Kohota Qi Ålesund [3.9.2016]

European Zhineng Qigong järjesti ensimmäisen viikonloppukurssin Tennfjordissa, joka sijaitsee Ålesundin lähellä Norjan länsirannikolla. Monet kurssilaisista olivat kuulleet ja lukeneet mm. kesäkurssien hyvistä tuloksista ja saivat siitä inspiraation osallistumiseensa.

Osallistujien kommentteja:

Mieli vaikuttaa kehoon

"Tulin kurssille ystäväni kanssa, koska olen sitä mieltä että tällainen kurssi tekee hyvää. Kurssilla oli positiivinen vaikutus minuun, huomasin kuinka mieli vaikuttaa kehoon."

Olkapäiden jäykkyys katosi

"Minulla on lihaskipuja ja olen yrittänyt sekä fysioterapiaa että harjoituksia. Kuulin Hegen hyvistä tuloksista kesäkurssilla. Uskoni ei ollut niin vahva, mutta purin hampaat yhteen. Kun heräsin tänään ei minun tarvinnut painaa väkisellä alas jäykkiä olkapäitäni. Se oli suuri helpotus."

Nukuin hyvin

"Olen taistellut terveyteni vuoksi monta vuotta. Viisi vuotta sitten sain viruksen tasapainoelimeeni. Siitä seurasi krooninen uupumus, mikä oli traagista, mm. kokopäiväiseen sairaanhoitajan työhöni liittyen. Yritin erilaisia treenausmuotoja. Toivon elämää, jossa olisi tasapainoinen energia ja keho toimisi normaalisti, mutta en ole päässyt eroon kaikista kehon jännityksistä. Eilen kun ajoin kotiini huomasin että pääni oli selvempi ja että olen ollut hyvässä kunnossa koko illan. Nukuin yöllä kuin tukki. Olen positiivisesti yllättynyt tästä harjoitusmuodosta, erityisesti kun näen Hegen tulokset."

"Minulla on kulumaa ja madaltumaa selässä. Minulla on myös hermokipuja jaloissa ja minä en odota että pääsisin kivuista kokonaan eroon. En haluaisi leikkaukseen. Hegen tulokset kesäkurssilta innostivat treenaamaan Zhineng Qigongia. Kävelen usein tuntureilla. Yleensä en nuku hyvin, mutta nyt viime yönä nukuin."

Energinen

"Tunnen Hegen aikaisemmilta ajoilta ja olen nähnyt kuinka hän oli sairas. Minulla on heikko keho ja käyn fysioterapeutilla. Käveleskelen tuntureilla. Minulla on fyysisesti vaativa työ päiväkodissa. Minulla oli vähän energiaa kun tulin tänne. Voi olla vaikeaa pitää yllä energiatasoaan, siksi on tärkeää että motivoimme toisiamme. Eilen olin väsynyt. Tänään kun heräsin olin pirteä. On hienoa treenata ryhmässä, silloin voimme kannustaa toisiamme ja olla yhdessä."

Optimistinen

"Miniäni kertoi Hegestä ja innostuin kokeilemaan tätä menetelmää sitä kautta. Minulla on nivelrikko ja reumaattisia kipuja. Olen optimistinen koskien tätä harjoitusta."

Heräsin huippukunnossa

"Minulla on selkäongelma. Olen yrittänyt 2 eri menetelmää tullakseni paremmaksi; esimerkiksi kävelyä tuntureilla ja kiivetä huipuille. Se ei paljoa auttanut. Näen nyt että toimin väärin. Kävelen ja istun väärin. Toivon että tämä kurssi myötävaikuttaa että voin nousta taas sille tasolle, jolla mielestäni minun pitäisi olla, ja olen optimistinen tästä. Tänä aamuna heräsin innoissani. Tunsin olevani huippukunnossa. Normaalisti minulla on vaikeuksia nousta ylös, kipujen ja ongelmien takia."

Rentoutunut

"On varmaa että on paljon jota en ymmärrä. Asun Hegen kanssa yhdessä ja näen kuinka paljon hän on hyötynyt tästä harjoitusmetodista. Näen myös kuinka se vaikuttaa päivittäin. En ole erityisen sairas, mutta harjoitus auttaa minua rentoutumaan, pääsemään eroon päivittäisestä stressistä. En ymmärrä miksi ja mitä tapahtuu. Olen tullut rennommaksi tänä viikonloppuna. Se on tärkeää. Nukun myös paremmin. Se on antoisaa."

Kohota qi Tennfjord 2016

Luonnollisen ystävällinen hymy

"Matkustin ensimmäiselle Zhineng Qigong kurssille viime vuoden kesällä. Ensin olin vuoteenomana mutta tulin tanssien kotiin! Päämääräni viimeisellä kesäkurssilla oli että voisi järjestää viikonloppukurssin Tennfjordissa. Haluan jakaa hyvät tulokseni muiden kanssa. Kehoni on suoristunut paljon. Lantiossa ja hartioissa on ollut positiivisia vaikutuksia. Kehoni on rento ja onnistun tekemään enemmän jokapäiväisessä elämässä. Olen rauhallisempi, onnellisempi. Ystävällinen hymyni on nykyään täysin luonnollinen."

Opettaja:
Ingrid Tidemann