Kesäkurssi kaksi Nossebro [6.7.2016]

Kesäkurssi 2:n aikana ei ollut kovinkaan kesäinen sää. Lyhyet aurinkoiset hetket muuttuivat nopeasti sateeksi jota jatkui ja jatkui. Epävakainen sää ei haitannut niitä 130 osallistujaa jotka olivat tulleet Nossebrohon treenaamaan zhineng qigongia. Ilmapiiri oli todella hyvä ja kurssi inspiroi positiiviseen ja iloiseen rauhaan. Useat osallistujat puhuivat siitä kuinka kesäkurssin positiivinen vaikutus kantaa yhä pidemmälle loppuvuoteen. Iloisten naurujen, keskustelujen, ilmapiirin eikä vähäisimpänä hyvien tulosten muistot säilyvät kauan.

2016 sommarkurs 2 gruppbild

Vaikka sosiaalinen kanssakäyminen on tärkeä osa kurssia on kuitenkin itse treenaaminen kaikkein tärkeintä. Tänä vuonna harjoittelimme kuudetta vuotta xin shen zhuangia ja harjoituksen taso alkaa silminnähden nousta. Harjoituksesta pidetään ja monet harjoittelevat vuoden mittaan myös kotona. Monet osallistujista kertoivat että heidän on helppo keskittyä kurssin aikana harjoitukseen ja heidän rentoutuneisuutensa on saavuttanut syvemmän tason ja he voivat tehdä liikkeet paremmin. Tämän myötä tulevat myös hyvät tulokset.

Qikentän tuleminen vahvemmaksi ja paremmaksi vuosi vuodelta huomattiin myös qikampakurssilla. Useat osallistujista saivat hyviä tuloksia kun kuuntelivat kurssin luentoa.

Monet ilmaisivat kiitollisuutensa siitä että heillä on harjoitusmenetelmä jonka avulla voivat itse vaikuttaa terveyteensä ja elämäänsä. Alla palautuslomakkeilta kerättyjä tuloksia sekä joitakin osallistujien kommentteja.

Parantuneita prosenteissa

2016 summercourse 2 graf finska

Kuvasta näkyy prosenttiosuus osallistujista joilla oli helpottanut depressio, vähentynyt stressi, parempi fyysinen tila, enemmän energiaa ja/tai parantunut keskittymiskyky.

Nuortuu ja terveys parantuu vuosi vuodelta

”Tämä on yhdeksästoista kesäkurssini ja terveys paranee ja nuorrun vuosi vuodelta. Olen notkeampi kuin kesäkurssi ykkösellä. Eteenpäin taivutus ja akillesjänteestä kiinni ottaminenkin onnistui, aikaisemmin olen saanut kiinni vain polvitaipeesta. Jotain tapahtui selässäni ja yhtäkkiä taivuin pohkeen puoliväliin asti.

Haluan kiittää myös qikampakurssista, sillä on ollut parantava vaikutus päänsärkyyni ja tasapainooni ja siihen että jaksan pitää niskani suorassa. Olen käyttänyt kampaa kaksi kertaa päivässä siitä lähtien kun aloitimme sen käytön muutama vuosi sitten. Tämän vuoden kampakurssilla katosi päänahastani suuri merkki, joka minulla on ollut 25 vuotta. Kun minulla oli tasapaino-ongelmia kaaduin ja sain suuria mustelmia. Jotkut mustelmat eivät parantuneet ja ihotautilääkärini sanoi että tietyt merkit ihossani on vaikea saada pois. Mutta nyt ovat kaikki hävinneet.”

2016 sommarkurs 2 nossan

Ihokasvain hävisi

”Olen kesäkurssi 2:lla ensimmäistä kertaa. Tämä on sopinut minulle oikein hyvin. Olen hyvin notkea nyt. Minulla on paljon enemmän energiaa, minulla on ollut monia eri sairauksia mutta en ole koskaan ollut niin terve kuin nyt. Olen ollut uupunut, minulla on ollut paljon niskaongelmia, pahoja rasitusvammoja. Olen periaatteessa hyvin terve tällä hetkellä, olen ollut noin vuoden. Minulla oli puolen senttimetrin mittainen kasvain nivusissa, kiusallisessa paikassa. Ajattelin mennä lääkäriin ja pyytää leikkausta. Mutta nyt se on poissa, se katosi neljäntenä päivänä.”

