Kohota Qi Turku [17.9.2016]

Suomessa pidettiin kauden ensimmäinen Kohota Qi -kurssi Turussa, häikäisevän kauniissa syyssäässä.
Kuten tavallista kurssiin osallistui sekä vanhoja että uusia qigong-harjoittajia. Vasta-alkajat olivat erittäin motivoituneita, he oppivat nopeasti ja useimmat heistä osallistuivat seuraavan päivän viikkoharjoitukseen. Alla muutama kommentti:

Lämpöä ja voimaa

”Oli ihanaa tulla taas viikonloppukurssille. Edellisestä kerrasta on pitkä aika. Aikaisemmin olen harjoitellut paljon, mutta vauvan ja kovan stressin takia en ole ehtinyt, ja sen huomaa. Eilen keho oli kuin kiveä ja jopa La Qi tuntui työläältä. Tänään tuntuu paljon paremmalta. Tämä on ollut rentouttavaa, tunnen kehossani lämpöä ja voimaa.”

Parempaa elämänlaatua

”Olen harjoitellut kuusi vuotta. Kun aloitin, minulla oli paha migreeni. En heti huomannut paljonkaan tuloksia. Kesti puoli vuotta, sitten siitepölyallergiani oli hävinnyt. Harjoittelin joka päivä. Vähitellen päänsärky alkoi vähenemään. Nykyisin minulla on vain joskus päänsärkyä. Elämä on nyt täysin erilaista. Qigong on antanut minulle niin paljon. Työpaikalla keskityn paremmin, minulla on enemmän elämänhalua ja iloisempi mieli.”

Univaikeudet hävinneet

”Olen harjoitellut kauan. Olen koko elämäni inhonnut voimistelua, mutta tästä pidin heti. Pääsin eroon univaikeuksistani ensimmäisen kurssin jälkeen. Oli iso asia että yhtäkkiä pystyin nukkumaan. Qigong on auttanut monella tavalla. Oli kiva tulla taas kurssille.”

Virkeämpi

”Olen pari viikkoa kärsinyt akuutista stressistä, joka on nyt mennyt ohi. Olin tavallista virkeämpi aamulla. Jos onnistuisin harjoittelemaan joka päivä, saattaisi se auttaa minua käsittelemään stressiä.”

Innokas jatkamaan

”Olen pitkään ollut kiinnostunut kokeilemaan jotakin tämäntapaista, ja nyt olen innoissani.”

”Tämä oli ensimmäinen kurssini ja tutustumiseni qigongiin. On tuntunut hyvältä. Mielestäni olen kokenut jotakin uutta ja erilaista. Tämä on monimuotoinen liikesarja.”

Niska kuntoon

”Niska oli jumissa kun tulin kurssille. Tänään se oli kunnossa, ja saatoin kääntää päätäni, kun ajoin autoa.”

Opettaja
Jeanette Heidenberg