kurssille saadakseni apua "parempaan" korvaani. Minulla on menierin tauti, joka vaikuttaa sisäkorvan kristalleihin, mikä taas aiheuttaa hyvin huonon tasapainon. Minun "huonon" korvani suhteen olen jo suurimmaksi osaksi menettänyt toivoni. Kuuloni on alentunut 80%. Lääkärit sanovat kuulokokeissa, että on hyvä että kuulen hieman edes jotain ääntä, mutta sen sijaan että kuulen kuulokokeiden ääniä kuulen kohinaa. Reagoin kuulokokeen ääniin, mutta kuulemani äänen laatu on hyvin huonoa.

Kun treenasimme pitkän tovin eräänä päivänä huomasin, että korvissani tapahtui paljon. "Huonossa" korvassani tapahtui monia asioita. Kun myöhemmin söimme lounasta huomasin, että istuessani ruokapöydässä pystyin kuulemaan keskustelun, joka käytiin vähän kauempanakin. Se oli todella uutta minulle. Peitin "huonon" korvani kädelläni ja huomasin, että erossa aikaisempaan kykyyni kuulla oli tapahtunut suuri muutos. Siis kuuloni "huonossa" korvassa oli tullut huomattavasti paremmaksi. Olen nyt utelias näkemään voiko treenaus vaikuttaa myös tasapaino-ongelmaani. Tämän viikon aikana ei minulla ole ollut tasapaino-ongelmia, mutta ne ongelmat voivat hieman tulla ja mennä.

Muutama viikko kurssin jälkeen: Koska kuulen nyt niin paljon paremmin olen voinut aloittaa uudestaan vanhan harrastukseni, josta minun on täytynyt luopua kuulo-ongelmien takia: Nyt voin laulaa kuorossa, josta minulle on suurta iloa!"

Shenxin qigong -treenaamista talvikurssilla

Polvi ja käsivarsi sekä näkö tulivat paremmiksi

"Luin lehdestä artikkelin qigongista ja siitä heräsi kiinnostus kokeilla. Ensimmäinen kokemukseni oli kesäkurssi. Minulla oli kipeä polvi ja lääkäri halusi leikata minut ja vaihtaa koko polveni. En ollut oikein vakuuttunut ideasta ja kyselin monilta ihmisiltä, joille on tehty moinen leikkaus, erityisesti sitä että pystyvätkö he auraamaan kun hiihtävät. Ei kukaan pystynyt leikkauksen jälkeen auraamaan. Se vahvisti omaa käsitystäni että ei ole hyvä idea mennä leikkaukseen, siispä en sitten mennyt. Kesäkurssilla polveni tuli paremmaksi. Tuntui kuin olisin saanut uuden polven treenauksen avulla. Pystyin menemään ulos ja vaeltamaan luonnossa kun tulin kotiin, mitä olin kaivannut todella paljon.

Minulla on myös viherkaihi. Lääkärit sanovat että tämä sairaus vahingoittaa silmää sillä tavalla, että tulen lopulta sokeaksi. Olen saanut silmätippoja, joiden avulla sairaus ei etene yhtä nopeasti, mutta tipat eivät voi pysäyttää itse sairautta. Tulin siksi tälle kurssille (talvikurssi) toiveikkaana että tulisin terveemmäksi ja että en sokeutuisi kun vanhenen.

Kun aloitimme treenaamisen se tuntui hyvältä. Toisinaan tunnen kehossani kuumuutta ja toisinaan kuin aaltoja koko kehossani. Eräänä päivänä tapahtui jotain hämmästyttävää ja odottamatonta: pystyin kääntämään kyynärpäätä ja samalla ojentamaan sitä ilman että siitä aiheutui kipua!!! Kun olin 14-vuotias (nyt 77 vuotias, toim. huom.) tein paljon voltteja ja vahingoitin itseäni. Molemmat kyynärpäät menivät sijoiltaan ja toinen murskaantui. Minut leikattiin ja leikkaus meni hyvin, mutta minulla oli kipuja, todella paljon! Minut leikattiin toistamiseen ja leikkauksen jälkeen sanoi lääkäri, joka oli professori, että minulla on kipuja kyllä nytkin mutta kun vanhenen tulevat kivut pahemmiksi. Rusto oli vahingoittunut ja se piti poistaa leikkauksessa ja lääkärin mukaan rustoa ei voi korvata mitenkään. En voisi mitenkään saada tervettä olkapäätä mistään. Siksi olin hyvin hämmästynyt ja yllättynyt siitä että kyynärpääni tuntuu nyt olevan ok, ja että voin kiertää ja kääntää sitä ilman kipuja!

