Lue Magnuksen viimeisimmästä harjoittelutuloksesta

Harjoittelemalla qigongia voit parantaa fyysistä ja henkistä terveyttäsi. Harjoittelun terveyttä parantavat vaikutukset eivät toki ole samoja kaikille vaan ilmaantuvat monella eri tavalla. Kukin treenaa omasta fyysisestä ja henkisestä lähtökohdastaan ja siksi treenauksen tulokset eroavatkin toisistaan. Meillä on treenaajia joilla on monenlaisia terveysongelmia, sekä fyysisiä että henkisiä. Kyky joka on jollekin itsestäänselvyys, voi toiselle olla käännekohta parempaan elämään. Yksi esimerkki on Magnus, jolla on MS tauti. Viime kesäkurssin jälkeen hän pystyi taas kirjoittamaan omakätisesti.

IMG 3729

Syksyllä 2012 Magnuksen tauti paheni. Vuoden 2013 alussa tarvitsi Magnus 17 tuntia kotiapua viikossa katsomaan että hän saa ruokaa ja juomaa, pääsee hieman ulos joka päivä, sekä apua suihkussa ja siivouksessa. Qigongia treenaamalla on Magnus voinut asteittain parantaa treveydentilaansa. Tämän on huomannut selvästi sekä ympäristö että hän itse. "Vuoden 2014 alussa pystyin vähentämään kotiapua 40 minuuttiin viikossa. En pystynyt edelleenkään siivoamaan, mutta terveydentilani oli kohentunut paljon. Pystyin työskentelemään toimistossa puolipäiväisesti", kertoo Magnus.

Vuonna 2012 tapahtunut terveydentilan paheneminen oli aiheuttanut myös merkittävää heikkenemistä käsien hienomotoriikassa. Magnus ei pystynyt enää kirjoittamaan. Hän tarvitsi apua esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä. Tammikuussa 2017 Tukholman kesäkurssilaisen harjoituskurssin jälkeen tuli Magnus kotiin mukanaan hyviä tuloksia - kurssin jälkeen pystyi hän taas kirjoittamaan! Saimme kuvan joka havainnollistaa hänen suuren parannuksen.

Magnus Barsen käsiala

"Kun tulin kotiin kesäkurssilaisen harjoituskurssilta, olin saanut lomakkeen täytettäväksi. Nyt minä täytin sen itse. Oli niin luonnollista ja ihanaa, kun se ei ollut enää ongelma! Muutama päivä myöhemmin näin vaimoni ottavan esille ompelutarvikelaatikon. Pyysin häntä pujottamaan sinisen langan neulaan. Paidassani oli reikä. Minä korjasin paidan!" kertoo Magnus.

Meistä

omat kertomukset

kurssiraportit

kurssimme