Syyskurssi Karjaa [13.10.2016]

Hiippakuntakeskus LärkkullaTänä vuonna järjestimme syyskurssin ensimmäistä kertaa hiippakuntakeskus Lärkkullassa Suomessa. Se onnistui todella hyvin, monet osallistujista kertoivat kuinka tyytyväisiä he olivat uuteen kurssipaikkaan. Halutaan mielellään tulla uudestaan samaan paikkaan. On jo päätetty, että ensi vuoden syyskurssi pidetään 9.-12. marraskuuta Lärkkullassa. Tuolloin vietämme juhlia, koska se on kymmenes perättäinen syyskurssimme Suomessa.

Syyskurssihan on harjoituskurssi ja sellaisella kurssilla on hienoa se, että kaikki osallistujat osaavat jo sen mitä treenataan. Qikenttä on vahva ja treenaminen on ihanaa ja pääsee qigongtilaan nopeasti. Tämä vuorostaan lisää rauhantunnetta mikä myötävaikuttaa siihen, että saadaan hyviä tuloksia.

Perjantai-iltana oli perinteinen "ohjelmailta" johon kaikki osallistuivat tavalla tai toisella. Kuten kabareemme kesäkurssilla on syyskurssin ohjelmailta pidetty ja hauska osa kurssia. On tärkeää, että myös sosiaalisesti tulemme lähemmäs toisiamme ja avaudumme lämmölle ja huumorille.

Alla joitakin osallistujien kommentteja kurssin jälkeen:

Vatsaongelmat

"Tämä oli hyvä kurssi, kiitoksia. Saan aina jotakin hyödyllistä kursseilta. Minulla on ollut vatsaongelmia muutaman kuukauden ajan mutta täällä olen pystynyt syömään suuria ruoka-annoksia."

"Epäröin että pystynkö tulemaan ollenkaan tänä vuonna syyskurssille. Minulla on ollut vatsakipuja kurssin aikana ja olen joutunut asioimaan usein WC:ssä. Mutta kurssi on tehnyt hyvää ja vatsa tuntuu nyt paremmalta. Kiitos kurssista!"

Parempi näkö

"Aamutreenin jälkeen kadotin silmälasini mutta pystyin silti näkemään tosi hyvin ilman niitä. Pystyin näkemään selvästi puiden lehdet ja eri kasvit. Kun näkö tulee paremmaksi on se merkki hyvästä kurssista, silloin on saanut paljon qitä. Olen myös tullut rauhallisemmaksi kurssin aikana."

Uupunut

"Kiitos hienosta kurssista! Minulla on ollut suuri tarve päästä kurssille. Mielestäni kurssi meni nopeasti. Olen ollut todella loppuunpalanut ja ajattelin ensin etten voisi tulla kurssille ollenkaan. Mutta miksi ajattelin noin? Täällä on ollut todella hienoa! Zhineng Qigong on auttanut minua aikaisemmin esimerkiksi päänsäryssä, heinänuhassa ja kesäastmassa, niinpä toivon että qigong auttaa minua myös uupumuksessa."

Qikenttä

"Hieno kurssi - on turvallista olla qikentässä"

"Todella tyytyväinen ja iloinen että tulin kurssille: tunsin qikentän vaikutuksen jo pari päivää ennen kurssia. Nukuin erinomaisesti, en ole nukkunut näin hyvin pitkään aikaan."

"On uskomatonta kuinka paljon yksi päivä vahvassa qikentässä voi vaikuttaa."

"Kiitos tosi hienosta kurssista. Hitaasti minulle selviää, mitä qikenttä merkitsee. Olen ollut yhdeksän päivän kesäkurssilla aikaisemmin, mutta tänä vuonna olin 18 päivää ja tarvitsin jokaisen päivän. En ymmärrä, että olin aikaisemmin vain yhdeksän päivää. Minulla on ollut rankkaa henkisesti, mutta tällä kurssilla olen ollut iloinen alusta loppuun saakka. Olen sitä mieltä että minulle on tärkeää käydä niin monella qigong-kurssilla kuin mahdollista. On kestänyt pitkään, ennen kuin ymmärsin tämän."

Stressi

"Todella hyvä kurssi, ohjelma oli hyvin rakennettu. Unohdin stressin kokonaan näiden neljän päivän aikana. Oli aikaa ajatella vain omaa hyvinvointiaan. Sain paljon hyviä korjauksia kohota qitä -harjoitukseen."

Täynnä qitä

"Kiitos, tämä oli hyvä kurssi, hyvä paikka, ruoka ja palvelu. Niin kuin aina: LOISTAVAA! Ensimmäisenä päivänä tulivat kaikki vanhat vaivat esiin, tulin hyvin väsyneeksi, koko kehoa särki, mutta jo toinen päivä voin paremmin. Nyt voin kokonaisvaltaisesti hyvin ja olen täynnä qitä."

Ylläpitää liikuntakyvyn

"Olen treenannut kauan ja olen tullut vanhemmaksi tänä aikana. Kevättalvella oli vaikeaa - lonkat olivat kipeät ja tunsin olevani kahdeksankymppinen. Kesäkurssin jälkeen ovat kaikki vaivani kadonneet eikä ne ole tulleet takaisin. Syksyllä kun jaoimme qigonglehtisiä kerrostalossa pystyin juoksemaan ylös ja alas rappusia eikä ollut ongelmia. On hyödyllistä olla kesäkursseilla tai syyskursseilla kun voi kuunnella vanhempia ihmisiä jotka ovat päässeet eroon vaivoistaan. Zhineng Qigong on hyvä todella vanhoille ihmisille koska he voivat siten ylläpitää liikuntakykyään."

Tunteet

"Tämä oli minun kolmas syyskurssini, oli mukavaa tulla tänne ja tavata teidät kaikki. Olette olleet niin ystävällisiä ja avuliaita. Olen ajatellut paljon tunteita. Kun negatiivinen tunne tulee olen ajatellut, että ehkä ei ole välttämätöntä tuntea niin, ja silloin se on mennyt ohi. Olen hämmästynyt että se voi mennä noin. Olen myös huomannut enemmän kuinka tunteet voivat vaikuttaa kehoon. Yritän nyt rentoutua sen sijaan että juutun tavanomaiseen käyttäytymismalliin. Tulen takaisin ensi vuonna."

Syyskurssi Lärkkullassa 2016, ryhmäkuvaKuin uusi ihminen

"Aloin treenata qigongia kymmenen vuotta sitten, tarinani on kotisivuilla. Nyt en ole voinut pitkään aikaan osallistua syyskursseille enkä kesäkursseille. Olen kyllä treenannut kotona, mutta se ei ole sama asia kuin kursseilla. Olen saanut paljon korjauksista. Kiitos! Tunnen olevani kuin uusi ihminen."

Nautin harjoituksesta

"Tämä oli minun kolmas kurssini, on kotoisaa tulla tänne. Tänä aamuna koin ensimmäistä kertaa mitä tarkoittaa nauttia harjoituksesta ('enjoy practising'). Minulla oli sellainen "flow" jota en ole ennen kokenut. Olen treenannut 14 vuotta mutta en edelleenkään osaa seisoa oikein. Todella hienoja korjauksia. Huippupaikka olla täällä."

Opettaja:

Lars Hagner