Tunsin myös että jotain tapahtui silmässäni kurssin aikana. Yhtenä aamuna tuli silmäkulmasta jotain materiaa ulos. Näytin kauhealta silloin. Silmä oli hyvin punainen. Mutta muutama päivä myöhemmin kun menin ulos, oli auringonpaiste ja lumi kimmelsi maassa, mutta pystyin menemään ulos ilman aurinkolaseja ja ilman että se tuntui hankalalta. Tulin hyvin iloiseksi!!! Tämä antaa minulle toivoa, ehkä minä en tulekaan sokeutumaan."

Parantunut polvi

"Tämä oli ensimmäinen talvikurssini, mutta ei varmasti viimeinen. On ollut todella mukavaa. Polveni on paljon parempi. Voin kyykistyä ilma ongelmia. Voin nukkua oikealla kyljelläni, mitä en voinut tehdä aikaisemmin ja käsivarteni tuntuu paljon paremmalta. Tämä on ollut oikein hyvä kurssi mukavine ihmisineen. Kiitokset kaikille!"

Narkolepsiasta paranemisen tiellä

"Joitakin viikkoja sitten luulin etten voisi tulla tänne, mutta nyt olen todella kiitollinen siitä että voin olla täällä. Korjausten jälkeen ja kolmen keskuksen yhteensulauttaminen -harjoituksen jälkeen avautui jotakin vyötärön seudulla. Sen jälkeen pystyin kyykistymään helpommin kuin aikaisemmin.
Saan kummallisia kohtauksia, jolloin olen kokonaan lamaatunut. Jopa qigongia tehdessä täytyy minun toisinaan istuutua alas. Täällä olen keskittynyt pitämään kontrollin ja etten menetä tasapainoani. Tällä kurssilla olen saanut 7 sellaista kohtausta. Tavallisesti kestää 7 päivää toipua jotta voin puhua taas normaalisti. Nyt kurssilla kesti vain 5 minuuttia toipua! Se on todella ihmeellinen parannus! Kiitos!"

2016 winter course 2

Parantunut kuulo

"Istun nyt täällä hämmästyneenä siitä että voin kuulla kaikki. 12 vuotta sitten uusiutui reumaattinen sairaus. Tämä tauti vaikutti korviini ja minulla ei ole vasemmassa korvassani tärykalvoa juuri lainkaan, minkä vuoksi käytän kuulolaitetta. Ilman kuulolaitetta on vaikea kuulla mistä puhutaan. Sen jälkeen kun eräs toinen osallistuja kertoi parantuneesta kuulostaan, puhuin Herbjörnin kanssa ja kerroin että olen saanut uuden ehdotuksen lääkäriltäni. He haluavat laittaa uuden tärykalvon minulle mikä kuulostaa minusta pelottavalta. Puhuimme hetken siitä mitä minä oikeastaan toivoisin. Olen nimittäin ajatellut että parantunut kuulo ei ole ylimpänä toivomuslistallani. Päivä keskustelumme jälkeen en käyttänyt kuulolaitetta ja en pystynyt siten kuulemaan stereona, enkä siten pystynyt arvioimaan mistä suunnasta eri äänet tulevat. Mutta sitten se muuttui. Kuulin kuinka lapset juoksentelivat harjoitussalissa lepotaukoina! Kuulin Herbjörnin puheen kun treenasimme - ilman kuulolaitetta! Pystyin jopa kuulemaan kun muut puhuivat minulle lepotaukojen aikana. Ehkä ei ole tapahtunut suurta muutosta korvassani, mutta minulle ero on todella suuri! Ehkä pienenpieni tärykalvoni on suurentunut ja se on mahtavaa! Nyt kun istumme täällä olen pystynyt kuulemaan mitä muut sanovat. Kun juttelimme viikonloppukurssilla, kuulin vain joitakin harvoja teistä ja silloin käytin kuulolaitetta! Kiitos!"