Hiukset kasvavat uudelleen

”Marraskuussa lähti hiukset useasta kohdasta päätäni, nyt tällä kurssilla se on alkanut kasvaa uudestaan. Nyt kolmena, neljänä viimeisenä päivänä jopa hiusten väri on tullut takaisin. On todella fantastista. Ranteet ja keho ovat tulleet taipuisammaksi.”

Parempi ryhti

”Ryhtini on parantunut paljon. Mielestäni olen aina seisonut suorassa ja hyvin mutta kuitenkin tällä kurssilla tuli merkittävä muutos ryhtiini. Harjoituksen laatu on parantunut kun ryhti on parantunut. Odotan että pääsen kotiin peilautumaan, sitä en ole voinut tehdä täällä, tuntuu todella, todella erillaiselta.”

Terveemmät keuhkot ja enemmän energiaa

”Olkapääni ovat jäykät, mutta käsivarsiharjoitusta tehdessäni meni jotain paikoilleen. Keuhkoni avautuivat, täyttyivät. Se tuntui ihanalta. Minä olin väsynyt ennen kuin tulin tänne. Nyt minulla on paljon energiaa.”

Kehoni on symmetrisempi

”Olen niin epäsymmetrinen, ei voi muuta kuin yrittää olla tasapainossa. Luultavasti tämä ruumiin epätasapaino vaikuttaa myös sieluun. Käsivarsiharjoitus on tehnyt todella hyvää, tuntuu kuin pystyisin yhä enemmän ja enemmän kurottamaan sivuille. Sellainen vaikutelma on ollut kaikkina vuosina. Nyt pystyn kurottamaan tosi pitkälle ja tunnen itseni todella symmetriseksi.”

Miellyttävä harjoitus

”Olen hyvin kiitollinen tästä kurssista. Tuntuu kuin kehoni avautuu yhä enemmän ja tunnen muutoksen vyötärössäni. Dun Qiangissa tapahtuu edistystä, mutta en vielä pääse ihan alas. Tuntuu kuin koko keho täyttyy, rentoutuu, erityisesti selkärangan ympärillä. Käsivarsiharjoitus on ollut ihmeellinen. Suurin osa kurssista olen nauttinut harjoituksesta, kuin leijuisin ihanassa qikentässä, jonka yhdessä muodostamme. Se tuntuu ainutlaatuiselta ja uskomattomalta.”

Vähemmän ahdistusta ja enemmän energiaa

”Olin väsynyt ja vähän huolestunut kun tulin tänne, mutta kun olin ollut täällä vähän aikaa tunsin olevani rauhallisempi. Energiatasoni on noussut, kehoni on liikkuvampi ja tunnen itseni rentoutuneemmaksi. Tämä on ollut hyvä kurssi.”

2016 sommarkurs 2 skulptur

Monia parannuksia

”Olen hyvin kiitollinen. Olen saanut monia parannuksia. Ensimmäisten päivien aikana olin hyvin pirteä! En ole ollut niin pirteä 15 vuoteen! Minua huimasi ja niskassani rusahti pari kertaa, mutta sitten katosi kaikki vaivat ja voin tosi hyvin. Ymmärsin heti että jotain hyvää oli tapahtunut ja tulin hyvin iloiseksi. Koen pieniä parannuksia koko ajan. Minulla on toive että jonain päivänä olen täysin terve, vaikka kärsin reumatismista. Se voi viedä aikaa, mutta se on sen arvoista.”

Nautin enemmän harjoituksesta

”Kehoni on yhä liikkuvampi ja mietin onkohan se mahdollista säilyttää koko vuoden... Tällä kurssilla olen voinut tehdä harjoitukset rentoutuneena. Nautin yhä enemmän xing shen zhuangista nyt kun voin treenata rentoutuneempana. Kannan mukanani vuoden loppuun asti kesäkurssin hienoa tuntemusta ja erityisesti kabareesta saatua tunnelmaa.”

Opettaja:
Su Dongyue