En ole enää suruinen

"Minulla oli hyvin vaikea vaihe ennen kurssia ja suunnittelin lepääväni, jos en jaksaisi kurssilla, mutta olen ällistynyt kuinka hyvin kaikki on mennyt. En ole ollut ollenkaan surullinen täällä. Se tuntuu uskomattomalta. Lauantaina, kun tulin tänne, tapahtui jotakin sydämessäni. Olen ollut niin rentoutunut täällä. Loppukurssin aikana sydämessäni tapahtuvat asiat jatkuivat. Eilen aamiaisen jälkeisissä harjoituksissa lonkassani natisi kovaa ja sen jälkeen tuntui paremmalta kun teimme kyykkyharjoitusta. Tunnen itseni niin varmaksi täällä. En ole peloissani enkä tunne kipuja. Se tuntuu niin hyvältä. Kiitos todella hyvästä kurssista."

Iloinen ja melkein parantunut reumasta

"Parasta on että tunnen itseni nyt iloiseksi ja voin nauraa. Viime kuukausina olen tuntenut itseni niin negatiiviseksi ja toivon että hyvä tuuleni säilyy kun menen kotiin. Reuma josta olen kärsinyt on nyt suurimmaksi osaksi kadonnut. Siitä on jäljellä vain hieman ranteissani, käsissäni ja sormissani. Tunnen että tämä harjoitus on sopiva minulle. Olen todellakin nauttinut täällä olosta."

2016 winter course 3

Vähemmän stressaantunut ja parantunut polvi

"Olen treenannut monta vuotta mutta nyt minulla on ollut vaikea jakso elämässäni. Minulla on pieni lapsi ja vaimo joka romahti viime vuonna. Monet asiat stressaavat. Minulla on ollut kontrolloimattomia stressireaktioita syksyn aikana, en ole voinut nukkua ja lisäksi muuta. Juuri ennen kurssia aloin voida paremmin ja jo toisena kurssipäivänä tunsin olevani harmoninen. Tunsin itseni sellaiseksi kuin haluaisin aina tuntea. Olen nukkunut hyvin koko viikon. Olen tuntenut qin hyvin vahvasti koko kehossani. Oikea polveni on ollut huono muutaman viikon. Tämän viikon aikana se on tullut paremmaksi ja tänään se on kokonaan taas ok. Odotin tietty hyviä tuloksia, mutta tämä on ylittänyt odotukseni. Kiitos!"

Pehmeämpi asenne

"Olen oppinut enemmän tavastani ajatella, omista asenteista ja qigongin filosofiasta. Se on hyvä asia, koska pidän siitä ja saan apua siitä. Se auttaa mielialaani, asenteeseeni muita ihmisiä kohtaan. Minulla on taipumusta olla vähän vetäytynyt, olen usein huonolla tuulella syystä tai toisesta. Minulle on hyväksi vähän pehmentyä ihmisenä. Tuntuu tosi hyvältä tavata muita, kuulla heidän kertomuksiaan ja nauraa vähän. Yhä uudelleen näen että tämä on paljon parempi tapa. Olen hyvin tyytyväinen!

2016 winter course 1


Parempi polvi ja parempi mieliala

"Minulla on polvessani vanha vaiva. Se leikattiin 8 vuotta sitten. Lääkärini sanoi, että luultavasti joudun kärsimään polveni takia yhä enemmän ja enemmän kun vanhenen. Tällä kurssilla olen huomannut että polvikipu häviää aika nopeasti, kun istumme lepotauoilla. Tänään tuntuu kuin polveni olisi stabiili. Jotain hyvää on tapahtumassa polvessani. Toivon että se paranee. Voin kävellä vain tunnin, sitten minun täytyy levätä. Haluaisin tehdä pidempiä kävelyretkiä. Se on päämääräni. Minulla on ollut myös vaikea ientulehdus. Se katosi joitakin päiviä sitten, mikä oli hyvin ihanaa. Ilmapiiri täällä on uskomattoman positiivinen ja iloinen. Tuntuu paremmalta ja paremmalta olla qigongkurssilla. Vaikka minulla on vaihtelevat fiilikset tuntuu se todella hyvältä. Torstai oli erikoisen hyvä päivä, ehkä siksi että saimme jotain täydentävää kampakurssilla. Kiitokset kaikille!"

Opettaja:
Herbjörn Wilhelmsen